Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Iron Maiden και Ozzy Osbourne!

 

 

Οι Iron Maiden και ο Ozzy Osbourne αποτελούν από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στο χώρο του μέταλ, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Και οι δύο κατέχουν μια θέση στο πάνθεον της ροκ, ωστόσο παρ’όλο «γείτονες», οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες. Όταν, λοιπόν, ήρθε η ώρα να περάσουν μήνες παρέα σε κοινή περιοδεία, τα πράγματα γρήγορα πήραν άσχημη τροπή και, δυστυχώς, οι φανς έγιναν μέρος της έκρυθμης κατάστασης.

 

Το Ozzfest, μέχρι το 2005, είχε αναγνωριστεί ως το καλύτερο μέταλ φεστιβάλ και ο περιοδεύων θίασος του ταξίδευε από πόλη σε πολή και από στάδιο σε στάδιο. Οι Black Sabbath ήταν, προφανώς, οι headliners, με τους Iron Maiden, Rob Zombie, Mudvayne και Shadows Fall, να συμπληρώνουν το δυναμικό της περιοδείας.

 

Ο Bruce Dickinson γρήγορα «ξενέρωσε» με τον υπερβολικά εμπορικό χαρακτήρα του φεστιβάλ, σε σημείο που δεν προσπαθούσε καν να κρύψει την ενόχλησή του. Βέβαια, η στάση του Bruce εκνεύρισε την Sharon, που αποφάσισε να δώσει ένα μάθημα στο συγκρότημα, για να μην ξεχνάνε ποιος κάνει κουμάντο.

 

Στις 20 Αυγούστου, ένα μήνα αφού είχε ξεκινήσει το φεστιβάλ, και ενώ οι Iron Maiden ήταν πάνω στη σκηνή, η Sharon τους έκοψε 3 φορές την παροχή ρεύματος. Οι φανς του Ozzt εκνευρίστηκαν με την κατάσταση και άρχισαν να πετάνε αντικείμενα στη σκηνή, εναντίον των Iron Maiden. Όμως, για τη Sharon, αυτό δεν ήταν αρκετό. Αφού οι Maiden κατέβηκαν άρων άρων από τη σκηνή, η Sharon ανέβηκε για να μιλησεί στο κοινό, λέγοντας πως ενώ συμπαθεί πάρα πολύ το υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ο Dickinson είναι: « ένα αρ...ι που δεν σεβάστηκε το φεστιβάλ από την πρώτη στιγμή.» Προφανώς, αυτό ήταν το τελευταίο βράδυ των Iron Maiden στην περιοδεία.

 

 

Μετά την αποχώρηση των Iron Maiden από το φεστιβάλ, η Sharon, έστειλε γράμμα στον μάνατζερ του συγκροτήματος, Rod Smallwood, το οποίο απείχε πολύ από απολογία για τα γεγονότα. Στο γράμμα παραδέχεται πως όντως έκοψε το ρεύμα κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους, αλλά μόνο επείδη το αξίζαν αφού όπως, χαρακτηριστικά, έγραψε: «το Ozzfest είναι σαν το σπίτι μας. Όταν πας σε ξένο σπίτι, τρως, πίνεις αλλά δεν σέβεσαι τον ιδιοκτήτη τότε και ο ιδιοκτήτης δεν έχει κανένα χρέος να σε σεβαστεί.Αν ο Dickinson νόμιζε πως θα τη βγάλει καθαρή με το να προσβάλλει εμένα και την οικογένειά μου, τότε είναι πολύ χαζός και δεν ήξερε με ποια έμπλεκε.»

 

Μιλώντας το 2010 στο The Quietus, ο Ozzy, εξήγησε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα με το πως διαχειρίστικε η γυναίκα του την κατάσταση τότε. Όπως είπε, ο Bruce, ανέβαινε κάθε βράδυ και μιλούσε άσχημα για το tour και δεν είχε ιδέα για τα θέματα που είχε ο Bruce. Ποτέ δεν του μιλήσε προσωπικά για κάποιο πρόβλημα, μόνο τον κατηγορούσε κάθε βράδυ στη σκηνή.

 

Ωστόσο, όλα αυτά ανήκουν πλεόν στο παρελθόν. Ο Dickinson, είχε μιλήσει στο NME το 2018, λέγοντας πως οι Sabbath και ο Ozzy αποτελούν ινδάλματα και μεγάλωσε ακούγοντας τη μουσική τους, οπότε όλα είναι ξεχασμένα.

 

 

Για το Rock Overdose,
Φώτης Σταυρόπουλος

ΠΗΓΗ

Comments