ITALIA 90 στο RockOverdose: “Έχουμε σταματήσει να κάνουμε σχέδια εδώ και πολύ καιρό, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό!” 


Οι ITALIA 90, έχουν αναδειχθεί μέσα από τους DIY μουσικούς κύκλους του Λονδίνου και με τους ριζοσπαστικούς τους στίχους καυτηριάζουν την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 7 χρόνια της Syd Records στο Arch Club Live Stage παίζοντας ... πανκ, μπορεί και ποστ πανκ ... θα δείξει!

 

Διαβάστε παρακάτω τη σύντομη κουβέντα μας μέσω της οποίας μπορεί να μην αποκαλύπτουν πολλά, καθώς μιλούν περισσότερο με τη μουσική και τους στίχους τους.

 

Οι Italia 90 είναι:
Les Miserable – φωνητικά
Unusual prices – κιθάρα
J Dangerous – ντραμς
Bobby Portrait – μπάσο


 

RockOverdose: Πρόκειται να εμφανιστείτε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τί έχετε ετοιμάσει για αυτή την εμφάνιση σας εδώ; Τι περιμένετε από το ελληνικό κοινό;

 

Italia 90: Είναι τόσα πολλά τα οποία μας έχουν ενθουσιάσει. Παίζουμε Παρασκευή και θα επιστρέψουμε στην Αγγλία την Κυριακή, επομένως θα έχουμε χρόνο να κάνουμε και μια βόλτα στην Αθήνα. Όταν είμαστε σε περιοδεία, προσπαθούμε να βρίσκουμε χρόνο να εξερευνούμε τα μέρη που επισκεπτόμαστε και σίγουρα η Αθήνα είναι μία πόλη που όλοι μας θέλουμε να δούμε. Πείτε μας που να πάμε!

 


RockOverdose: Το όνομα του group είναι κάποιου είδους δήλωση;
Ακόμη και τα ονόματα που χρησιμοποιείτε επί σκηνής σίγουρα έχουν κάποια ιστορία από πίσω. Θα θέλατε να τις μοιραστείτε μαζί μας, ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα;

 

Italia 90: Το όνομα της μπάντας δεν είναι κάποια δήλωση, πρόκειται για μια φράση που συνηθίζεται εδώ στην Αγγλία και έχει κολλήσει στο μυαλό των ανθρώπων εδώ. Όσο αφορά τα καλλιτεχνικά μας ψευδώνυμα, είναι κάπως δύσκολο να τα εξηγήσουμε.

Το J Dangerous και το Les Miserable σίγουρα δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα. Το ψευδώνυμο Bobby Portrait έχει να κάνει με το κάτι όμορφο να κοιτάς. Το ψευδώνυμο του κιθαρίστα μας και πάλι είναι δύσκολο να εξηγηθεί εδώ.

  

RockOverdose: Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η φιλία σας μπορεί να δοκιμαστεί από δυσκολίες που πιθανόν να προκύψουν καθώς "δουλεύετε" μαζί και πως τις αντιμετωπίζετε; 

 

Italia 90: Είμαστε τυχεροί καθώς το συγκρότημα δεν είναι η δουλειά μας, κι αυτό βοηθά. Δεν είναι κάτι απ' το οποίο βιοποριζόμαστε, επομένως μπορούμε και το απολαμβάνουμε. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τα βάζουμε στη σειρά και τις προσπερνάμε σχετικά γρήγορα.

 


 RockOverdose: Πώς βλέπετε τους εαυτούς σας μετά από 10 χρόνια; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο ή προχωράτε κι όπου σας βγάλει; 

 

Italia 90: Έχουμε σταματήσει να κάνουμε σχέδια εδώ και πολύ καιρό, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό! 

  

RockOverdose: Ποιό από τα τραγούδια σας πιστεύετε είναι το πιο "υποτιμημένο" και γιατί; Μπορείτε να προβλέψετε κατά κάποιο τρόπο την επιτυχία ενός τραγουδιού όταν το γράφετε; 

 

Italia 90: Όλοι συμφωνούμε πως ένα κομμάτι που αξίζει παραπάνω προσοχής είναι το  ‘Does He Dream?’, το νούμερο 9 στο album. Θέλαμε να το κυκλοφορήσουμε και ως single αλλά μας έπεισαν να βγάλουμε κάτι πιο upbeat. Δεν περιέχει απαραίτητα κάποιο σπουδαίο crescendo, όπως έχουν άλλα τραγούδια μας αλλά είμαστε περήφανοι για αυτό επειδή είναι ένα κομμάτι που νιώθεις πως είναι διαφορετικό αλλά ακούγεται σαν δικό μας.

 

RockOverdose: Κλείστε αυτή τη συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στο ελληνικό κοινό, χρησιμοποιώντας στίχους από κάποιο τραγούδι δικό σας ή αγαπημένο σας. 

 

Italia 90:

Come all ye rolling minstrels
And together, we will try
To rouse the spirit of the earth
And move the rolling sky...

 


TICKETS


 

Comments