JAW BONES στο Rock Overdose: “Δεν είναι εύκολο να φύγεις από τα σύνορα στις μέρες μας”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Jaw Bones στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο.

Απολαύστε τους.

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Σε τι στάδιο βρίσκεται η μπάντα αυτήν την περίοδο;

 

Jaw Bones: Καλησπέρα κι από εμάς! Αυτή την στιγμή εξετάζουμε κάποιες προτάσεις που μας έχουν γίνει για την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου. Είμαστε πάντως κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επίσης ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε το πρώτο μας video clip, και γενικά θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το album μέσα από live shows εγχώρια πρώτα, και πιο μετά στο εξωτερικό.

 

Rock Overdose: Πρόσφατα ανοίξατε την συναυλία των Planet Of Zeus με τους Μέμφις. Τι εμπειρίες αποκομίσατε από αυτό το live;

 

Jaw Bones: Κατ' αρχάς περάσαμε πάρα πολύ καλά σε αυτό το live… Ήταν σε ένα αξιόλογο χώρο της πόλης μας, στο Principal Club Theatre, και είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση από το κοινό. Επίσης η γνωριμία με τους Μέμφις ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, τα παιδιά είναι εξαιρετικά! Όπως και τα παιδιά από Planet of Zeus. Γενικά το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως ωραίο!

 

Rock Overdose: Στα 10 χρόνια της ύπαρξής σας, έχετε ανοίξει για πολύ μεγάλα ονόματα τόσο της ελληνικής όσο και της ξένης metal σκηνής. Πώς αισθάνεστε;
Jaw Bones: Γενικά είναι τίμη μας που μας διαλέγουν να παίξουμε support σε μεγάλα ονόματα στην πόλη μας. Αυτό δείχνει την εκτίμηση που υπάρχει απέναντί μας και ευχαριστούμε τον κόσμο και τους διοργανωτές για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Rock Overdose: Αν και κλείσατε 10 χρόνια ύπαρξης, έχετε κυκλοφορήσει, αν δεν κάνω λάθος, μόνο ένα EP το 2012 και τώρα ολοκληρώσατε το full length σας. Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε όλα αυτά τα χρόνια και σε τι οφείλεται αυτή η καθυστέρηση.

 

Jaw Bones: Δεν θα ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, αργήσαμε πολύ να πάρουμε μπρος. Το θέμα είναι ότι για πολλά χρόνια παίζαμε για την πάρτη μας και μας αρκούσε να γουστάρουμε μέσα στο studio και να κάνουμε μερικά live στην πόλη. Όχι ότι αυτό σταμάτησε, αλλά τελικά είδαμε ότι θέλουμε να το προσπαθήσουμε παραπάνω, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε. Και όπου βγει. Και αν βγει. Άλλα υπάρχει όρεξη να το τρέξουμε στα κόκκινα. Η αγάπη για την μουσική είναι μεγάλη μέσα σε όλους στην μπάντα.

 

Rock Overdose: Πότε να περιμένουμε την κυκλοφορία του άλμπουμ και πώς ονομάζεται;

 

Jaw Bones: Λογικά έτσι όπως πάει μέσα Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου ελπίζουμε να έχει βγει. Έχουμε τελειώσει όλη την διαδικασία και μένει μόνο η δισκογραφική. Όπως είπα και πιο πάνω τελειώνει και αυτό... Το album θα λέγεται “Wrongs on a Right Turn” που είναι στίχος ενός κομματιού, και αναφέρεται στα “λάθη” ή τα στραβά που μπορεί να γίνονται σε μια σωστή απόφαση ή “στροφή”.

 

Rock Overdose: Στιχουργικά με τι ασχολείται το άλμπουμ;

 

Jaw Bones: Με πολλά πράγματα. Με διαπροσωπικές σχέσεις, με τα αρνητικά του πολέμου, με κοινωνικά θέματα. Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι βασισμένο στην Ελληνορωμαική μυθολογία. Aλλά και για πιο καθημερινές καταστάσεις. Το βάρος στους στίχους δίνεται όσο και στην μουσική. Άλλα δεν είναι όλα σόβαρα στην ζωή μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας στον πλανήτη είναι τόσο σοβαρός όσο και τραγελαφικός.

 

Rock Overdose: Έχετε σχέδια για συναυλίες στο εξωτερικό;

 

Jaw Bones: Έχουμε θέληση για το εξωτερικό. Η Ρώμη όμως δεν κατακτήθηκε σε μια ημέρα. Σίγουρα θα το προσπαθήσουμε.

 

 

Rock Overdose: Τι ανταπόκριση υπάρχει μέχρι στιγμής από τον κόσμο;

 

Jaw Bones: Ακούμε καλά λόγια. Μας πλησιάζουν αρκετοί και μας ρωτάνε πότε θα βγάλουμε αυτο το album επιτέλους! ‘Ισως και αυτό να έπαιξε ένα ρόλο στο γιατί θέλουμε να το τρέξουμε πλέον.

 

Rock Overdose: Ποια η άποψή σας για την ελληνική metal σκηνή;

 

Jaw Bones: Εδώ και πολλά χρόνια πλέον η σκηνή είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχουν αξιόλογες μπάντες σε όλα τα είδη της σκληρής μουσικής, από το μελωδικό Rock μέχρι το Grindcore. Το κακό είναι ότι δεν είναι εύκολο να φύγεις από τα σύνορα ουσιαστικά πλέον στις μέρες μας. Και αυτό έχει να κάνει με την μουσική βιομηχανία και στο εξωτερικό. Όμως βλέπουμε μια ελπιδοφόρα στήριξη από το Ελληνικό κοινό στης εγχώριες μπάντες τα τελευταία χρόνια.

 

Rock Overdose: Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι το heavy rock είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;
Jaw Bones: Παίζει μεγάλο ρόλο η ύπαρξη πολύ καλών Ελληνικών μπαντών στον χώρο για αυτό. Επίσης το heavy rock ακουμπάει στις γραμμές του κλασικού Rock με Sabbathικα riff, metal στοιχεία και Southern Grooves… τί να μην σου αρέσει σε αυτό;

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος δικός σας.

 

Jaw Bones: Ευχαριστούμε και εμείς! May our lord and saviour Lemmy be with you all.

 

Για το Rock Overdose,
Σωτηρέλης Κωνσταντίνος

 

 Comments