Ανταπόκριση: JEHOVAH ON DEATH, GROTESCO KARMA, SOCIAL SCREAM, ILLUSIVE MIRRORS @ An Club, Αθήνα (31/05/2024)


 

Tι ποιο όμορφο να είναι Παρασκευή να δουλεύεις και να προσμένεις ένα live μετά τη δουλειά. Για κάποιο περίεργο λόγο μου αρέσουν τα live της Παρασκευής πόσο μάλλον όταν πρόκειται να εμφανιστούν δικά μας παιδιά. Τέσσερις ελληνικές μπάντες όλες διαφορετικές μεταξύ τους με τα μόνο κοινα σημεία να είναι η δίψα για διάκριση, η αγάπη για τη μουσική αλλά και ότι όλοι τους είναι πρωτοεμφανιζόμενοι ... ή σχεδόν όλοι. Όλα τα συγκροτήματα είχαν και έχουν φυσικά, να μας δώσουν  κάτι.Οπότε ας πάμε στο ψήτό κατευθείαν.

 

 

Οι Illusive Mirrors αποτελεί  το όνειρο ενός κοριτσιού να τραγουδίσει με τη ψυχή της και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Για αυτό και η Δήμητρα Κοένκα κατέβηκε στην Αθήνα έτσι ώστε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και φυσικά μετά από πολλά εμπόδια και λόγω του δυναμικού χαρακτήρα της βρήκε αντάξιους και ταλαντούχους μουσικούς, το Δημήτρη Φλώρο (κιθάρα),το Δημήτρη Κωφινά (drums) και τον Ιωάννη Ζαβραδινό (Μπάσο) έτσι ώστε να φτιάξουν ένα δυναμικό heavy/hard rock group. Και πέρα από το τρακ των πρώτων στιγμών πάνω στο stage του An Club, καθώς είναι το πρώτο τους live, ήρθε η σιγουριά ότι αυτό το όνειρο του μικρού κοριτσιού, γίνεται πραγματικότητα.Το μέλλον είναι όλο μπροστά τους, έχουν βρει τον ήχο τους και αναμένουμε και τη πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Εύγε!

 

 

 

Setlist

1.Hopeless Dream

2.World of Destruction

3.Over Over

4.Wicked Game (Chris Isaak Cover)

5.Stand up

6.Insanity

7.Save a bullet

  

Γρήγορα γρήγορα ανεβαίνουν στο stage oi Social Scream. To λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν και στη περίπτωση των Σπαρτιατών thrashers ισχύει στα μέγιστα. Με πάνω από μια δεκαετία στις πλάτες τους ήρθαν να συναρπάσουν τους παρευρισκόμενους με το old school thrash τους με πολλά όμως νεοτεριστικά στοιχεία που έκανε τον ήχο τους άρτιο και να σε κάνουν να απορείς γιατί αυτά τα παιδιά δεν έρχονται συχνά εδώ στα μέρη μας και να τους βλέπουμε live.Ας το κοιτάξουν λίγο τα labels γιατί η επαρχία είναι γεμάτη με ακατέργαστα διαμάντια. Εφτά καταιγιστικά thrash κομμάτια άναψαν τα αίματα για μια εξίσου καταιγιστική συνέχεια.

 

 

Setlist

1.Faith

2.Prison of Freedom

3.Social Scream

4.Smell The Demon

5.Dna Eternal

6.Truth Divider

7.Luna Dark

 


 


Και η συνέχεια ήταν συναρπαστική. Λίγο μετά τις 22.00 ανέβηκαν στη σκηνή οι Grotesco Karma. Εκπρόσωποι του Dark Art, Symphonic και Avant Garde metal,παιδί του George Konstantine Kratsas και έχοντας ακούσει τα τραγούδια τους εντυπωσιάστηκα από τη πολυπλοκότητα αλλά ταυτόχρονα και την ομορφιά των συνθέσεών τους και περίμενα πώς και πώς να δω πώς θα απεικονιζόταν αυτό το αποτέλεσμα σε live μορφή. Δυστυχώς τα ορχηστρικά μέρη ήταν προηχογραφημένα και μου δημιούργησε άμεσα την ανάγκη να τους δω σε μεγαλύτερη σκηνή. Όλοι τους πολύ καλοί μουσικοί απέδωσαν άρτια τα κομμάτια τους και η φωνή της Αλίκης Φλιούκα έχει πολλές δυνατότητες τόσο στα brutal φωνητικά όσο και στα καθαρά τα οποία έδεναν πολύ με αυτό που ακούγαμε.Σαν αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο και θα ήθελα να τους δω σε μεγαλύτερη σκηνή όπως ανέφερα και πιο πάνω.

 

 

 

Setlist

 1. Lambdoma
 2. Chaos and Carnage
 3. Chovahanee
 4. Icon of a forgotten God
 5. Devil’s Menuet


 

 

Ακριβώς στην ώρα του στις 23.15 βγήκε και το τελευταίο συγκρότημα και δεν είναι άλλοι από τους ανερχόμενους occult rockers Jehovah on Death. Αρχικά αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι τους έμαθα πρόσφατα.Εκεί που άκουγα Lucifer και Saturday Night Satan μου σκάνε και οι Jehovah on Death και ακούγοντας το ep τους Goya's Witches έπαθα σοκ.Μια μπάντα που σχηματίστηκε το 2020 και περιτριγυρίζεται γύρω από τη περσόνα της La Senora Dolorosa (η Παναγια της Θλίψης κατά την ισπανική καθολική εκκλησία), μιλουν για την αγάπη και το θάνατο και βάζουν τους πιστούς τους να εξομολογηθούν.Ω ναι. Τα είδαμε όλα αυτά πάνω στη σκηνή μεσε μια μυσταγωγία σε ένα κατακόκκινο Αn Club και φυσικά κέρδισε τους παρευρισκόμενους. Το συγκρότημα ανέβηκε στο stage έκανε τη Λειτουργία του και κατέβηκε αφήνοντάς μας με το στόμα ανοικτό. Θεωρώ ότι το μέλλον τους ανήκει και μέσα απο σκληρή δουλειά, γιατί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

Setlist

 1. Lo, behold...
 2. Heart of Guilt
 3. Let Me Die (And Die of Love)
 4. Saeta Antigua
 5. Altasgracias
 6. Sacerdotal Fire
 7. Dead Hours
 8. Blood Madonna
 9. Wherein Converge Sad Destinations
 10. Goya's Witches

  

Παίζουν Ελληνικές μπάντες και είναι Παρασκευή απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια όπου σφύζει η καρδιά της πόλης.Όλα τα μαγαζιά γεμάτα και έχει ένα live όπου οι παρευρισκόμενοι δε ξεπερνούσαμε τα 80 άτομα.Πώς πιστεύετε ότι αυτά τα συγκροτήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα γίνονται ολοένα και καλύτερα; Ταλέντο υπάρχει αλλά για να εξελιχθεί πρέπει να επιβιώσει και οικονομικά με κάποιο τρόπο.Και αυτός ο τρόπος είναι τα live και οι πωλήσεις στο merch του εκάστοτε συγκροτήματος. To εισιτήριο κόστιζε 8 ευρώ προπώληση και 10 ευρώ στη πόρτα, και είδαμε 4 ισάξια και πολλά υποσχόμενα συγκροτήματα, και δε το παίζω έξυπνος καθώς και 'γω το αγόρασα παρόλο που κάνω το live report. Τροφή για σκέψη.

 

 

Για το RockOverdose,

Γιάννης Γιουρτζάκης

Φωτογραφίες: Μαρία Μέλλιου - MyMlivestories Photography

 

 


Comments