Σαν σήμερα στις 22/12/2014 ο JOE COCKER άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών…

Ο Joe Cocker άφησε στις 22/12/2014 την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 70 ετών.

Η καριέρα του τραγουδιστή και τραγουδοποιού από το Sheffield μετρούσε περισσότερα από 40 χρόνια, πολλά hit και 22 δίσκους.

 Την δυσσάρεστη είδηση είχε ανακοινώσει ο manager του Barrie Marshall λέγοντας πως ο τραγουδιστής πέθανε στο σπίτι του στο Colorado από καρκίνο του πνεύμονα.

Ο ίδιος δήλωσε για τον Cocker: “Ήταν απλά μοναδικός. Είναι αδύνατον να γεμίσει το κενό που άφησε στις καρδιές μας” και συνέχισε λέγοντας: “ Ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερη rock/soul φωνή της Αγγλίας. Είχε μεγάλο ταλέντο, ένας πραγματικός star, αλλά ταυτόχρονα παρέμενε ευγενικός και σεμνός. Όποιος έχει δει συναυλία του δεν πρόκειται να τον ξεχάσει ποτέ”.
Ο Joe Cocker ξεκίνησε την καριέρα του στις pubs του Sheffield πριν γίνει ευρύτερα και έπειτα παγκόσμια γνωστός, με την διασκευή του στο “With A Little Help From My Friends” των Beatles.

Το ντουέτο του με την Jennifer Warnes, “Up Where We Belong”, έγινε no.1 και κέρδισε τόσο ένα Grammy και όσο και ένα Academy Award. Ο ίδιος είχε χριστεί ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 2008 για την προσφορά του στην μουσική.
Μόλις πέρυσι έσπασε κάθε προσωπικό του ρεκόρ με συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, με no.1 album στην Γερμανία και με την τελευταία του, τελικά, συναυλία στο Hammersmith στο Λονδίνο τον Ιούνιο.

 

Comments