JOE LYNN TURNER στο RockOverdose: “Σκοπεύω να βγω και να παίξω το “Belly Of The Beast” και μόνο αυτό, με ένα πιο heavy show!”

Είναι πάντα χαρά μας να κουβεντιάζουμε με τον Joe Lynn Turner, έναν αυθεντικό καλλιτέχνη που η καριέρα μετρά πάνω από 45 χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πιο ξεχωριστούς, ψυχαγωγικούς και εκφραστικούς τραγουδιστές του rock & roll. Πρόσφατα μας εξέπληξε όχι μόνο με το ολοκαίνουργιο solo album του με τίτλο "Belly Of The Beast", σε συνεργασία με τον Peter Tägtgren (Hypocrisy,Pain) αλλά και με τη νέα του εικόνα αποκαλύπτοντας την αλήθεια του.

 

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις μας σχετικά με το νέο του album, τα μελλοντικά του σχέδια και σκέψεις αλλά και την τεράστια αλλαγή του -  όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και μουσικά - καθώς με το "Belly Of The Beast", μπορεί κανείς να ακούσει έναν εντελώς διαφορετικό και πιο metal JLT.

 

Δισκοπαρουσίαση Belly Of The Beast.

 

Order/Stream"Belly Of The Beast" : https://lnk.to/JoeLynnTurner


 

 

RockOverdose:Πρώτα από όλα να σε συγχαρούμε για το νέο σου album! Ήταν πραγματικά μια τεράστια έκπληξη για εμάς, που επιτέλους ακούσαμε τη φωνή σου με διαφορετικό τρόπο, πιο κοντά στο metal! Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις έναν τόσο διαφορετικό δρόμο στην καριέρα σου μετά από τόσα χρόνια στο hard & classic rock;

 

JOE LYNN TURNER: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, το εκτιμώ πολύ! Πιστεύω ότι ένας καλλιτέχνης ΠΡΕΠΕΙ να αλλάζει! Αν ένας καλλιτέχνης δεν αλλάζει επαναλαμβάνεται και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο όχι μόνο για τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά εξίσου και για τους θαυμαστές του! Νομίζω ότι μερικές φορές ο κόσμος σε θέλει να παραμείνεις ο ίδιος, αλλά όταν είσαι αληθινός καλλιτέχνης νομίζω ότι αυτό είναι θάνατος!

 

Προσωπικά, χρειαζόμουν πραγματικά να αλλάξω και να κάνω ένα album σαν αυτό, κάτι που πάντα ήθελα να κάνω. Ήθελα να τραγουδήσω κάτι διαφορετικό και να είμαι πιο artistic. Το να είσαι καλλιτέχνης σημαίνει ότι πρέπει να δείξεις την πραγματικότητα του κόσμου γύρω σου γιατί η τέχνη είναι μια αντανάκλαση της ζωής. Γι' αυτό αποφάσισα να πάω σε άλλη κατεύθυνση.

 

 

 

RockOverdose: Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Peter Tägtgren; Σου ήταν εύκολο να προσαρμοστείς στις ιδέες του και πώς ξεκίνησαν όλα;

 

JOE LYNN TURNER: Ο Peter και εγώ έχουμε παρόμοιες σκέψεις και συναισθήματα και αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνουμε έναν modern melodic metal δίσκο. Εκείνος προέρχεται από το metal, εγώ προέρχομαι από το μελωδικό ροκ και δώσαμε προσοχή και οι δύο στο να κάνουμε κάτι ενδιάμεσο, χτίζοντας μια γέφυρα μεταξύ αυτών των δύο ειδών... Νομίζω ότι πετύχαμε αυτόν τον σκοπό!

 

Όχι, δεν ήταν καθόλου δύσκολο για μένα να προσαρμοστώ γιατί έχω την εμπειρία, τις δεξιότητες και το ταλέντο που χρειάστηκε για να προχωρήσω προς τα μπρος. Λατρεύω αυτό που έκανε ο Peter, είναι ένας καταπληκτικός παραγωγός και μουσικός και τα πήγαμε υπέροχα! Όταν γράφαμε τα τραγούδια ξέραμε ότι είχαμε πραγματικά κάτι φρέσκο και πραγματικά πολύ καινούργιο, ειδικά για μένα!

 

Έτσι,  ξεκίνησαν όλα και μου ήταν εύκολο να προσαρμοστώ. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο Peter σε μια από τις συνεντεύξεις του όταν τον ρώτησαν πώς ήταν το άλμπουμ με τον JLT και απάντησε "είναι πολύ εύκολο γιατί απλώς προσαρμόζει τη φωνή του"! Και αυτό ακριβώς κάνω!

 

 

RockOverdose: Το περιεχόμενο των στίχων είναι σίγουρα επηρεασμένο από τα πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και από την κατάρρευση της κοινωνίας κ.λπ. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ένιωσες ποτέ φόβο ή ένιωσες ποτέ φόβο στο παρελθόν σε παρόμοιες δύσκολες στιγμές ? Πώς αντέδρασες;

 

JOE LYNN TURNER: Ναι, ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές, βέβαια υπήρξαν δύσκολες στιγμές στο παρελθόν αλλά όχι όπως σήμερα. Σήμερα στα παγκόσμια γεγονότα υπάρχει μια απόλυτη κατάρρευση στην κοινωνία, υπάρχει μια κατάρρευση στην ηθική, στην πνευματικότητα! Φοβάμαι μόνο για τα παιδιά, για τα παιδιά μου και για όλα τα παιδιά ... τι θα τους μείνει;

 

Πιστεύω και φοβάμαι πως η ανθρωπότητα δεν πρόκειται να ξυπνήσει αρκετά γρήγορα. Αυτές οι κυβερνήσεις μας στερούν την αξιοπρέπειά μας, την ακεραιότητά μας, τις ελευθερίες μας, τον ανθρωπισμό μας. Τώρα φαίνεται ότι κάτι πάει να αλλάξει και ελπίζω ότι το "Belly Of The Beast" που είναι ένα γεωπολιτικό album από πολλές απόψεις και πολύ προσωπικό, μπορεί να αλλάξει τη γνώμη ορισμένων ανθρώπων και να τους αφυπνίσει.

 

Το "Belly Of The Beast" είναι ένας δίσκος που φτιάχτηκε για να αφυπνίσει τους ανθρώπους, να τους βοηθήσει να δουν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία, ώστε ίσως να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να ξεσηκωθούν και να αγωνιστούν για την ελευθερία.

 

 

RockOverdose: Φυσικά θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα τους αρέσει ή δεν θα μπορούν να συνηθίσουν αυτή τη νέα στροφή σου όσον αφορά τον μουσικό προσανατολισμό. Πώς απαντάς σε αυτά τα σχόλια; Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ αρνητικά σχόλια στο παρελθόν για τις μουσικές σου επιλογές ή τη φωνή σου, την ερμηνεία σου και πώς τα χειρίζεσαι;

 

JOE LYNN TURNER:  Η αρνητική κριτική πάντα θα υπάρχει. Δέχομαι κριτική σε όλη μου τη ζωή! Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την κριτική, ωστόσο, αν είναι υγιής κριτική, μπορείς να την αξιοποιήσεις για να βελτιώσεις πραγματικά τις δεξιότητές σου, τα ταλέντα σου, την απόδοσή σου. Αν είναι αρνητική κριτική, μόνο και μόνο επειδή είναι αυτό που λέμε "haters", πρέπει να την βάλεις στην άκρη. Γιατί αν είναι απλώς κακία και μίσος, δεν έχει καμία αξία και τα άτομα που το κάνουν αυτό πρέπει να έχουν μια μίζερη ζωή που τους κάνει να λένε τέτοια πράγματα.

 

Ναι! Σε όλη μου τη ζωή με έκριναν, για την εμφάνισή μου, για τη μουσική μου, την ερμηνεία μου, για τη ζωή μου γενικά, αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε τόσο πολύ γιατί είμαι εδώ, είμαι 71 ετών και συνεχίζω να δέχομαι μεγάλη κριτική. Δεν θα αρέσει σε όλους το "Belly Of The Beast", μπορεί να χάσω μερικούς από τους παλιούς μου θαυμαστές, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι θα αποκτήσω ακόμα περισσότερους γιατί είπα την αλήθεια, βγήκα, εκτέθηκα, άλλαξα εικόνα, ανοίχτηκα!

 

Όλα έχουν μπει σε μια σειρά και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Άστους να κρίνουν, είμαι ένα άτομο θαρραλέο, δημιουργικό και καλλιτεχνικό. Δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου, αυτός είμαι και αυτός ήμουν. Επομένως, η αρνητική κριτική είναι μη εποικοδομητική, είναι από ανθρώπους που πραγματικά δεν μπορούν να το κάνουν, επομένως πρέπει να επικρίνουν ό,τι δεν μπορούν να κάνουν.

 

Προσωπικά βγάζω το καπέλο μου και χειροκροτώ όποιον θέλει να προσπαθήσει να κάνει ό,τι πραγματικά αγαπά στη ζωή και η μόνη μου κριτική, αν είχα, θα ήταν μια θετική κριτική για να τους βοηθήσω να κατευθύνουν τις δεξιότητές τους, την απόδοσή τους με κάποιο τρόπο. Αυτό είναι κάτι υποστηρικτικό η καθαρή κριτική. Έτσι το αντιμετωπίζω.

 

Σίγουρα θα υπήρχε κάποια κριτική στο παρελθόν που δε μου άρεσε αλλά δεν θυμώνω γι 'αυτό, μπορεί να ήμουν λίγο θυμωμένος εκείνη τη στιγμή, αλλά τώρα το κοιτάζω και λέω όχι αυτό δεν είναι θετική κριτική. Υπάρχει λοιπόν θετική και αρνητική κριτική και πρέπει να ξέρεις πώς να τα διαχωρίσεις ...  έτσι το αντιλαμβάνομαι.

 

 

RockOverdose: Ήταν δύσκολο για σένα να διατηρήσεις την trademark εικόνα σου για τόσο μεγάλο διάστημα; Ένιωσες πίεση από τη μουσική βιομηχανία/τις εταιρείες κλπ; Τι άλλαξε μέσα σου και τελικά εκφράστηκες ανοιχτά; Ήταν η πίεση απ' τη μουσική βιομηχανία ή κάτι άλλο, και γιατί άργησες να κάνεις αυτή την αλλαγή;

 

JOE LYNN TURNER: Ναι, ήταν δύσκολο, αλλά βασικά έτσι ήταν εκείνη την εποχή. Ξέρεις, ο κόσμος νόμιζε ότι στο rock n’ roll πρέπει να έχεις τα μαλλιά και συγκεκριμένο παρουσιαστικό  κλπ. Επομένως έπρεπε να είμαι μέρος αυτού του «θεάτρου», νιώθεις πίεση για να το κάνεις από τη βιομηχανία και τις δισκογραφικές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

 

Πλέον είμαι σε μια ηλικία και σε ένα σημείο στην καριέρας μου που πρέπει να εκφράσω τον εαυτό μου, τον αληθινό μου εαυτό. Τον αυθεντικό μου εαυτό! Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνω αυτή την αλλαγή. Χρειαζόμουν επίσης να νιώθω άνετα συναισθηματικά και ψυχολογικά με την αλλαγή της εικόνας μου και με την αλλαγή της μουσικής μου. Όλο το πακέτο! Είναι πραγματικά μια μεγάλη μεταμόρφωση!

 

Τώρα λοιπόν βρίσκομαι στο σημείο που δεν νιώθω ότι έχω τίποτα να αποδείξω. Είμαι 71 ετών, έχω μεγάλη ιστορία πίσω μου, έχω κάνει μερικά πολύ εξαιρετικά πράγματα και πιστεύω πραγματικά ότι τώρα ήταν η ώρα να εκφραστώ απόλυτα με αυτόν τον τρόπο και νιώθω ότι αυτό έγινε προς το καλύτερο. 100% προς το καλύτερο!

 

Και πάλι ο μόνος λόγος είναι γιατί νιώθω ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο κόσμος είναι περισσότερο δεκτικός και αναζητά την αλήθεια πλέον. Πραγματικά το πιστεύω αυτό. Εκείνοι που αναζητούν την αλήθεια είναι περισσότεροι από εκείνους που πιστεύουν στα ψέματα. Οπότε αποκάλυψα την αλήθεια μου, είμαι ειλικρινής σε όλα, και ναι είναι μια πρόκληση για μένα καθώς ίσως χάσω μερικούς ανθρώπους, αλλά και θα κερδίσω άλλους. Τώρα ήταν η ώρα της αλήθειας!

 

 

RockOverdose: Παρακολουθείς την πορεία των συγκροτημάτων που υπήρξες μέλος στο παρελθόν; π.χ. Rainbow, Deep Purple κ.λπ. Γνωρίζεις πώς έχουν εξελιχθεί και ποια είναι η γνώμη σας για τις επιλογές τους;

 

JOE LYNN TURNER: Ναι, ακολουθώ τα συγκροτήματα με τα οποία έπαιξα στο παρελθόν. Δεν θα έλεγα εντατικά, αλλά τους ακολουθώ και τσεκάρω τι κάνουν π.χ. οι Rainbow, Deep Purple, Malmsteen, όπως τσεκάρω όλα τα νέα συγκροτήματα και οτιδήποτε γενικά. Η γνώμη μου για τις επιλογές τους; Λοιπόν, κοιτάξτε, όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν τις επιλογές τους, μερικές είναι καλές κάποιες άλλες είναι κακές.

 

Έχω ήδη εκφράσει την άποψή μου για πολλά πράγματα, δεν μου έλειψε ποτέ το θάρρος να το κάνω, επομένως γνωρίζετε ήδη πώς νιώθω για ορισμένα πράγματα και θα επαναλάβω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ό,τι θέλουν, είτε νομίζω ότι είναι καλό ή κακό, δεν πρόκειται να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη και η κριτική μου δεν είναι πραγματικά απαραίτητη. Αλλά όταν μου ζητάνε τη γνώμη μου, σίγουρα τη δίνω. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω για αυτό.

 

 

 

RockOverdose: Φαίνεται ότι βιώνεις μια νέα νιότη! Μια ολοκαίνουργια εποχή ξεκινά για εσένα μετά από τόσα χρόνια που είσαι ο άνθρωπος που αγαπάμε και υποστηρίζουμε. Είμαι σίγουρη ότι νιώθεις το ίδιο και έχεις πολλά περισσότερα να δώσεις. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Είναι στο πλάνο σου να ερμηνεύσεις  ζωντανά το "Belly of the Beast"; Θα θέλαμε να σε ακούσουμε ξανά σε πιο extreme δουλειές όπως αυτή!

 

JOE LYNN TURNER: Σε ευχαριστώ για αυτήν την ερώτηση! Όντως βιώνω μια νέα νιότη! Είναι ένα είδος δεύτερης παιδικής ηλικίας, μια ολοκαίνουργια εποχή ξεκινά για μένα, μια μεταμόρφωση ξεκινά για μένα και ελπίζω ο Θεός να μου δώσει υγεία και μακροζωία και να μπορέσω να κάνω περισσότερες  δουλειές σαν αυτή ή διαφορετικά.

 

Νιώθω ότι ως καλλιτέχνης πρέπει να συνεχίσω να εξελίσσομαι, πρέπει να συνεχίσω να μεταμορφώνομαι, να αλλάζω συνέχεια. Μπορώ να πω ότι έχω πολλά περισσότερα να δώσω και όσον αφορά το μέλλον πραγματικά ελπίζω ότι ο κόσμος θα μπει σε μια σειρά, γιατί αλλιώς την επόμενη χρονιά θα έχουμε παρόμοια προβλήματα όπως με την πανδημία...  Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να πηγαίνει στα shows, οι διοργανωτές χάνουν χρήματα, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια Το ακούω αυτό από πολλούς διάσημους φίλους από όλο τον κόσμο τον τελευταίο καιρό.

 

Ελπίζω να είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση μέχρι την επόμενη χρονιά γιατί ...ΝΑΙ σκοπεύω να βγω με ένα συγκρότημα και να παίξω το "Belly Of The Beast" και μόνο το "Belly Of The Beast"! Δεν νομίζω ότι θα τραγουδήσω ξανά το «I Surrender»!

 

Μόλις ξεκινήσω, δεν πρόκειται να σταματήσω με τα νέα πράγματα! Αυτό είναι! Θα συμπληρώσω το υπόλοιπο set,  με τραγούδια παρόμοια από τη σόλο καριέρα μου - γιατί το “Belly Of The Beast” είναι περίπου 50 λεπτά..Τραγούδια όπως "Blood Money", "Battle On", "Eyes Of Fire" από τους Rainbow και τέτοια πράγματα. Ολόκληρο το show θα γίνει πιο heavy, θα μεταμορφωθεί και θα γίνει υπέροχο. Αυτά είναι τα σχέδιά μου και ελπίζω και ας προσευχηθούμε όλοι για έναν καλύτερο κόσμο το επόμενο έτος 2023.

 

 

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας! Είναι πάντα χαρά να μιλάμε μαζί σου! Έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τις επισκέψεις σας στην Ελλάδα! Να προσέχεις! 

 

JOE LYNN TURNER: Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σας. Ελπίζω να σας δω σύντομα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπώ… ξέρετε είμαστε κατά κάποιο τρόπο “Una faccia, una razza”! Επίσης  το κρασί μου “King Of Dreams” είναι από την Ελλάδα, το θυμάστε; Πάρτε λοιπόν ένα μπουκάλι και στην υγειά σας! Ελπίζω να είναι “Ola Kala” και να σας δω σύντομα!

 

 

Για το Rock Overdose:

Ερωτήσεις/Επιμέλεια συνέντευξης: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

Comments