Johnny McKelvey (The Rumjacks) στο RockOverdose:”Έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα & πάντα θέλουμε να ερχόμαστε εκεί!”

 

 Με αφορμή την νέα τους κυκλοφορία, "Hestia" ο Johnny McKelvey ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των celtic punk rockers The Rumjacks, μίλησε στο RockOverdose και τον Ζήση Πετκανά, για την νέα εποχή της μπάντας!

 

"Hestia" 

Βuy Vinyl / CD / Download / Stream : https://abcmusic.lnk.to/hestia

Enjoy!


 

 

(Στον παρακάτω player μπορείτε να ακούσετε όλοκληρη τη συνέντευξή μας με τον Johnny)

 

 

RockOverdose: Καλωσήρθες στο RockOverdose! Πώς είσαι αυτό τον καιρό;

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Ευχαριστώ για την φιλοξενία! Είμαι καλά! Προσπαθώ να μείνω ασφαλής. Θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό και όταν τελειώσει θα επιστρέψουμε στο δρόμο να παίξουμε μουσική!

 

 

RockOverdose: Πως είναι τα πράγματα εκεί που είσαι;

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Βρίσκομαι τώρα στη Β.Ιρλανδία, έχουμε γενικό lockdown αλλά οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και πιστεύω πως είμαστε σε καλό στάδιο, σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

 

 

RockOverdose: Ας το ελπίσουμε! Σας έχουν λείψει τα live shows...

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Σίγουρα! Συνήθως ταξιδεύουμε πολύ, γνωρίζουμε νέο κόσμο, νέες κουλτούρες... Μας αρέσει πολύ να το κάνουμε αυτό, επομένως είναι κάπως περίεργο που τώρα αυτό δεν γίνεται!

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα σημαίνει πολλά για εμάς. Η περιοδεία είναι το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μας, φυσικά και η δημιουργία μουσικής πρώτα αλλά αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε ταξίδια! Αυτό είναι που μας λείπει περισσότερο, να ταξιδεύουμε!

 

 

RockOverdose: Το 5ο σας album με τίτλο “Hestia” (Εστία), σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την μπάντα. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το album και το περιεχόμενό του; 

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Φυσικά! Ηχογραφήσαμε το album "Hestia" κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (2020), υπήρχαν ακόμη περιορισμοί στις μετακινήσεις και στις μαζικές συγκεντρώσεις κι έτσι έπρεπε με κάποιο τρόπο να βρεθούμε όλοι μαζί, επειδή μένουμε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το καταφέραμε και έτσι καθένας από εμάς έφερε τις ιδέες του στο studio! Ο Mike Rivkees, ο νέος μας τραγουδιστής είχε πάρα πολλές νέες ιδέες, ηχογραφήσαμε όσο περισσότερες μπορέσαμε και τις δουλέψαμε γιατί ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα ξαναέχουμε την ευκαιρία να τα πούμε όλοι μαζί.

Έτσι ηχογραφήσαμε 15 κομμάτια για το νέο μας δίσκο, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι ο πρώτος μας δίσκος με τον Mike, ο οποίος έφερε μια πολύ θετική και διασκεδαστική αύρα και προσέγγιση στην μπάντα! Δουλέψαμε τόσο καλά, σε πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον - αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση - και αυτό είναι πολύ σημαντικό, να έχεις κάποιον που φέρνει νέο αέρα, νέα πνοή στη μπάντα!

 

RockOverdose: Ποια είναι η μουσική κατεύθυνση του νέου album; Πόσο διαφορετικό είναι από τα προηγούμενά σας;  

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Δεν έχουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση ως μπάντα. Απλά μαζευόμαστε και παίζουμε τις ιδέες μας, κάθε τραγούδι κάθε ιδέα την δοκιμάζουμε και έτσι βγαίνει ο δίσκος. Δεν νομίζω πως με αυτό το album ξανα-ανακαλύψαμε τους RumJacks απλά έχει μια πιο φρέσκια προσέγγιση!

Τα πάντα στο "Hestia" έχουν στοιχεία από τις προηγούμενες δουλειές μας. Περισσότερα ίσως όργανα όπως η γκάιντα ή το μπάντζο. Το ίδιο στυλ και ύφος, celtic punk rock, ska reggae κλπ Δεν κάνουμε κάτι σκόπιμα, αυτό που έχουμε βγάζουμε! Είναι ένα καλό album και είμαστε περήφανοι για αυτό!

 

 

 

 

RockOverdose: Γιατί διαλέξατε το όνομα “Hestia” (Εστία). Αν δε κάνω λάθος προέρχεται από την αρχαιοελληνική θεότητα του σπιτιού , σωστά; 

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Ναι πόλύ σωστά! Το τραγούδι αυτό ήταν το πρώτο που γράψαμε. Έχει να κάνει με ένα χαρακτήρα θηλυκή μορφή που είναι πολύ δυναμική και προστατευτική. Θέλαμε αυτό το τραγούδι να έχει ανοικτή ερμηνεία, να μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως, έχει το δικό του νόημα.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο απευθείας μήνυμα, δεν το επιδιώκουμε, ούτε στο σύνολο του album. Ονομάσαμε το album έτσι επειδή το όνομα "Hestia" είναι αρκετά δυνατό. Νομίζω πως η θεά Εστία δεν είναι και τόσο δημοφιλής, κι αν με ρωτάς ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το όνομα αυτό με τον δικό του τρόπο.

 

 

RockOverdose: Θα βγάλετε κάποιο άλλο single ή  video;

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Ναι, σύντομα θα κυκλοφορήσει το video του "Light in my shaddow". Γυρίστηκε στο  Μιλάνο, στους δρόμους και τα σοκάκια αλλά και σε μία από τις πιο αγαπημένες μας pub. Είναι πολύ ωραίο βίντεο, αλλά είναι περίεργο να το βλέπεις τώρα που δε μπορείς να κυκλοφορήσεις και να πας σε pub!

 

 

 

RockOverdose: Ποιές είναι οι αντιδράσεις του κοινού μετά την κυκλοφορία των singles που έχουν ήδη κυκλοφορήσει;

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Το feedback από τον κόσμο είναι φοβερό! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και κολακευμένοι με το πόσο θετικοί και υποστηρικτικοί είναι οι θαυμαστές μας. Πολλά θετικά σχόλια έχουμε επίσης και για τον νέο μας τραγουδιστή, τον Mike! Είναι καταπληκτικός τραγουδιστής αλλά και στιχουργός!

Με την κυκλοφορία του album οργανώνουμε ένα Live stream πάρτι, όπου οι θαυμαστές μας θα μπορούν να μας κάνουν ερωτήσεις και να υπάρχει έτσι μια επαφή μαζί τους! Ανυπομονούμε!

 

 

RockOverdose: Περάσατε και μια δύσκολη περίοδο όταν αναγκαστήκατε να διώξετε τον Frankie από την μπάντα

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Ναι, ο Frankie έπρεπε να αποχωρήσει τον περασμένο Απρίλιο και τη θέση του πήρε ο Mike. Θέλαμε να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, ο ερχομός του Mike έφερε πιο θετικό κλίμα και υγιές περιβάλλον στο να συνεχίσουμε. Αυτό σήμαινε πολλά για εμάς, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να υποδεχτούμε τον Mike στη μπάντα!

 

 

RockOverdose: Πως είναι η συνεργασία σας με τον νέο σας τραγουδιστή Mike Rivkees. Πώς είναι η εμπειρία να δουλεύετε μαζί;

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Πραγματικά πολύ καλά! Είναι ένας πολύ θετικός άνθρωπος, έχει πολλές φρέσκες ιδέες, όχι μόνο για τους στίχους αλλά και για τα riffs. Έχει πολλές επιρροές, δουλέψαμε μαζί τις ιδέες μας και τις σκέψεις μας πάνω στα τραγούδια, περάσαμε πολύ καλά στο studio κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν! Το διασκεδάσαμε πολύ!

 

RockOverdose: Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Ναι! Αν δε περνάς καλά δεν αξίζει να το κάνεις! Η μουσική είναι διασκέδαση!

 

 

RockOverdose: Ένα από τα μεγαλύτερα headline shows σας ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το 2018. Ποιές είναι οι αναμνήσεις σας από την Ελλάδα; 

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Αγαπάμε την Ελλάδα! Έχουμε έρθει αρκετές φορές! Την πρώτη φορά ήταν στο Los Almyros Festival στο Βόλο, και ήταν μια τρέλα! Δεν το περιμέναμε! Επιστρέψαμε για το Street Mode Festival στη Θεσ/νικη, ένα από τα πιο διασκεδαστικά festival να παίζει κανείς, το συστήνω σε κάθε μπάντα!

Πάντα μας αρέσει να παίζουμε στην Ελλάδα, το διασκεδάζουμε! Είστε τόσο αξιαγάπητοι και φιλικοί άνθρωποι! Τα shows μας εκεί είναι πάντα μεγάλα και για αυτό αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε live, είχαμε αυτή την ευκαιρία να το κάνουμε στην Αθήνα και ήταν πραγματικά ένα τεράστιο show! Πιθανόν να ήταν όντως το μεγαλύτερο club show μας, μια φανταστική εμπειρία για εμάς! Έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα και πάντα θέλουμε να ερχόμαστε εκεί!

 

 

RockOverdose: Όσο αφορά την Θεσσαλονίκη και το Street Mode Festival, ποιές είναι οι αναμνήσεις σου; 

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Πάιξαμε δύο ή τρεις φορές στο Street Mode, νομίζω δύο. Η τελευταία φορά που πάιξαμε εκεί μετατράπηκε σε ευχάριστες διακοπές!
Ήταν πραγματικά φανταστικοί, ο Γιώτης και η ομάδα του! Γουστάρουμε κάθε φορά εκεί και μακάρι να πάιζαμε κάθε φορά!

Την τελευταία φορά που πάιξαμε είχαμε 3 μέρες "ρεπό" και ήταν υπέροχα, πήγαμε στο Rover και σε πολλά ακόμη μέρη! Είμαστε σαν οικογένεια εκεί στη Θεσσαλονίκη και μας αρέσει πολύ εκεί!

 

 

Rockoverdose: Οπότε να στείλουμε τους χαιρετισμούς μας στον Γιώτη!

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Ναι! Στον Γιώτη, στην Made Of Stone Productions, και σε όλους όσους εμπλέκονται, στο Rover Bar, στο Stay Hostel είναι όλοι πολύ αξιαγάπητοι άνθρωποι και όπως είπα έιμαστε κολλητοί φίλοι και μας περιποιήθηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο που φτάσαμε εκεί, είμαστε όλοι φιλαράκια και κρατάμε επαφές! Και φυσικά πάντα θα θέλουμε να επιστρέψουμε στο Street Mode, είναι φανταστικά!

 

 

 

RockOverdose: Έχετε κάποιο νέο σχετικά με τις εμφανίσεις σας που ακυρώθηκαν, κάποια σχέδια για το μέλλον;

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks):  Είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε αυτό προς το παρόν καθώς τα μέτρα για κάθε χώρα είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε μέχρι τέλος του καλοκαιριού να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια shows αν γίνουν φεστιβάλ ή εμφανίσεις σε clubs. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ... θα δείξει!

 

 

RockOverdose: Κάποιο άλλο νέο που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Johnny McKelvey (The Rumjacks):  Η κυκλοφορία του νέου μας album είναι μια γιορτή για εμάς, θα κάνουμε το Online πάρτι μαζί με τους οπαδούς μας. Μετά αυτό που ελπίζω είναι να κάνουμε μερικά shows ή αν μπορέσουμε να μαζευτούμε όλοι μαζί στο studio να γράψουμε κάτι, ίσως για κάποια μελλοντική κυκλοφορία, ποτέ δεν ξέρεις! Αν μαζευτούμε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας σίγουρα θα ηχογραφήσουμε κάτι. Θα δούμε!

 

 

RockOverdose: Ποιά η γνώμη σου για την punk rock σκηνή παγκοσμίως;

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Γενικά πιστεύω έχει δυναμώσει. Ο περισσότερος κόσμος έχει πλέον πιο εύκολο πρόσβαση σε νέα μουσική, μέσω του internet. Μπορείς να ανακαλύψεις νέα μουσική μέσω spotify, youtube κλπ και αυτό είναι καλό. Με αυτό τον τρόπο ο κόσμος μπορεί να σε μάθει και να γίνει θαυμαστής σου, δεν είναι πλέον όπως παλιά που τα νέα μαθαίνονταν από στόμα σε στόμα ή αν τυχαία έβρισκες ένα δίσκο σε δισκάδικο και σου άρεσε!

 

 

RockOverdose: Για το κλείσιμο, στείλε αν θέλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες - ακροατές μας!

 

Johnny McKelvey (The Rumjacks):  Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη, από την 1η μέρα στην Ελλάδα! Μας έχετε συμπεριφερθεί  καλύτερα από ότι περιμέναμε! Είναι τιμή μας κάθε φορά που παίζουμε στην Ελλάδα! Ευχαριστούμε που αγοράζετε τη μουσική μας, τα μπλουζάκια μας, για τα καλά σας λόγια και για τις μπύρες που έχουμε πιει μαζί, όλα αυτά σημαίνουν πολλά για εμάς! Ανυπομονούμε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα - πάντα θα ερχόμαστε όποτε και να το ζητήσετε!

 

 

RockOverdose: Κι εμείς ευχαριστούμε! Καλή επιτυχία στο νεό σας δίσκο! Ευχόμαστε να τα πούμε σύντομα στην Ελλάδα! Και φυσικά θα μεταφέρω τους χαιρετισμούς σου σε Γιώτη και Χρήστο!

Johnny McKelvey (The Rumjacks): Βεβαίως! Να πάμε στο Rover και να πιούμε μπύρες! Και μιας και ανέφερες τον Χρήστο, να σου πω ότι ο κόμος μας περνάει για αδέρφια! Λένε ότι μοίαζουμε πολύ, ίσως λόγω του ότι και οι δύο έχουμε μούσια και λόγω του μεγέθους μας. Ναι λοιπόν πολλούς χαιρετισμούς σε Γιώτη και Χρήστο και σε όλη την ομάδα!

 

 

Για το RockOverdose, 

Ζήσης Πετκανάς

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments