Ο Jon Oliva (SAVATAGE / JON OLIVA'S PAIN) βρίσκετε σε περιοδεία στην Ευρώπη με το συγκρότημά του JOP, και έδωσε μία συνέντευξη στο MetalBlast.net όπου αποκαλύπτει κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα παρακάτω:
MB: Πως αποφασίσατε να περιοδεύσετε επικεντρωμένοι στο album των Savatage “The Hall Of The Mountain King”, αντί να παίξετε υλικό από τους Jon Oliva’s Pain;
Jon Oliva: "Ήταν μια ιδέα του Chris Kinder (drums) και του tour manager μας. Όταν μου το είπαν σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο, γιατί δεν έχουμε κάνει νέο album με τους JOP από τότε που “έφυγε” ο Matt. Δεν ξέραμε στην πραγματικότητα τι θέλαμε να κάνουμε, αυτό που ξέραμε όμως ήταν να βγούμε έξω και να παίξουμε. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία μιας και τα παλιά albums επανακυκλοφόρησαν, συν ότι δεν το έχουμε ξανακάνει αυτό, έτσι το να κάνω κάτι νέο με ενθουσίασε, είναι κάτι διαφορετικό καθώς δεν έχω ξαναπαίξει ένα ολόκληρο album ζωντανά. Οι οπαδοί το λατρεύουν, πάει πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό."
MB: Δηλαδή οι Savatage τελείωσαν;
Jon Oliva: "Όλοι συνεχίζουν να το λένε αυτό αλλά δεν νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι Savatage συνεχίζουν να είναι μαζί, είναι απλά μία διαφορετική μπάντα (TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA) με περισσότερα άτομα. Αν το δεις, είναι οι Jon Oliva, Paul O’Neill, Al Pitrelli, Chris Caffery, Johnny Middleton, Jeff Plate. Εννοώ ότι όλοι από τους Savatage είναι εκεί σε όλους τους δίσκους και στον δρόμο είμαστε σχεδόν όλοι μαζί.
Οι TSO πηγαίνουν τόσο καλά που δεν θα ήταν λογικό να σταματήσουμε και να κάνουμε κάτι με τους Savatage. Αν θέλετε να ακούσετε Savatage ελάτε να με δείτε, γιατί εγώ είμαι ο αυθεντικός τραγουδιστής έτσι όταν ακούτε υλικό από εμένα ακούγεται πολύ περισσότερο Savatage από οποιονδήποτε. Γι αυτό και το ξεκίνησα να το κάνω αυτό: Λατρεύω το υλικό των Savatage και λατρεύω να το παίζω ζωντανά έτσι δεν βλέπω να γίνεται κάτι με τους Savatage γιατί οι TSO έχουν γίνει πολύ δημοφιλής και σπαταλήσαμε πολύ χρόνο γι αυτό. Αν κάνουμε ένα album και μία περιοδεία, θα μας πάρεις έναν χρόνο. Δεν θα πετάξουμε κάτι μόνο για τα χρήματα, γιατί δεν χρειαζόμαστε χρήματα. Οι Savatage δεν ήταν ποτέ για τα χρήματα, ούτε οι JOP, είναι για την αγάπη να παίζεις μουσική και τον κόσμο. Δεν κάνω χρήματα από αυτό, αντιθέτως χάνω. Αλλά δεν με νοιάζει, χαμογελώ και περνώ καλά!"
MB: Ποιο είναι το μέλλον των JOP?
Jon Oliva: "Θα κάνουμε ένα album. Έχω κάποιες περίεργες ιδέες που θέλω να δοκιμάσω και έχω χρόνο για να το κάνω. Δεν θέλω να κάνω απλά “έναν ακόμα” δίσκο JOP, έχω κάνει τέσσερεις από αυτούς ήδη. Θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό. Έχω κάποιο υλικό που θέλω να βγάλω, θα μιλήσω με την δισκογραφική μου εταιρεία γι αυτό, ίσως να βγάλουμε κάτι γρήγορα, ίσως τους επόμενους τέσσερεις ή πέντε μήνες, ώστε να μου δώσει τον χρόνο να αφοσιωθώ σε αυτόν τον δίσκο γιατί θέλω να είναι πολύ ειδικός, έχω και κάποιους φίλους από άλλες μπάντες που θα έρθουν να παίξουν. Θα κάνουμε έναν κανονικό JOP δίσκο και ένα bonus disc με guest stars, κάτι όπως κάνουν οι AVANTASIA αλλά όχι τόσο ολοκληρωμένο. Ο Tobias Sammet κάνει φανταστική δουλειά με αυτούς, αλλά εγώ δεν έχω τόσο πολύ χρόνο ώστε να γράψω ολόκληρη ιστορία, έτσι απλά θα έχω κάποιους φίλους από διάφορες μπάντες."
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη.
Για το Rock Overdose,
Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός










