Juan Brujo ( BRUJERIA ) στο Rock Overdose: “Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, να παίξω εκεί, να δω περισσότερους οπαδούς εκεί”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε ο Juan Brujo των Brujeria, στον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη. Ο Juan Brujo, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας, την μέχρι τώρα πορεία τους, για τις επερχόμενες live συναυλίες τους, το νέο τους άλμπουμ, καθώς και για τον Ντόναλντ Τραμπ! Απολαύστε τον!

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Juan, πως είναι τα πράγματα στην μπάντα αυτές τις μέρες;

 

Juan Brujo: Ολα καλά, είμαστε αρκετά απασχολημένοι, προετοιμαζόμαστε για συναυλίες, πρόσφατα έχουμε ένα show σε ένα φεστιβάλ επειδή μια μπάντα ακύρωσε και επέλεξαν εμας στην θέση τους. Το show είναι προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα και είμαστε αρκετά απασχολημένοι με τις πρόβες, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για το Live!

 

Rock Overdose: Ωραία, η νέα σας δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου, ποια τα συναισθήματα σου;

 

Juan Brujo: Ωραία, πολύ ωραία, μας πήρε αρκετό χρόνο για την δημιουργία του νέου album, αλλά νιώθουμε καλά με το αποτέλεσμα. Το album διαφέρει σε σχέση με το παλιότερο υλικό, είναι πιο μοντέρνο, πιο digital, θα δούμε τι ανταπόκριση θα έχει με τον μοντέρνο ήχο.

 

Rock Overdose: Αυτό θα σε ρωτούσα, πως θα ηχεί; Και τι να περιμένουμε από το νέο σας album;

 

Juan Brujo: Στιχουργικά ασχοληθήκαμε με το αιώνιο πρόβλημα της παράνομης έλευσης των συνόρων του Μεξικόυ, όπως επίσης με εμπνέουν και θέματα για την θρησκειά. Το νέο μας album δεν θα ηχεί ως punk rock που παίζαμε στο παρελθόν, με τον νέο digital εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να ακούγεται έτσι. Ετσι δημιουργήσαμε το album εξ ολοκλήρου digital θέλοντας να φέρουμε έναν νέο ήχο στους Brujeria και θα δούμε αν το εγχείρημα μας θα έχει επιτυχία. Απλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις old punk rock πια, εφόσον δεν υπάρχουν punk studios.

 

Rock Overdose: Μας επιφυλλάσετε κάποιες εκπλήξεις ή special guests στο νέο album;

 

Juan Brujo: Υπάρχουν κάποιοι guests οι οποίοι θα εκπλήξουν αρκετούς, θα σου πω έναν, είναι ο Hank Williams δεν ξέρω αν τον γνωρίζεις, είναι ένας country μουσικός που συμμετέχει στο πρώτο μας τραγούδι και είναι και οπαδός των Brujeria.

 

Brujeria-Pocho-Aztlan

 

Rock Overdose: Ποιοι οι λόγοι που αργήσατε τόσο πολύ να κυκλοφορήσετε νέα δισκογραφική δουλειά; Εχουν περάσει 16 χρόνια από την τελευταία σας κυκλοφορία.

 

Juan Brujo: Αυτό που συνέβη, είναι το εξής. Μετά την τελευταία μας δισκογραφική δουλειά περιοδεύσαμε όσο ποτέ άλλοτε. Ποτέ δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε περιοδεία, κάθε φορά που βρισκόμασταν γράφαμε μουσική στο studio και μόνο αυτό. Ολοι μας είχαμε υποχρεώσεις με διαφορετικές μπάντες έτσι δεν μπορούσαμε να βγούμε σε περιοδεία ως Brujeria. Κάποια στιγμή το 2003 κάποια από τα μέλη είχαν ελεύθερο χρόνο και έτσι καταφέραμε να βρεθούμε και να βγούμε σε περιοδεία. Περιοδεύσαμε τα τελευταία 5-6 χρόνια όποτε είχαμε την ευκαιρία, αντί να μπούμε στο studio και να γράψουμε μουσική, κάναμε αυτό που δεν ήταν εφικτό στο παρελθόν. Υστερα κάποια νέα μέλη ήρθαν στην μπάντα και αποφασίσαμε να γράψουμε ένα νέο album με τα νέα μέλη. Η συγγραφή ξεκίνησε το 2008 αλλά και πάλι υποχρεώσεις των μελών με άλλες μπάντες καθυστερούσαν την διαδικασία. Πήρε αρκετό καιρό η δημιουργία του καθώς έπρεπε να το ηχογραφήσουμε και digital δίνοντας στους Brujeria έναν αέρα ανανέωσης. Είχαμε και κάποιες αβαρίες, όπως για παράδειγμα ο υπεύθυνος για την μίξη του album, έκανε εγχείρηση στη μέση του και έπρεπε να απέχει για έναν ολόκληρο χρόνο, όλα αυτά καθυστέρησαν την κυκλοφορία ακόμα περισσότερο.

 

Rock Overdose: Τα τραγούδια ήταν έτοιμα εδώ και χρόνια ή η διαδικασία συγγραφής ξεκίνησε πριν 2 με 3 χρόνια;

 

Juan Brujo: Κάποια τραγούδια είχαν γραφτεί το 2008-09 και τα τελειοποιήσαμε πριν 2-3 χρόνια. Ξέρεις, όταν δημιουργείς μουσική θέλεις να είναι όλα τέλεια, έτσι και εμείς δουλέψαμε για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

 

13325536_10153647708866716_7548590542031162162_n

 

Rock Overdose: Καταλαβαίνω, πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα νέο τραγούδι, ποιές οι αντιδράσεις των οπαδών;

 

Juan Brujo: Πολλοί πιστεύουν πως θέλουμε να σκοτώσουμε τον Trump, o τίτλος του τραγουδιού είναι “Viva President Trump” επειδή θέλουμε ο Trump να κερδίσει. Μόνο τότε θα κατανοήσει ο κόσμος πόσο τρελός είναι και πόσο κακός. Αν κερδίσει και κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, τότε θα πρέπει να τον πολεμήσουμε, θα είναι μια μάχη! Δεν θέλω να μιλάω γι’αυτόν ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην χώρα και είναι μισητός!

 

Rock Overdose: Δυστυχώς όμως, έχει πολλούς οπαδούς, υπάρχει κάποια εξήγηση γι’αυτό;

 

Juan Brujo: Υποστηρίζουν τον Trump; Είναι τρελοί, πιστεύουν τα ψέματα του σαν να είναι αλήθεια!

 

Rock Overdose: Αρκετοί rock stars επίσης τον υποστηρίζουν...

Juan Brujo: Τον υποστηρίζουν γιατί δεν δίνουν σημασία στον πραγματικό κόσμο, στα πραγματικά προβλήματα, πιστεύουν πως είναι ο σωσίας που θα σώσει την ανθρωπότητα. Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος μίσος και δεν κατανοώ την εμμονή κάποιων με αυτόν!

 

Rock Overdose: Το πιο δυσάρεστο είναι πως τον υποστηρίζουν μουσικοί της rock, η rock είναι επανάσταση είναι κατά του κατεστημένου.

 

Juan Brujo: Ακριβώς, υποστηρίζουν ότι χειρότερο υπάρχει...

 

Rock Overdose: Για να δούμε τι θα γίνει...

 

Juan Brujo: Θα δούμε τι θα συμβει, αλλά αν εκνευριστώ θα δεις νέο album σύντομα, δεν θα χρειαστούν 15 χρόνια θα χρειαστούν 15 ώρες!!

 

Rock Overdose: Aς μην μιλήσουμε άλλο για τον Trump

 

Juan Brujo: Ναι ας σταματήσουμε, με τρελαίνει να μιλάω γι’αυτόν.

 

13346686_10153647709061716_8192534553974446908_n

 

Rock Overdose: Η μπάντα έχει υιοθετήσει ένα concept με έναν μεξικανό βαρώνο των ναρκωτικών που φοράει bandana κτλ. Απο που προέκυψε η ιδέα αυτού του concept;

 

Juan Brujo: Επιστρέφουμε πίσω στην αρχή της μπάντας, δεν είπαμε σε κανέναν ποιοί συμμετέχουν στην μπάντα, ήταν πιο πολύ μια δήλωση, μια φωνή ενάντια σε αυτούς που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από τον κόσμο. Δεν χρησιμοποιούσαμε τα πραγματικά μας ονόματα, ούτε κάναμε shows, έτσι κανέις δεν γνώριζε πραγματικά ποιοί είμαστε. Στο Μεξικό τα πράγματα διαφέρουν από την Αμερική, είναι πιο κοντά στην 90ς νοοτροπία, έτσι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να προωθηθεί η μουσική μας, έτσι ήρθε η ιδέα του βαρώνου! Σιγά, σιγά εξελιχθήκαμε και όταν κάποια μέλη φανέρωσαν την ταυτότητα τους τότε όλοι έμαθαν ποιοί είναι οι Brujeria! Ηταν και ο βασικός λόγος που κάναμε περιοδεία το 2003!

 

Rock Overdose: Οι περιοδείες είναι ότι καλύτερο για μια μπάντα!

 

Juan Brujo: Ναι ήταν ωραία και θα ήθελα και περισσότερο, έτσι βρέθηκα με τα παιδιά και είπαμε “Aς κάνουμε ένα νέο album να περιοδεύσουμε ξανά”.

 

Rock Overdose: Θα κάνετε εκτενή περιοδεία για την προώθηση του νέου album ή μόνο σε συγκεκριμένα venue;

 

Juan Brujo: θα περιοδεύσουμε, όπου μας καλέσουν θα πάμε!

 

Rock Overdose: Θα περάσετε και από την Ευρώπη;

 

Juan Brujo: Ναι, έχουμε έρθει στην Ευρώπη, τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε κάνει μίνι tours σε μικρά venue και σε φεστιβάλ, είναι ο αγαπημένος μου προορισμός η Ευρώπη!

 

Rock Overdose: Θα σας δούμε στην Ελλάδα κάποια στιγμή;

 

Juan Brujo: Εχουμε έρθει στην Ελλάδα, πριν 2 χρόνια.

 

Rock Overdose: Το γνωρίζω αυτό, απλά θα θέλαμε να σας ξαναδούμε!

 

Juan Brujo: Ησουν στο live; Δεν είχε πάρα πολύ κόσμο, περίπου 75 με 100 άτομα αλλά ήταν ωραία, θα επέστρεφα για live με ευχαρίστηση.

 

Rock Overdose: Πιστεύω πως είστε πιο διάσημοι στην Ελλάδα τώρα.

 

Juan Brujo: Επειδή ήρθαμε για συναυλία;

 

Rock Overdose: Παρατηρώ πως πολλοί οπαδοί γνωρίζουν την μπάντα εδώ στην Ελλάδα.

 

Juan Brujo: Αλήθεια; Εκπλήσομαι ευχάριστα, μου αρέσει αυτό!

 

13332992_10153647708836716_7360633832363915616_n

 

Rock Overdose: Το νέο σας album κυκλοφορεί την ημέρα της Μεξικάνικης Ανεξαρτησίας έτσι;

 

Juan Brujo: Ναι έτσι είναι ακριβώς.

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να το κυκλοφορήσετε εκείμη την ημέρα;

 

Juan Brujo: Είναι μια καλή μέρα, οι μεξικανοί γιορτάζουν και κάνουν πάρτυ, είναι μια καλή μέρα για να κυκλοφορήσει ένα album!

 

Rock Overdose: Τελευταία ερώτηση, έχετε κάποια πλάνα για καινουργιο album σύντομα; Ή θα χρειαστούν πάλι αρκετά χρόνια όπως με το φετινό album;

 

Juan Brujo: Η απάντηση έρχεται τον Νοέμβριο στις Αμερικάνικες εκλογές! Αν ο Trump νικήσει, τότε θα δείτε νέο album σύντομα! Θα είναι πολιτικοποιημένο και θα γραφτεί ειδικά για τον ίδιο, αν δεν νικήσει δεν μπορώ να σου πω σίγουρα πότε θα κυκλοφορήσει νέα μας δουλειά!

 

Rock Overdose: Λοιπόν θα τα πούμε τον Νοέμβριο.

 

Juan Brujo: Ναι θα δούμε τον Νοέμβριο, τότε θα έχεις την απάντηση!

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου, τα τελευταία λόγια δικά σου!

 

Juan Brujo: θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, να παίξω εκεί και να δω περισσότερους fans εκεί, το μόνο που ελπίζω είναι το album να έχει επιτυχία!

 

Rock Overdose: Τέλεια, θα περιμένουμε να μας επισκεφτείτε!

 

Juan Brujo: Το ελπίζω! Σε ευχαριστώ!

 

1347_photo

 

 

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Απομαγνητοφώνηση: Στέργιος Γκουτσίδης

Μετάφραση: Παναγιώτης Κωνσταντής

 

 

 

 

 

Comments