KARMA VIOLENS στο RockOverdose: “Είμαστε πιο πωρωμένοι από ποτέ να δημιουργήσουμε ακόμη πιο ακραία, επιθετική και ωμή μουσική!”


Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Metal United Worldwide Festival, βρήκαμε την ευκαιρία να τα πούμε με τους KARMA VIOLENS, οι οποίοι δηλώνουν πιο πωρωμένοι από ποτέ, έτοιμοι να δώσουν  ένα άκρως κολασμένο live που οι σβέρκοι θα πονούν για καιρό! Ανυπομονούμε κι εμείς να το ζήσουμε! 

 

Διαβάστε τη δισκοκριτική μας στο πιο πρόσφατο album τους :

KARMA VIOLENS – “Mount Of The Congregation”

Το Metal United Worldwide Festival πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και σας περιμένει για μία ιστορική εκκίνηση στο πιο ιστορικό venue της Αθήνας, το An Club! Μερικά από τα πιο μεγάλα, αλλά και ανερχόμενα ονόματα της Ελληνικής σκηνής όπως οι Scar of the SunKarma ViolensPsycorepathsPassengers in PanicBlack Stone Machine και Still Dusk δίνουν ραντεβού στην σκηνή σε μία βραδιά με πολλή μουσική και metal.

Να είστε εκεί!

 

#supportyourlocalbands #supportyourlocalscene

 

FB event:https://www.facebook.com/events/822271142956455

Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα Καγμάκης, Εμ. Μπενάκη 35 Αθήνα.
Τιμή προπώλησης : 10 ευρώ
Ταμείο : 15 ευρώ

 


RockOverdose: Καλωσορίσατε Karma Violens στη σελίδα μας«Υπηρετείτε» την σκηνή εδώ και 2 δεκαετίες. Αν θα κάνατε ένα μικρό απολογισμό στην μέχρι τώρα πορεία σας, περιμένατε πως θα φτάσετε ως εδώ όταν ξεκινούσατε; Τι όραμα είχατε και κατά πόσο έχει αυτό ολοκληρωθεί αλλά και τι στόχους έχετε ακόμη να κυνηγήσετε;

 

Karma Violens: Καλησπέρα!!!! Δύσκολη ερώτηση… Νιώθω ότι ακόμα δεν έχουμε πάει και πολύ μακριά… τα 20 χρόνια τα καταλαβαίνω όταν βλέπω τις ημερομηνίες στις Photo από τα Lives. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ευγνώμων, έστω για το πολύ μικρό λιθαράκι που βάλαμε στην μουσική που λατρεύουμε. Όταν ξεκινούσαμε το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να μαζευόμαστε σε ένα στούντιο και να κοπανιόμαστε με καλή παρέα και μπύρες, για μένα αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία χεχε.

Δεν περίμενα για κανένα λόγο ότι θα ζούσαμε αυτές τις εμπειρίες, όπως το να παίζεις στην ίδια σκηνή με ιερά τέρατα του χώρου, να τους γνωρίζεις από κοντά και να αποδέχονται θετικά την δουλειά σου. Στόχος παραμένει να παίζουμε μέχρι τα χρόνια του θεού Lemmy και να καταφέρουμε κάποια στιγμή να ανοιχτούμε προς το εξωτερικό , μια πίστα που μας περιμένει αρκετά χρόνια άλλα δεν την έχουμε τρέξει. 

RockOverdose: Από τη μέχρι τώρα δισκογραφία σας, θα θέλαμε να διαλέξετε ένα κομμάτι από κάθε album σας και να πείτε για ποιο λόγο το ξεχωρίζετε ως αντιπροσωπευτικό, συστήνοντάς σας κατά κάποιο τρόπο σε όσους δε σας έχουν ακούσει ξανά.

 

Karma Violens: 

• 1ο δίσκος DORMANCY θα διάλεγα το Full Dose of Hate

Είναι το πρώτο τραγούδι που όταν αράζαμε με παρέες το έβαζα πειραματικά στο cd-player σε demo version και περίμενα να δω αντιδράσεις. Επίσης είναι το τραγούδι με τα καλύτερα ‘’wall of death’’ που έχω απολαύσει σε συναυλίες , τι να θυμηθώ από Μύλο Θεσσαλονίκη/Πλατεία νερού /fuzz support στους A.Amarth. Μέσα από αυτό συστηθήκαμε σαν extreme metal μπάντα και βγάλαμε το πρώτο μας video clip καθώς έχει όλα τα είδη του ακραίου ήχου.

• 2ο δίσκος Skin Of Existence θα διάλεγα το Bloodbath

To πιο πωρωτικό και τεχνικό τραγούδι του δίσκου, κάνει την διαφορά σε σχέση με τα άλλα και είναι ένα καλό τεστ για να επιλέξεις drummer xexe. Είναι ο ορισμός του extreme metal καθώς παντρεύει όλα τα είδη σε υψηλές ταχύτητες κάτι που μας εκφράζει απόλυτα.

• 3ο δίσκος Serpent God θα διάλεγα το ομώνυμο.

Καθώς ήταν το πρώτο τραγούδι που δουλέψαμε μαζί με τον Κώστα Π (guitars)
στην στροφή προς το πιο black metal. Είναι το τραγούδι που έδωσε το ύφος στο album και αναπτύξαμε όλο τον υπόλοιπο υλικό. Ακούγοντας αυτό κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι ο δίσκος θα τον πάει προς τα καζάνια τη κόλασης

• 4ο δίσκος Mount of congregation θα διάλεγα το Embrace.

Καθώς αυτό το τραγούδι στον 4 δίσκο για μένα είναι η φυσική εξέλιξη του ήχου από τους προηγούμενους είναι η πιο σωστά δομημένη προσέγγιση σε αυτό που θέλαμε να πετύχουμε.

Ξεκινά άκρως επιθετικά έχοντας μια ανάσα να βγάλεις το μισό με ένα beat down και ξανά βουτιά μέσα στον χαμό.

  

RockOverdose: Υπάρχει νέο υλικό στα σκαριά; Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Karma Violens;

Karma Violens: Μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στα μέλη, είμαστε πιο πωρωμένοι από ποτέ να δημιουργήσουμε ακραία μουσική πιο επιθετική και ωμή από τους προηγούμενος δίσκους. Υπάρχει πλήρη σύμπνοια μεταξύ μας και βάζουμε τα θεμέλια για την επόμενη μέρα των karma.

 

 

RockOverdose: Με αφορμή την εμφάνισή σας στο Metal United Worldwide Festival, στο πλευρό μερικών από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής, θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για το πώς βλέπετε το παρόν της σκηνής, σε ποιους τομείς υπερέχει και που υστερεί κατά τη γνώμη σας;

 

Karma Violens: Πιστεύω πως οι εγχώριοι καλλιτέχνες του είδους έχουν ανέβει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, βλέπεις πόσες μπάντες είναι πλέον γνωστές στο εξωτερικό και περιοδεύουν ανά το κόσμο, συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες και κυνηγούν το όνειρο τους. Επίσης βλέπω αρκετές νέες μπάντες να δουλεύουν σοβαρά και να βάζουν συγκεκριμένους στόχους με ωριμότητα, καμία σχέση με παλιές νοοτροπίες, «πάμε και όπου μας βγάλει».

Σίγουρα χρήζει βελτίωσης το κομμάτι της συσπείρωσης των μπαντών να δείξουν την μοναδικότητα τους μέσα από ένα ομαδικό πνεύμα διαχείρισης ζωντανών εμφανίσεων και tours. Από την άλλη δεν υπάρχουν αρκετά venues/clubs, ειδικά εκτός μεγάλων αστικών κέντρων για να βοηθήσουν στο κομμάτι της ανάπτυξης της metal κουλτούρας όπως σε άλλες χώρες. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για παροχές από το κράτος προς τους καλλιτέχνες όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα.

 RockOverdose: Έχοντας δώσει αρκετές συναυλίες σε μικρές και μεγάλες σκηνές, τι πιστεύετε παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία μιας live εμφάνισης και πως το δικαιολογείτε αυτό;

Karma Violens: Το Α και το Ω είναι ο κόσμος και δεν λέω τόσο από αριθμητικής απόψεως όσο από ατμόσφαιρα να περάσεις τα κατάλληλα vibes, αλλά και από τα φώτα και το Intro μέχρι το πρώτο πάτημα στην σκηνή. Εμείς πάντα προσδιορίζαμε τον εαυτό μας , ως μια live μπάντα και η θέληση του να κάνεις τον άλλο να συμμετέχει σε αυτό είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη. Αυτό σημαίνει METAL!

 

 

RockOverdose: Για κλείσιμο στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας. Τι να περιμένουν από την εμφάνισή σας στο An Club στο πλαίσιο του Metal United Worldwide Festival; Κάποια έκπληξη στο setlist;

 

Karma Violens: Είμαστε πιο πωρωμένοι από ποτέ, ερχόμαστε με καινούργιο δυνατό line up, θέλουμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στον κόσμο που στηρίζει την σκηνή με ένα άκρως κολασμένο live που οι σβέρκοι θα πονούν για καιρό!

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω εσένα και το Rock Overdose εκ μέρους όλης της μπάντας.

Σας περιμένουμε όλους στο Live! Συνεχίστε έτσι δυνατά να στηρίζετε τις εγχώριες μπάντες! GeorgeK ( Guitars)

 

RockOverdose: Σας ευχαριστούμε πολύ! Καλή δύναμη σε ό,τι κάνετε!

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

Comments