Kip Winger – George Gakis @ Kaplaneio Cafe, ΙΩΑΝΝΙΝΑ Live Report (21/06/2013)

Για πολλοστή φορά λοιπόν, η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχτηκε τον παγκοσμίας φήμης αμερικάνο rock star Kip Winger! Το συγκεκριμένο live σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα, αυτή τη φορά είχε το χαρακτηριστικό του unplugged κάτι που αν και δεν είναι αυτό που λέμε ‘heavy’ φάνηκε να άφησε  τους πάντες ικανοποιημένους και ασφαλώς σ’αυτό βοήθησε η καταπληκτική ερμηνεία του εν λόγω καλλιτέχνη! 
 
Το live λοιπόν (σύμφωνα και με την αφίσα του event) έλαβε χώρα ακριβώς έξω απ΄το Café ‘Καπλάνειο’ και συγκεκριμένα στον γνωστό πεζόδρομο κάτι που έδωσε διαφορετική πνοή στην έννοια της Hard Rock συναυλίας. Ένα σχετικά απλό stage το οποίο ήρθε και έδεσε ακριβώς με τις προσδοκίες του κόσμου μιας και κανείς δεν έφυγε ανικανοποίητος. 
 
 
 
 
 
Το live προβλεπόταν να ξεκινήσει στις 21.30 και με ελάχιστες καθυστερήσεις ξεκίνησε εν τέλει στις 21:55 (περίπου). Στη σκηνή εμφανίζεται  -χωρίς τη συνοδεία μπάντας αυτή τη φορά- ο γνωστός σε όλους μας, Γιώργος Γάκης. Με διασκευές από Bon Jovi, Led Zeppelin, Whitesnake κ.ά. αποκόμισε για πολλοστή φορά τα χειροκροτήματα του κόσμου πετυχαίνοντας θαυμάσια ερμηνεία.(Στο Livin’ On A Prayer του Bon Jovi είχαμε στη σκηνή τον αδερφό του Γιώργου, Σωτήρη Γάκη για ένα καταπληκτικό ντουέτο).  Ο πεζόδρομος και τα γύρω τραπέζια είχαν πλέον κατακλειστεί από μικρούς και μεγάλους και όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία τον αγαπημένο μας rock star.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Kip Winger λοιπόν ανεβαίνει στη σκηνή κρατώντας την ακουστική κιθάρα του και επί 1 ώρα και 30 λεπτά μας θύμησε την παλιά Winger era με κομματάρες όπως τα Miles Away, Easy Come Easy Go, Headed For A Heartbreak, Can’t Get Enuff στα οποία βέβαια δεν μπορούσε να μην υπάρχει και η συνοδεία του κοινού ειδικά στα refrains! 
 
Προσωπικά, απ’τον Kip δεν περίμενα κάτι παραπάνω διότι ήταν 2η φορά που τον έβλεπα ζωντανά οπότε ήξερα τι θα αντικρύσω. Και τελικά επιβεβαιώθηκα. Το μουσικό ταλέντο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και για να μην τα πολυλογώ, τη στιγμή που ο Kip ‘μάγευε’ το κοινό έτυχε να έχω μία κουβέντα περί αυτού με το Γιώργο Γάκη ο οποίος ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ μου έθεσε το εξής: ‘Ξέρεις, μιλάμε για έναν καλλιτέχνη ο οποίος βρίσκεται πάνω από πολλούς ομοιούς του με διάφορα. Και αυτό διότι εκεί που πολλοί καλλιτέχνες τη σήμερον εποχή παίρνουν την ‘κατιούσα’, ο συγκεκριμένος όσο μεγαλώνει, τόσο ωριμάζει ως μουσικός’.
Και εννοείται ότι αυτό δεν το πίστεψα επειδή είχα την κουβέντα με το Γιώργο, αλλά επειδή μας το αποδείκνυε εκείνην τη στιγμή live! 
 
Γι’αυτό περιττό να πω πως ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό, σωστό, γεμάτο και συγκινητικό event. Μα πάνω απ’ολα ΄ήταν ξεχωριστό διότι αυτό είναι το θετικό του unplugged. Σου δίνεται η ευκαιρία να αφοσιωθείς μόνο στον frontman ο οποίος εκείνην τη στιγμή έχει επίσης την ευκαιρία να αποδείξει το πραγματικό του ταλέντο. Και αυτήν την ευκαιρία ο Kip Winger την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. 
 
Κλείνοντας, ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων που χάρη σ’αυτό είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη και πάνω απ’ολα ευχαριστούμε το Γιώργο Γάκη και τον ίδιο τον Kip για την καταπληκτική εμφάνιση επί σκηνής.
Αναμένουμε αντίστοιχα event απ’τη νέα σεζόν στα Ιωάννινα!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
 
 
Για το RockOverdose.gr: Γιώργος TopGun" Γκόγκος
 
 

 

Comments