Ανταπόκριση: KIVA, Omega Monolith, Urstaat @ An Club, Αθήνα (24/04/2024)


Tο βράδυ της τελευταίας Παρασκευής του Απρίλη, στο An Club, οι post/sludge metallers KIVA παρουσίασαν το ντεμπούτο τους με τίτλο “An Elegy of Scars and Past Reflections”, σε μια συναυλία που άφησε το κοινό άφωνο. Μαζί τους, οι Omega Monolith και οι Urstaat, δημιούργησαν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε ένα απόκοσμο τοπίο.

 

 

Η βραδιά ξεκίνησε με τους post/sludge metallers Urstaat, οι οποίοι με τον ιδιαίτερο ήχο τους, ζέσταναν το κοινό και δημιούργησαν το ιδανικό υπόβαθρο για ό,τι θα ακολουθούσε. Οι Urstaat έχουν για την ώρα κυκλοφορήσει διαδικτυακά το ομώνυμό 30λεπτο EP τους, το οποίο έχει δημιουργήσει έντονη αίσθηση στον κύκλο των Ελλήνων post/sludge οπαδών. Αυτό που παρατηρώ στους Urstaat κάθε φορά που τους βλέπω ζωντανά είναι ότι εμφανίζονται πιο δεμένοι στην εκτέλεση των κομματιών τους και αισθάνονται πιο σίγουροι. Το κοινό για μία ακόμα φορά τους απόλαυσε και σίγουρα αναμένουμε με χαρά το επόμενό τους  δημιούργημα.


 


 

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Omega Monolith, οι οποίοι στα αυτιά μου μετά την αλλαγή στα drums, έχουν αλλάξει ήχο. Αυτό δεν το λέω αρνητικά, απλά ηχητικά σίγουρα δεν είναι οι Omega Monolith που γνωρίζαμε στις αρχές τους. Θα μου πεις τώρα “ρε φίλε στα ίδια θα έμεναν; Αφού είναι μια πειραματική μπάντα και είναι πολύ λογικό να εξελίσσονται και να εμπλουτίζουν τον ήχο τους και με νέα στοιχεία!”  Μαζί σας παιδιά! Εμένα όπως και να έχει μου κάθονται μια χαρά στο αυτί απλά όφειλα να το πω για όποιον έχει χάσει λίγο την επαφή με την μπάντα. Στο δια ταυτα, το βράδυ εκείνο λοιπόν οι Omega Monolith μας ταξίδεψαν με τις απόκοσμες doom/sludge/post συνθέσεις τους και το Αθηναίκό duo (κιθάρα, ντραμς) μας έδειξε ότι έχει πολύ όρεξη και ότι το νέο υλικό που μαγειρέυεται θα είναι κάτι μοναδικό.

  

Τελικά, η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε. Οι KIVA ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν το νέο τους πόνημα. Παρόλο που τα μέλη της μπάντας έχουν διαφορετικά ακούσματα μεταξύ τους, έχουν κοινές επιρροές όπως: Isis, The Ocean, Cult of Luna, Amenra, Tool κ.α., οι οποίες αυτές βγαίνουν στις συνθέσεις τους.  Τη βραδιά εκείνη ο ήχος τους γέμισε το Αn Club με σκοτεινή εσωστρεφή ενέργεια. Τα δυνατά riffs, τα βαριά τύμπανα και τα τεράστια μπάσα δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που έκανε το κοινό να παγώσει και να αφεθεί στον ζοφερό κόσμο των KIVA. Ο Δημήτρης, με την εκφραστική και γεμάτη πόνο φωνή του, έδωσε οργιαστική πνοή στους στίχους, μιλώντας για θέματα όπως η αναζήτηση του νοήματος στη ζωή τόσο σε βιώματα του παρελθόντος, όσο και σε καταστάσεις που χτίζονται για το μέλλον. Οι εντυπώσεις που άφησαν οι KIVA ήταν θετικές και σίγουρα το κοινό που μαζεύτηκε το βράδυ εκείνο βιώσε στο πετσί του μία ατμοσφαιρικά ασφυκτική εμπειρία.

  

Η συναυλία των KIVA, Omega Monolith και Urstaat ήταν ότι έπρεπε για τους λάτρεις του post/sludge ήχου. Ήταν ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι μέσα στο σκοτάδι της απελπισίας και της εσωστρέφειας, που στο τέλος άφησε το κοινό με την επιθυμία να ξαναζήσει σύντομα μία τέτοια βραδιά.

 

 

 

Για το RockOverdose,

Νικόλας Καλογήρου

Φωτογραφίες: Μαρία Μέλλιου  - MyMlivestories Photography 

 


Comments