Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS) στο Rock Overdose: “Το Rise Evolve είναι για εμάς μια παραίνεση, να ξανασηκωνόμαστε μετά από κάθε δυσκολία!”

Πριν την παρουσίαση του EP "Orbit" και την επιστροφή των Mother Of Millions στη σκηνή, το Rock Overdose είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κιθαρίστα της μπάντας, Κώστα Κωνσταντινίδη. Μέσα από τη συνέντευξη αυτή, μαθαίνουμε για τη δημιουργία του "Orbit", τα επερχόμενα live shows σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και τα σχέδια της μπάντας.

 

Enjoy!

 

 

 

Rock Overdose: Πώς αισθάνεστε για την επιστροφή σας στη σκηνή μετά από τόσο καιρό και τι μπορούμε να περιμένουμε από τα επερχόμενα live της μπάντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

 

Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS): Μετά από το γενικό μούδιασμα των lockdowns, υπήρχε έντονη η προσδοκία της επιστροφής στη σκηνή, οπότε η σύντομη απάντηση για το τι αισθανόμαστε είναι πολλή ενέργεια κι ανυπομονησία. Η παρουσίαση του Orbit θα είναι κάπως διαφορετική από αυτό που συνηθίζαμε να κάνουμε σε νέες κυκλοφορίες. Περισσότερα από τη σκηνή του Eightball στις 5 Μαΐου και του Gagarin στις 13!

 

 

 

Rock Overdose: Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζετε live μαζί με τους Playgrounded και μάλιστα, από την αφίσα για το live συμπεραίνει κανείς ότι και οι δύο μπάντες θα είναι headliners της βραδιάς. Τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να συνεργάζεστε με τους ίδιους ανθρώπους κατ’ επανάληψη;

 

Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS): Μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που ταιριάζουμε στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, που εκτιμούμε πολύ την αισθητική και τη μουσική τους. Με τους Playgrounded εκτός των προαναφερθέντων, συνέπεσε να κυκλοφορούμε και οι δύο νέες δουλειές σε όμοιο χρόνο, οπότε και κλείσαμε στη Θεσσαλονίκη μια κοινή παρουσίαση.

 

 

Rock Overdose: Στην πορεία σας έχετε παίξει live μαζί με μερικές από τις μεγαλύτερες progressive μπάντες της παγκόσμιας σκηνής. Όμως για εσάς, υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξεχωρίζετε ως highlights της μπάντας;

 

Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS): Οι μέρες που περάσαμε με τους Textures στην πρώτη μας έξοδο στην Ευρώπη, είναι σίγουρα από τις πιο αξιομνημόνευτες. Ήταν σημαντικό μάθημα για τη ροή των live, για τον αλληλοσεβασμό στους χρόνους και στα όρια του άλλου, και παράλληλα πολύ γέλιο κι ένα δέσιμο που σπάνια συμβαίνει σε τόσο λίγο χρόνο.

 

 

Rock Overdose: Τι σημαίνει για τους Mother of Millions το #rise_evolve και πώς θα λέγατε ότι επηρέασε (ή θα επηρεάσει μελλοντικά) τη μουσική σας η απώλεια του Μάκη Τσαμκόσογλου;

 

Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS): Το Rise Evolve είναι για εμάς μια παραίνεση, να ορθώνουμε ανάστημα, να ξανασηκωνόμαστε μετά από κάθε δυσκολία, να αγκαλιάζουμε την εξέλιξη, να εξελισσόμαστε διαρκώς. Τα θραύσματα, ας το πούμε έτσι, των συγκρούσεων με τον εαυτό μας, με την καθημερινότητα, αλλά και της επίδρασης της εξέλιξης, τα διοχετεύουμε στη μουσική μας.

 

Ακόμα διαχειριζόμαστε την απουσία του Μάκη, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ισορροπίες μεταξύ μας ή σε σχέση με τις ιδέες στη σύνθεση, κι ένα σωρό άλλα πράγματα που θα συζητούσαμε όλοι μαζί, πέρα από το πόσο μας έχει στοιχίσει σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως το Orbit θα του άρεσε πολύ.

 

 

Rock Overdose: Πώς πάρθηκε η απόφαση να επιστρέψετε με την κυκλοφορία EP; Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για τη δημιουργία του Orbit;

 

Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS): Ήμαστε σε διαδικασία σύνθεσης νέου άλμπουμ -με όλα τα εμπόδια που δημιουργούσε η απόσταση λόγω των lockdowns-, αλλά προέκυψε η ανάγκη για κάτι πιο άμεσο, για κάτι που θα μιλάει για εμάς, για τη διαχείριση της απώλειας ως μοίρασμα με τον κόσμο. Με τη σύνθεση του ομότιτλου συγκροτήθηκε το Orbit ως EP και κυκλοφορεί στις 6 Μαΐου.

 

 

Rock Overdose: Το “No Light No Light” είναι το πρώτο cover που περιλαμβάνεται σε επίσημη κυκλοφορία σας (και ομολογουμένως έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά με τα συναισθήματα που δημιουργεί). Πώς επιλέχθηκε για να βρεθεί σε αυτή τη θέση;

 

Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS): Ευχαριστούμε πολύ! Ήταν στα σχέδιά μας αρκετό καιρό αυτή η διασκευή, και όταν ξεκίνησε η κουβέντα για το νέο EP, μπήκε στη συζήτηση αβίαστα, σαν να είχε το χώρο της εκεί από πριν.

 

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Έχετε ξεκινήσει να δουλεύετε τον επόμενο δίσκο σας;

 

Κώστας Κωνσταντινίδης (MOTHER OF MILLIONS): Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η δουλειά για τα live προώθησης του Orbit σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ολλανδία, και παράλληλα συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε όταν άρχισε η παραγωγή του Orbit, αλλάζουμε και κάποια πράγματα, αλλά δεν έχουμε σαφές χρονοδιάγραμμα για τον επόμενο δίσκο.

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Κωνσταντινίδη για τη συνέντευξη και ανυπομονούμε για τις επερχόμενες συναυλίες των Mother Of Millions:

 

  • Πέμπτη 5 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους Playgrounded
  • Παρασκευή 13 Μαΐου στην Αθήνα, μαζί με τους Church of the Sea

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Δάφνη Γεωργαδάκη

Comments