LEMMY: Σε σφαίρες η στάχτη του!

 

Οι συστάσεις για τον μέγιστο των μεγίστων προσωπικοτήτων στην ιστορία της rock ‘n roll σκηνής είναι περιττές. Ο λόγος για τον Lemmy Kilmister. Ανέκαθεν συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους κορυφαίους μουσικούς παγκοσμίως, λατρεύτηκε εν ζωή όσο κανείς άλλος και πήρε τον δέοντα σεβασμό ακόμα και από τους εχθρούς του. Για να τα κάνουμε λιανά, ο Lemmy αιωρούνταν πάντοτε ανάμεσα στους θνητούς και τους θεούς. Δεν μπορούσες να καταλάβεις αν αυτός ο γνήσιος αλήτης γεύτηκε το νέκταρ των Θεών και έσφυζε από ενέργεια και νιάτα ή αυτό το αναθεματισμένο Jack and Coke του έδινε υπερφυσικές δυνάμεις. Μπορεί με τη πάροδο του χρόνου οι ρυτίδες να έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά η νεάνιδα ψυχή του καθιστούσε τον Lemmy ακριβώς όπως τον μάθαμε. Όλες οι γενιές. Από τους μαλλιάδες με τα jeans καμπάνες και τους πάνκηδες με τα καρό, τα σκισμένα και τα δερμάτινα με τρουκς, μέχρι και τους metalheads των επόμενων δεκαετιών, ακόμα και τους νεωτεριστές με τις groove λιτανείες. Για όλους εμάς ο Lemmy είναι και θα είναι ακριβώς αυτό που ήταν για τους Ναΐτες Ιππότες το Ιερό Δισκοπότηρο: η ίδια η σωτηρία. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

 

 

Πολλοί μπορούν να αναρωτηθούν για τους λόγους της λατρείας του Lemmy. Μπορεί να τους φαίνεται ακατανόητο το γεγονός της έκφρασης θαυμασμού σε υπερβολικό βαθμό ανά την υφήλιο σε έναν μονάχα άνθρωπο. Φανταστείτε την έκφραση στα πρόσωπα αυτών των σκεπτικών, μόλις μάθουν ότι ο Lemmy λατρεύεται και μετά θάνατον. Μάλιστα. Λατρεύεται μετά θάνατον. Σε εμάς τους μύστες της σκηνής, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση. Όταν κάποιος λαμβάνει απεριόριστη αγάπη και ανταπόκριση από το κοινό, κατά τη διάρκεια της ζωής του, νομίζω είναι αναπόφευκτο κάτι τέτοιο να συμβεί και κατά τη διάρκεια του θανάτου του. Για να προλάβουμε ενδεχόμενες παρεξηγήσεις η χρήση του όρου «λατρεία» είναι μεταφορική, μα οι γνώστες των πραγμάτων της σκηνής έχουν επίγνωση των βαθέων συναισθημάτων των fans για έναν θρύλο, που μεγάλωσε γενεές μουσικών και οπαδών. Έχοντας λάβει αυτό ως παράγοντα δύναται κανείς να ισχυριστεί πως γίνεται λόγος για λατρεία. Και πώς να γίνει αλλιώς, μετά τις τελευταίες πληροφορίες περί των επιθυμιών του ίδιου, καθώς και της ανταπόκρισης που αυτές έλαβαν από τους οικείους του;

 

 

Προσφάτως κυκλοφόρησε η φήμη του διαμοιρασμού της στάχτης του θρύλου σε σφαίρες, οι οποίες με τη σειρά τους θα έφταναν σε συγκεκριμένα πρόσωπα του στενού του κύκλου. Σύμφωνα με αναρτήσεις των ίδιων των παραληπτών κάτι τέτοιο φαίνεται πως αιτήθηκε ο ίδιος ο Lemmy. Για την ώρα δυο πολύ καλοί του φίλου έλαβαν τις σφαίρες τους.

 

 

Ο Riki Rachtman, τέως παρουσιαστής της γνωστής εκπομπής Headbangers Balls, κοινοποίησε στο Twitter μια φωτογραφία που απεικονίζει μια σφαίρα, η οποία φέρει πάνω της μέσω χάραξης το όνομα του Lemmy. Ο ίδιος εξήγησε πως εντός της σφαίρας δεν βρίσκεται τίποτα άλλο παρά η στάχτη του ίδιου του Lemmy. Συνεπώς το φυσίγγιο  εκκενώθηκε από το πολεμικό υλικό του και εν συνεχεία τοποθετήθηκε σε αυτό η τέφρα του Lemmy. Συγκεκριμένα ο Riki έγραψε: «Πριν το θάνατό του ο Lemmy ζήτησε να τοποθετηθούν οι στάχτες του σε μερικές σφαίρες και να δοθούν στους στενότερους φίλους του. Σήμερα, έλαβα μια σφαίρα και κυριολεκτικά μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Ευχαριστώ Motörhead»

 

Με τη σειρά του ο Pat Cash –ναι καλά καταλάβατε, ο πρώην επαγγελματίας τενίστας- ανήρτησε παρόμοια φωτογραφία, στην οποία φαίνεται κρατάει και αυτός την εν λόγω σφαίρα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Pat από ότι καταλαβαίνουμε και στο location, βρίσκεται στο Rainbow Bar and Grill του Λος Άντζελες, στο αγαπημένο δηλαδή στέκι του Lemmy. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ανάρτηση έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο, γεγονός που δεν φωτίστηκε ιδιαίτερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η σφαίρα δεν δόθηκε στον Pat, αλλά προοριζόταν για τον Whitfield Crane, τραγουδιστή των Ugly Kid Joe, στον οποίον και δόθηκε. Αναλυτικά ο Pat Cash έγραψε:  «Ο Lemmy των Motörhead ζήτησε οι στάχτες του να τοποθετηθούν σε μερικές σφαίρες και να δοθούν στους στενότερους φίλους του. Εχθές το βράδυ μία από αυτές παραδόθηκε στο φίλο μου, Whitfield Crane, όταν παίρναμε το βραδινό μας στο μπαρ του Lemmy, το Rainbow»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pat Cash (@therealpatcash)

Πως μπορείτε να εξηγήσετε αυτή τη συμπεριφορά; Δεν αρμόζει η χρήση του όρου «λατρεία»; Οι φίλοι του πραγματικά συμβάλλουν με τον καλύτερο και δυνατότερο τρόπο στην υλοποίηση των επιθυμιών του. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε την απήχηση και την επίδραση του Lemmy στο κοινό, καθώς και τις προσπάθειες των φίλων του και μη, ακόμα και ανθρώπων από τη showbiz γενικότερα να τιμήσουν τον ίδιο και το έργο του.

 

Lemmy σε ευχαριστούμε για όλα.

Comments