To Παρισινό Death Metal συγκρότημα Livarkahil εκμηδενίζει τον μεταλλικό κόσμο με την 2η κυκλοφορία τους “Signs of Decay”. Η θεματολογία του δίσκου ασχολείται με τη θρησκευτική απολυταρχία. «Απολυταρχία» σημαίνει: κυβέρνηση κατά την οποία ένα άτομο έχει ανεξέλεγκτη ή απεριόριστη εξουσία σε άλλους? Αφήνει ένα παράθυρο του λυρικού περιεχομένου που προκαλεί το μυαλό ακούγοντας το.
Όταν ακούτε το CD αυτό δεν αποτελεί έκπληξη γιατί υπάρχουν αμέτρητες συγκρίσεις που γίνονται με αυτούς και Behemoth. Το ύφος και η δομή των τραγουδιών, μαζί με τα φωνητικά είναι πολύ παρόμοια με την μεγάλους Πολωνούς. Μου αρέσει το πώς τα drums ακουγονται σαν σφυριά από τα βάθη της κόλασης.
Υπάρχει μια ορμητική ποσότητα ενέργειας που έρχεται μέσα από κάθε riff που ο Kaiin και ο Traume παραδείδουν. Το λυρικό περιεχόμενο στα τραγούδια δείχνουν ότι είναι αρκετά γνώστες του θέματος και τη φιλοσοφία τους πίσω από το άλμπουμ. Υπάρχει ένα μέρος στο «When Hell Is Near», που πραγματικά με ενοχλεί όταν ένα μέρος των φωνητικων ακουγέται σαν να δημιουργήθηκε με ένα συνθεσάιζερ φωνής.Αυτό είναι «μεταλλικά» σωστό ;
Η κυκλοφορία ήταν μικτή και έγινε στο Hertz Studio (Vader, Behemoth, αποκεφάλισε), και η παραγωγη από την HK & BST (Aosoth).
Φαίνεται εύκολο για το συγκρότημα να δημιουργήσει κάτι τόσο μαγευτικό με ένα μόνο άλλο άλμπουμ στο ενεργητικό τους. Ελέγξτε ένα από τα τραγούδια απο το άλμπουμ «Above All Haterd» και θα δείτε τι εννοώ.
Συνολικά, το συγκρότημα μου θυμίζει λίγο Behemoth και Aborted με ένα άγγιγμα των συμπατριωτών τους Gojira. Είναι προφανές ότι αυτά τα παιδιά έκαναν τη δουλειά τους πριν από την εγγραφή η οποία δίνει τη θέση του σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την μπάντα. Ένα μέλλον που θα πρέπει να ακολουθείσουν χωρίς ερώτηση. Ελπίζω να έχετε την ευκαιρία να δείτε αυτά τα παιδιά ζωντανά κάποια μέρα σύντομα.
Release date: September 26th, 2011
Listenable Records
Tracklist
01. In nomine Patris
02. When hell is near
03. Quiet heresy
04. The end of everything
05. Art of bleeding (feat Franck & David of Lyzanxia)
06. …We hail the victory
07. Above all hatred
08. The flesh of all damned
09. In light we die
10. Heaven shall fall
11. Signs of decay
Line up
Herr Krauss : Vocals
Kaiin : Guitar
Traume : Guitar
xNi AmoRx : Drums
Krank : Bass
Για το RockOverdose.gr,
Νταλής Γιώργος










