Ανταπόκριση: PLANET OF ZEUS, Walking Stone Giants, Bonzai @ Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη (11/05/2018)

 

Βράδυ Παρασκευής και παρά τον εκτενή φόβο για καταιγίδα ανά πάσα στιγμή τις μέρες που διανύουμε, οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν και κατευθύνθηκαν στο Principal Club Theater για την επιστροφή των Planet Of Zeus στην πόλη μας, μετά από την εμφάνισή τους στο Street Mode Festival το Σεπτέμβριο.

 

 

 

Το δύσκολο έργο του ξεκινήματος της βραδιάς ανέλαβαν οι Bonzai, τους οποίους άκουγα για πρώτη φορά. Σε ένα μισοάδειο Principal και με εχθρό τους τον ήχο, μέσα στα 40 περίπου λεπτά που τους αναλογούσαν, δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον set. Ξεδιπλώνοντας τον stoner rock ήχο τους, καταφέραν να ζεστάνουν το κοινό, ζητώντας συχνά την συμμετοχή του και εκείνο αν μη τι άλλο ανταποκρίθηκε, κάνοντας τους Bonzai να αφήσουν πολύ θετικές εντυπώσεις.

 

 

Η σκυτάλη πέρασε στους Walking Stone Giants, με τους οποίους είχα επίσης μια πρώτη επαφή. Με αρκετή μαεστρία έδειξαν πως μπορούν κάλλιστα να συνδυάσουν ρετρό και μοντέρνα στοιχεία στον ήχο τους, δημιουργώντας συνθέσεις με εμφανή επιρροή από συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath, οι Nirvana αλλά και οι Rage Against The Machine. Δεν παρέλειψαν, επίσης, να αποδώσουν φόρο τιμής στους Deep Purple, παίζοντας το outro του “Highway Star” ως εναλλακτικό τέλος σε ένα από τα κομμάτια τους. Εξίσου ξεσηκωτικοί λοιπόν, με το μοντέρνο rock n’ roll ήχο τους, και μαζί με τους Bonzai η συνταγή έδεσε υπέροχα για να υποδεχτούμε στη σκηνή τους headliners της βραδιάς.

 

 

Κάπου κοντά στις 23:00, και ενώ το κοινό έδειχνε την ανυπομονησία του φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και χειροκροτώντας, οι Planet Of Zeus ανέβηκαν στη σκηνή. Με τον αέρα, πλέον, μεγάλης μπάντας (και όχι άδικα), από τις πρώτες νότες του “Macho Libre” επικράτησε πανζουρλισμός από πλευράς κοινού και μπάντας. Φανερά ενεργητικοί και χαρούμενοι για την επιστροφή τους στην πόλη μας, φρόντισαν να μας το επισημάνουν ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς, και οι θεατές φρόντισαν να ανταποδώσουν, ξεκινώντας το pit από πολύ νωρίς οι πιο τολμηροί και χορεύοντας ακατάπαυστα οι υπόλοιποι. Στα “A Girl Named Greed” και “Loyal To The Pack” μπορούσα σχεδόν να πω ότι κουνιόταν το πάτωμα από το χαμό που συνέβαινε στο Principal.

Οι Planet Of Zeus δεν παρέλειψαν να ταξιδέψουν και στα παλαιότερα χρόνια τους με το “Something’s Wrong”, ενώ προσκάλεσαν το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους στο σχετικά πρόσφατο “Them Nights”. Ευχάριστες προσθήκες αποτέλεσαν τα “Little Deceiver” και “Stab Me”, συνδυάζοντας πολύ όμορφα τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους με τις πιο καινούριες. Αδιαμφισβήτητα όμως, το αποκορύφωμα του κυρίως set ήταν το “Leftovers”, που όσες φορές και να το ακούσει κανείς live, νιώθει σαν την πρώτη φορά. Λίγο πριν φύγουν από τη σκηνή, μας έδωσαν ένα drum solo και το “Vanity Suit” και μας καληνύχτισαν για μερικά λεπτά, επιστρέφοντας για ένα αποτελειωτικό δίδυμο με το “The Beast Within” και το “Vigilante”. Κάπου εκεί μας καληνύχτισαν πραγματικά, μας ευχαρίστησαν και έδωσαν ήδη ραντεβού για την επόμενη φορά.

 

 

Καταλαμβάνοντας τη σκηνή για σχεδόν 1 ώρα και 40 λεπτά, οι Planet Of Zeus απέδειξαν πως δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν είναι από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην χώρα. Έχουν πια την εικόνα του rock star επάνω στη σκηνή, αλλά χωρίς την αλαζονική συμπεριφορά. Είναι ειλικρινείς, περνούν όμορφα κάνοντας αυτό που αγαπάνε και αυτό μεταδίδεται στον οποιοδήποτε έχουν απέναντί τους. Αυτή τη φορά (και 4η για μένα προσωπικά), ήταν ακόμα καλύτεροι, πολύ δεμένοι μεταξύ τους και ανανεωμένοι. Οι Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε σε μία τέτοια μπάντα που το κοινό της μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Χορέχαμε με την ψυχή μας, ξεχάσαμε την κούραση της εβδομάδας και σίγουρα θα περιμένουμε την επόμενή τους εμφάνιση στην πόλη μας.

Setlist (με επιφύλαξη):

 1. Macho Libre
 2. Doteru
 3. The Great Dandolos
 4. A Girl Named Greed
 5. Loyal To The Pack
 6. Devil Calls My Name
 7. Something’s Wrong
 8. Them Nights
 9. Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
 10. Little Deceiver
 11. Stab Me
 12. No Tomorrow
 13. Leftovers
 14. Woke Up Dead
 15. Vanity Suit

Encore:

 1. The Beast Within
 2. Vigilante

 

 

Για το Rock Overdose,
Γεωργία Λαδοπούλου

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

 

Comments