Ανταπόκριση: SEPTICFLESH, AfterBlood, Faceless God @ Prague Live Stage, Καστοριά (15/04/2018)

 

Την 15η Απριλίου και λίγο μετά την ενδέκατη νυχτερινή οι Septicflesh εμφανίστηκαν για 3η φορά στην πόλη της Καστοριάς. Αυτήν την φορά με opening acts τους Faceless God από την Πτολεμαΐδα και τους Afterblood από Αθήνα.

 

Η βραδιά, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν άκρως ικανοποιητική. Το Prague live stage όπου εμφανίστηκαν τα συγκροτήματα, είχε γεμίσει οχι μόνον με κόσμο από όλη την δυτική Μακεδονία, αλλά και με ουκ ολίγα άτομα από τα Βαλκάνια. Οι Septic αν και εμφανώς κουρασμένοι από την προηγούμενη βραδιά στην Θεσσαλονίκη, έδωσαν μια πολύ δυνατή εμφάνιση, η Hel Pyre δε, απέδειξε ότι τα όσα ακούγονται γύρω από το άτομο της δεν είναι είναι απλές φήμες, κάνοντας ξεκάθαρο έτσι ότι είναι μια από τις καλύτερες φωνές που έχει η ελληνική μέταλ σκηνή.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά την ενάτη νυχτερινή. Το πρώτο συγκρότημα που εμφανίστηκε ηταν οι Faceless God. Μια μπάντα που μετράει αισίως 25 χρόνια ύπαρξης, η οποία παρουσίασε δουλειές από όλη την δισκογραφία της, με special guest στο τελευταίο τραγούδι, τον frontman των Καστοριανών Temple of Katharsis, Hellmaster666.

Πολύ καλή και δυναμική εμφάνιση από όλη τη μπάντα η ποία ήταν εμφανως δεμένη και αυτό φάνηκε επί σκηνής.

 

Το δεύτερο συγκρότημα που ανέβηκε στην σκηνή ηταν οι Afterblood με επικεφαλής την Hel Pyre. Μια καλλιτέχνιδα που επιλέχθηκε από τον ίδιο τον King Diamond για να τον συντροφεύσει ως δεύτερη φωνή. Με άψογη σκηνική παρουσία και ρυθμό που σε κάνει να θες να χτυπιέσαι, κυριολεκτικά, μιας και τότε έγινε το πρώτο πιτ. Μεγάλη υπόθεση το πιτ τελικά, ειδικά όταν γίνεται σε έναν μικρό χώρο! Κάνει εμφανές ότι αυτό που σε κάνει να το ξεκινήσεις σου αρέσει πολύ περισσότερο από το σύνηθες. Πέρα από τα όποια μικρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την πρώτη κιθάρα, η εμφάνιση των Afterblood ήταν ένα πολύ δυνατό άνοιγμα για τους SepticFlesh.

Ένα από τα highlight της βραδιάς η διασκευή στους Sepultura, με την οποία και έκλεισαν την εμφάνισή τους και επικράτησε ο κακός χαμός!

Και ήρθε η ώρα των SepticFlesh, οι οποίοι εμφανίστηκαν κάνοντας όλο το μαγαζί να ζητωκραυγάζει μπροστά τους, (επί τέλους) μιας και το live είχε ανακοινωθεί εδώ και 6 μήνες! Με τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους αλλά κυρίως από την τελευταία, οι Septic έδωσαν ότι τους απέμεινε από μια βραδιά κατάμεστη με κόσμο στην Θεσσαλονίκη. Σχεδόν όλα τα τραγούδια τους συνοδεύονταν με pit, και όλα με headbanging. Πολλοί λαιμοί θα πονούσαν μετά αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ο Σπύρος ήξερε πως να ξεσηκώνει το κοινό με τις ατάκες του, ο Krimh έβγαζε  φωτιές από τα τύμπανα, οι Χρήστος και  Psychon στις κιθάρες ασταμάτητοι, εικόνα άκρως επαγγελματικης μπάντας. Δεν είναι τυχαίο το ότι πλεόν παίζουν headliners σε μεγάλα venue του εξωτερικού και μάλιστα σε αρκετά από αυτά κάνουν και sold out!

Επειτα το τέλος της βραδιάς, μπάντες και κοινό συναντήθηκαν στο ροκ μπαράκι El Gato Negro της πόλης, πίνοντας, βγάζοντας φωτογραφίες και μιλώντας μεταξύ τους, υπό τους metal ύμνους που επέλεγε ο Αντώνης Τρύφου.

 

Γενικά μια άκρως επιτυχημένη metal μουσική βραδιά που δυστυχώς σε επαρχιακές πόλεις όπως η Καστοριά, σπάνια τις ζεις.

 

Συγχαρητήρια στο μαγαζί Prague Live Stage που δέχτηκε να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο event και φυσικά στη διοργάνωση και στον Ζήση Πετκανά, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρηθεί η πόλη της Καστοριάς στον πανελλήνια metal χάρτη!

 

Πάμε για τα επόμενα!

 

Για το Rock Overdose,
Ευθύμης Κοκκινόπουλος

Comments