Ανταπόκριση: STING , Joe Sumner @ Ηρώδειο, 30/09/21

Μία υπέροχη βραδιά ζήσαμε στο επιβλητικό Ηρώδειο την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου με τόν εμβληματικό frontman των POLICE, STING!

 

Τήν συναυλία άνοιξε ο γιος του, Joe Sumner, ο οποίος είναι ο τραγουδιστής και ο ιδρυτής των Fiction Plane. Αγκαλιά με μόνη συνοδεία την κιθάρα του για μισή ώρα μάς χάρισε τισ όμορφες μελωδίες του, προετοιμάζοντας το έδαφος για την συνέχεια. Ακούσαμε κομμάτια όπως τα “Hope”, “See You Again”, “Two Sisters” και “Jellybean”. Όμορφα καλοπαιγμένα και άκρως ταιριαστά για αυτό που ακολουθούσε.Αφιέρωσε και ένα κομμάτι στα παιδιά του και έπειτα από 30 λεπτά υποδέχτηκε τον πατέρα του στην σκηνή, με το κατάμεστο θέατρο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

 

 

 

 

Η επιβλητική ψηλόλιγνη φιγούρα του με το μπάσο του περασμένο γύρο του,ενθουσίασε το κοινό που ανταποκρίθηκε άμεσα αφού το κλασσικό “Message in a Bottle” είναι από τα αγαπημένα κομμάτια των Police και φυσικά ξεσήκωσε το κοινό.

 

 

 

Παρά τα 70 του χρόνια η φωνή του αλλά και το συνολικό στυλ του φαινόταν αναλλοίωτη στον χρόνο και για την επόμενη 1,5 ώρα μας χάρισε ένα best of setlist.

 

Ακολούθησαν οι επιτυχίες “Englishman in New York”, “If You Love Somebody Set Them Free”, “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Don’t Stand So Close to Me” αλλά και τα δύο νέα κομμάτια του “If It’s Love” και “Rushing Water” που σίγουρα ικανοποίησαν τους πάντες.

 

 

 

Κάπου εκεί θυμήθηκε την τελευταία του συναυλία στο Ηρώδειο το 2018 στο οποίο με μία σκούπα βοήθησε να καθαριστεί η σκηνή από τα νερά,ευτυχώς φέτος η βραδιά ήταν πολύ όμορφη και δροσερή (μόνη παραφωνία δυστυχώς ο covid ).

 

 

O Sting ήρθε οικογενειακός στη χώρα μας αφού γιόρτασε τα γενέθλιά του και βρήκε τήν ευκαιρία να αφιερώσει το “Fields of Gold” στην σύζυγό του Trudie Styler που τον καμάρωνε στις πρώτες θέσεις του Ηρωδείου.

 

 

 

Και ενώ ετοιμαζόταν να παίξει το “Wrapped Around Your Finger” μάς είπε με το Βρετανικό του χιούμορ ότι "του αρέσει να παίζει σε μέρη σάν το Ηρώδειο γιατί είναι παλιότερα από εκείνον"

 

 

 

Το “Walking on the Moon” ήταν η έκπληξη της βραδιάς αφού μέσα στο κομμάτι τραγούδησε στοίχους (“get up, stand up, stand up for your rights") του Bob Marley πού τόσο αγαπά.

 

 

Συνέχισε με το “So Lonely”, αλλά ο πραγματικός χαμός έγινε με το "ανατολίτικο" “Desert Rose” και φυσικά με το κλασσικότατο “Every Breath You Take” και όλος ο κόσμος να τραγουδά μαζί του με τα κινητά αναμμένα να δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα.

 

 

 

Το “Roxanne”, “King of Pain” και το "Next to You" (το είπε με τον γιό του Joe) ήταν τα κομμάτια του πρώτου encore, ενώ για το τέλος κράτησε το “Fragile”.

 

 

Ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά με έναν Sting σε τέλεια φόρμα και την διοργάνωση για άλλη μία φορά εξυπηρετική σε ότι χρειάστηκε. Μακάρι να συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοια live με τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες σε μία δύσκολη εποχή για όλο τον κόσμο.

 

 

 

Για το RockOverdose,

Στέλιος Παλαμίδας

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός - John Metalman Photography

 

 

Comments