Ανταπόκριση: RAZORLIGHT, Billie Kark @ Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Aθήνα (25/03/2023)

Η 25η Μαρτίου, πέρα από μέρα Εθνικής Γιορτής, ήταν και ένα βράδυ μουσικής γιορτής για όσους αποφάσισαν να επισκεφθούν το Γκάζι. Το Παλιό Αμαξοστάσιο ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους Razorlight, τους Σουηδούς εκπροσώπους του indie rock, που τον Απρίλιο του 2021 επανενώθηκαν με το αυθεντικό τους line-up. Ο χώρος είναι ευχάριστος, αρκετά μεγάλος και καλός, με εύκολη πρόσβαση στη σκηνή, χωρίς κολώνες και λοιπά εμπόδια και ήδη από την αρχή είχε πολύ κόσμο.

 

 

Ακριβώς στις 20.50 βγήκαν οι Βillie Kark ή αν προτιμάτε η Βillie Kark με την μπάντα της. Συγκρότημα τριών ατόμων, με την τραγουδίστρια να συνοδεύεται από δυο ακόμα μέλη, έναν ντράμερ και έναν ακόμα νεαρό στα πλήκτρα, ο οποίος έπαιζε και μπάσο. Το ύφος τους είναι κάτι μεταξύ χορευτικού κι ατμοσφαιρικού. Ακούγοντάς τους, σου δίνεται η εντύπωση ότι λένε δημοτικά τραγούδια (πιθανότατα να είναι όντως δηλαδή) προσαρμοσμένα σε ένα σύγχρονο/μοντέρνο χορευτικό στυλ. Παρουσίασαν 8 συνθέσεις μέχρι τις 21.15 που άφησαν τη σκηνή.

 

 

Ώρα πλέον 21.58, κόσμος ακόμα περισσότερος και να που ακούγονται και οι πρώτες νότες του “Rip It Up”. Oι Razorlight για πρώτη φορά ως τώρα σε αθηναϊκή σκηνή, έτοιμοι να παρουσιάσουν το indie rock στο κοινό τους. Πέραν της αυθεντικής πλέον τετράδας που τους απαρτίζουν, έχουν και μια επιπλέον βοηθητική γυναικεία παρουσία, την Reni Lane, που κάνει φωνητικά και παράλληλα παίζει και πλήκτρα. Κεντρική και ηγετική μορφή, ασφαλώς ο Johnny Borrell, βασικός συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπάντας και το μοναδικό μέλος που δεν αποχώρησε ποτέ. Το βασικό μέρος της εμφάνισής τους είχε διάρκεια μιας ώρας, αποτελούμενο από 15 κομμάτια που κινούνται μεταξύ σύγχρονου indie και alternative rock, ενώ σε συνθέσεις σαν το “Wire To Wire” έκανε αισθητή την παρουσία του και το pop στοιχείο της μουσικής των Σουηδοβρετανών. Ξεχώρισαν τα “Stumble and Fall” (γενικά το ντεμπούτο τους τιμήθηκε δεόντως), “Los Angeles Waltz” και “Don't Go Back to Dalston”.

 

 

Μετά από μια τρίλεπτη παύση, τα μέλη των Razorlight πατάνε ξανά σανίδι. Παρουσιάζουν τρια επιπλέον κομμάτια στο encore τους, μέχρι που στις 23.12 τελειώνουν οριστικά την παρθενική τους συναυλία στα μέρη μας με το γνωστό “America”. Σε γενικές γραμμές είχαν αρκετά καλή παρουσία, βασιζόμενοι στο δίπολο των δυο πρώτων δίσκων τους (“Up All Night” και “Razorlight”), οι οποίοι και παίχτηκαν σχεδόν ολόκληροι. Τα στιγμιαία ηχητικά μικροπροβλήματα λύνονταν αμέσως. χωρίς να είναι ικανά να χαλάσουν μια όμορφη βραδιά, που έληξε με χειροκροτήματα.

 

Για το Rock Overdose,

Γιώργος Τσολάκος

Φωτογραφίες: Αλέκος Καταστρόφος (https://www.instagram.com/alexandros_kat/)

 

 

 

Comments