MAGGIE REILLY στο RockOverdose: “Το να εμφανιστώ σε ένα τόσο σπουδαίο μέρος όπως το Ηρώδειο, είναι εντυπωσιακό!”


Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 το Classic Rock 7 επιστρέφει στο Ηρώδειο με δυνατούς guest πρεσβευτές του αυθεντικού Rock ήχου, μια δυνατή ορχήστρα και τις πιο μεγάλες ροκ επιτυχίες!

Ανάμεσα στους φετινούς guests είναι η χαρισματική Lady MAGGIE REILLY, η κεντρική φωνή της μπάντας του Mike Oldfield, η οποία θα ερμηνεύσει τα διαχρονικά της κομμάτια που μας έκαναν να την λατρέψουμε.

Λίγο πριν την εμφάνισή της στο Ηρώδειο το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν τη τιμή να κάνουν μια σύντομη και περιεκτική κουβέντα.

Διαβάστε παρακάτω.


TICKETS


RockOverdose: Σας καλωσορίζουμε στο RockOverdose κυρία Reilly! !

Maggie Reilly: Σας ευχαριστώ πολύ!

RockOverdose: Ας ξεκινήσουμε απ' την αρχή. Πότε αντιληφθήκατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τη μουσική και ποιες ήταν οι πρώτες σας μουσικές εμπειρίες;  

 

Maggie Reilly: Είναι κάτι που μου άρεσε και έκανα από παιδί. Ως παιδική ανάμνηση έχω τον πατέρα μου να τραγουδά και μετά όσο μεγάλωνα να τραγουδάω κι εγώ μαζί του.

 

RockOverdose: Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές ως τραγουδίστρια; 

Maggie Reilly: Δεν είμαι απόλυτη,  αλλά πραγματικά αγαπώ τις φωνές των Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Flora Purim, Milton Nacimento μεταξύ πολλών, πολλών άλλων...

  

RockOverdose: Το πρώτο σας single με τίτλο  ‘Imagine me’ και η συνεργασίες σας με τους Stuart MacKillop και Cado Belle, έκαναν αίσθηση εξ' αρχής. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για εκείνη την περίοδο; 

 

Maggie Reilly: Το πρώτο single έγινε τυχαία, όταν ο φίλος - τραγουδοποιός Johnny Dick μου ζήτησε να τραγουδήσω μερικά από τα τραγούδια που έστελνε σε μια εταιρεία. Από αυτό το γεγονός μου πρότειναν δισκογραφικό συμβόλαιο. Η β' πλευρά ήταν περισσότερο αυτό που ήθελα να κάνω.

Οι Cado Belle είναι από τα συγκροτήματα της Γλασκώβης  που αγαπώ, μαζί με τους Joe Cool and Up. Αγαπούσα και εξακολουθώ να αγαπώ αυτό το συγκρότημα αλλά ακριβώς τη στιγμή που όλα συνέβαιναν για εμάς η Punk ανέλαβε τη βρετανική σκηνή και όλοι αποφασίσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα... Κάποιοι πήγαν στις ΗΠΑ για σπουδές μουσικής, άλλοι στην Ιρλανδία και ένας  πήγαν να δουλέψουν με τους Abba καθώς επρόκειτο να κατακτώ τον κόσμο. Ήταν μια καταπληκτική στιγμή και η ζωντανή μουσική στη Βρετανία ήταν πραγματικά υπέροχη.


 


RockOverdose:  Η περίοδος συνεργασίας σας με τον Mike Oldfield πρέπει να είναι πολύ σημαντική για εσάς. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την εποχή...

 

Maggie Reilly: Ο Mike προέκυψε από τους  Cado Belle καθώς ο Stuart και οι περισσότεροι από την ομάδα μας δούλευαν μαζί του, όπως και πολλοί άλλοι φίλοι επίσης. Η γυναίκα του η Sally Cooper ήταν fan των Cados και με είδε σε κάποια από τις συναυλίες μας και πρότεινε στον Mike να δουλέψει μαζί μου. Εκείνος μου ζήτησε να τον συνοδεύσω στη σκηνή εκείνη τη βραδιά και τραγούδησα μερικά από τα τραγούδια του κι μετά από αυτό το show μπήκα στην περιοδεία του.RockOverdose: Πολλά υπέροχα τραγούδια βγήκαν εκείνη την εποχή όπως τα Family Man, Moonlight Shadow, To France, Foreign Affair. Τουλάχιστον δύο από αυτά  μιλούν για ιστορίες με δυσάρεστο τέλος.Αναφέρομαι στο 'Moonlight Shadow’ και το ‘To France’. Ποιος έγραψε τους στίχους; 

 

Maggie Reilly: Ο Mike έγραψε τους στίχους σε αυτά τα δύο τραγούδια, Στα Family Man και Foreign affair οι στίχοι γράφτηκαν από τον Mike και μερικά από τα άλλα παιδιά στο group. Το Irelands Eye γράφτηκε από εμένα και τον Rick Fenn.

 RockOverdose: Ακούω τα τραγούδια σας από τις αρχές της δεκαετίας του '80. Μετά από τόσα χρόνια, εξηγήστε μου σας παρακαλώ τον στίχο: "Caught in the middle of a hundred and five" από το "Moonlight Shadow". Πώς προέκυψε αυτό; Για να ταιριάζει με τους στίχους; Επίσης, είναι αλήθεια ότι αυτό το τραγούδι γράφτηκε για τον John Lennon;

Maggie Reilly: Αυτός είναι ένας όρος των αεροπόρων που πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ενέργεια του ανέμου. Ο Mike έμαθε να πετά με αεροπλάνο. Δεν γράφτηκε για τον John Lennon, αλλά καθώς το δουλεύαμε για πρώτη φορά στο στούντιο, ένιωσα ένα ρίγος τραγουδώντας το και είπα στον Mike "Aυτό πραγματικά με έκανε να σκεφτώ τον John Lennon!"  και λίγο μετά κάναμε μία συναυλία στο Rock Palast όπου όλοι έπαιζαν τραγούδια tribute στον Lennon, π.χ. ο Brian Ferry έκανε το Jealous guy και μάλλον ο κόσμος έχει συνδυάσει το Moonlight Shadow με τον Lennon απ' αυτό.

 RockOverdose: Έχετε κάνει μια σπουδαία solo καριέρα. Τι σας ενέπνευσε περισσότερο για να γράψετε τα τραγούδια σας;

Maggie Reilly: Ευχαριστώ. Όλα τα πράγματα με εμπνέουν. Μερικές φορές η μουσική με την οποία δουλεύω  υποδηλώνει τη διάθεση και την ιδέα για τους στίχους, δεν είμαι σίγουρη.

 

RockOverdose: Τα άλμπουμ σας “Echoes” και “Midnight Sun” έγιναν hits. Μπορείτε να μας αναφέρετε λεπτομέρειες σχετικά με αυτά; 

 

Maggie Reilly: Εκείνη την εποχή κυκλοφόρησα ένα single στη Γερμανία, για φιλανθρωπικό σκοπό  και μου ζητήθηκε να κάνω ένα solo άλμπουμ, δεν είχα σκεφτεί πραγματικά μια solo καριέρα νωρίτερα, καθώς μου αρέσει να είμαι μέλος σε ένα συγκρότημα. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα ιδέα λοιπόν, κι έτσι ζήτησα από τους Stuart και τον Gavin των Cado Belle να δουλέψουν μαζί μου σε μερικά από αυτά τα άλμπουμ. Ηχογραφήσαμε στο Μόναχο και ο Gavin περνούσε πολύ χρόνο εκεί μαζί μου, ειδικά θυμάμαι καθόμασταν σε πάρκα δουλεύοντας κάποιους στίχους. Ήταν διασκεδαστικό και ευτυχώς άρεσε σε πολύ κόσμο αυτό που κάναμε.


RockOverdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να περιμένουμε κάποιο νέο άλμπουμ σύντομα; 

Maggie Reilly: Θα κάνω περιοδεία του χριστουγεννιάτικου άλμπουμ μου στην Δανία και στην Γερμανία, αλλά και σε άλλα μέρη στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο με την μπάντα μου. Επίσης, με τον Stuart έχουμε δημιουργήσει και είναι σχεδόν έτοιμο, ένα musical με τίτλο RAVEN και ελπίζω να κυκλοφορήσει σε άλμπουμ ή να γράψω ένα νέο. Επιπλέον, ελπίζω να ηχογραφήσουμε με τους Cado Belle κάποια τραγούδια από παλιά demo που βρήκα! Κι αυτά είναι μόνο μερικά από όσα έχω σχεδιάσει για την επόμενη χρονιά... Θα είμαι αρκετά απασχολημένη!

 

RockOverdose: Ο David Evans (ιδρυτικό μέλος των AC/DC) και ο Justin Hayward (The Moody Blues) θα τραγουδήσουν μαζί σας στο Ηρώδειο. Μπορείτε να μας αναφέρετε περίπου τί να περιμένουμε από αυτή την εμφάνισή σας στον ιστορικό αυτό χώρο; 

Maggie Reilly:  Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι σίγουρη ότι κι εκείνοι νιώθουν δέος που θα εμφανιστούμε σε αυτό το σπουδαίο μέρος! Ελπίζω να δώσουμε μια παράσταση που όλοι θα απολαύσουν και φυσικά ανυπομονώ να τραγουδήσω εκεί ... Θα είναι μια εκπληκτική εμπειρία! Είναι κάτι που μόνο στα όνειρά μου μπορούσα να φανταστώ ... και μου ζητήθηκε να παίξω εκεί σε αυτό το αρχαίο μέρος! RockOverdose: Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από την Ελλάδα και τις συναυλίες που έχετε κάνει εδώ; Για κλείσιμο στείλτε αν θέλετε ένα μήνυμα στους Έλληνες θαυμαστές σας και αναγνώστες μας! Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη συνέντευξη. 

Maggie Reilly:  Εγώ σας ευχαριστώ για τις ερωτήσεις σας! Πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα, έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από παλαιότερες εμφανίσεις μου εκεί πριν μερικά χρόνια. Το να εμφανιστώ σε ένα τόσο φανταστικό μέρος είναι εντυπωσιακό! Ελπίζω να σας δω όλους εκεί και να έχουμε μια όμορφη βραδιά! 

 

Για το RockOverdose, 

Παύλος Γιαννακόπουλος  

Comments