Magnus Peccator (OVERCLIFF) στο Rock Overdose: ‘Η Ελληνική Metal σκηνή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες’

Ο Φίλιππος Κοσκωρής  (Magnus Peccator) τραγουδιστής των Overcliff,  μίλησε στο Rock Overdose και στον Φάνη Βιλαέτη για την νέα τους κυκλοφορία με τίτλο “Depiction Of Intimacy”, για την εμφάνισή τους στις στο Extreme Assault Festival της Αθήνας στις 10 Σεπτεμβρίου και για τα μελλοντικά σχέδια των Overcliff.

 

 

Rock Overdose: Magnus καλώς ήρθες στο Rock Overdose.

 

Magnus: Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση

 

 

Rock Overdose: θέλω να μου πεις πότε ιδρύθηκαν οι Overcliff;

 

Magnus:  Η μπάντα ιδρύθηκε το 2011, με το line-up να σταθεροποιείται μετά την δική μου άφιξη το 2015.

Overcliff μεσα 3

 

Rock Overdose: Με ποιες επιρροές ξεκινήσατε;

 

Magnus: Αρχικά, κάθε μέλος προσέφερε ιδέες από ετερόκλητες μουσικές επιρροές  και ύστερα από πολλές αλλαγές και πειραματισμούς με την σύνθεση, καταλήξαμε στο Death Metal με Black επιρροές το οποίο μπορείτε να το δείτε και να το ακούσετε και στον δίσκο μας.

 

 

Rock Overdose: Πως εμπνευστήκατε το όνομα Overcliff;

 

Magnus: Το όνομα αποτελεί, αλληγορική αναφορά στο τέλος του βιβλίου “Catcher in the Rye”. (Σημείωση αρχισυντάκτη Παύλου Γιαννακόπουλου : Δεν ξέρω εάν είναι σύμπτωση ή η μπάντα επίτηδες βρήκε αυτό το όνομα μέσα από το βιβλίο του  J. D. Salinger “The Catcher in the Rye”-“ O φύλακας στη σίκαλη” , αλλά σίγουρα λόγω του κειμένου αυτού του βιβλίου ο Mark Chapman δολοφόνησε τον John Lennon. Μάλιστα παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος διαβάζοντας το, μέχρι να έρθει να τον συλλάβει η αστυνομία).

Overcliff μεσα 2

 

Rock Overdose: Στις 4 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε η πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Depiction Of Intimacy”. Μιλήσε μας σχετικά με τις ηχογραφήσεις και που πραγματοποιήθηκαν;

 

Magnus: Οι ηχογραφήσεις των φωνητικών και των τυμπάνων πραγματοποιήθηκαν στο Made In Hell Studios υπό την επίβλεψη του David Prudent, ενώ οι κιθάρες και το μπάσο ηχογραφήθηκαν σε δικό μας χώρο.

 

 

Rock Overdose: Πόσο καιρό σας πήρε στο να συνθέσετε τα κομμάτια σας;

 

Magnus: Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, καθώς υπήρξαν ποικίλα χρονικά διαστήματα μεταξύ της σύνθεσης διαφόρων κομματιών. Θεωρητικά η σύνθεση ξεκίνησε το 2013 και τελείωσε το 2015.

 

 

Rock Overdose: Θέλω να μας μιλήσεις σχετικά με την θεματολογία των στίχων του “Depiction Of Intimacy”;

 

Magnus: Οι στίχοι μας ασχολούνται κυρίως με εσωτερικά και συμπαντικά συμβάντα. Το περιεχόμενό τους είναι καθαρά ενδοσκοπικό.

Overcliff μεσα 5

 

Rock Overdose: Ποιος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του “Depiction Of Intimacy”;

 

Magnus:  Το αρχικό σχέδιο αποτελεί δημιουργία του μπασίστα μας XII, ενώ τον τελικό σχεδιασμό τον ανέλαβε ο Nimerius (Σωτήρης Κιτσόπουλος).

 

 

Rock Overdose: Στις 10 Σεπτεμβρίου (σημείωση: σήμερα) θα εμφανιστείτε στο Extreme Assault μαζί με τους Acid Death πείτε μας δυο λόγια σχετικά με αυτήν την επικείμενη συναυλία;

 

Magnus:  Μας έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο επαγγελματισμός που διέπει την οργάνωση και το ίδιο το MODU, ως σκηνή. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε την σκηνή με τις υπόλοιπες μπάντες , Τους Acid Death, τους Womb of Maggots και τους Dead Human Factory.

Overcliff μεσα 4

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιήσετε κάποια άλλη εμφάνιση για να παρουσιάσετε το νέο σας υλικό;

 

Magnus: Οι επόμενες εμφανίσεις μας θα πραγματοποιηθούν μέσα στον χειμώνα λόγο σπουδών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Overcliff εξωφυλλο

 

Rock Overdose: Μιας και είστε καινούργιοι στα μουσικά δρώμενα, πως βλέπετε σήμερα την ελληνική Metal σκηνή ;

 

Magnus: Η Ελληνική Metal σκηνή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες, πολλές φορές προσφέροντας δείγματα που συναγωνίζονται σε ποιότητα αυτά του εξωτερικού. Ωστόσο, ισχύει το παράδοξο ότι Ελληνικές μπάντες που δέχονται διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο του εξωτερικού συχνά στερούνται προώθησης εντός των συνόρων.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Overcliff;

 

Magnus: Εκτός από τις επικείμενες εμφανίσεις μας, θα ‘ακονίσουμε’ τις τεχνικές μας ικανότητες.

 

 

Rock Overdose: Magnus σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου, ο τελευταίος λόγος πριν το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσένα.

 

Magnus: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη .Να ευχαριστήσουμε επίσης αυτούς που μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας. Καλή συνέχεια.

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

 

 

Comments