MALICE – “New breed of Godz” – Review

Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή...

Οι MALICE πρωτοσχηματίστηκαν το 1981 κι είχαν στο ενεργητικό τους 2 δίσκους,τα "In The Beginning' (1985) και "License To Kill" (1986) καθώς και ένα EP "Crazy In The Night" (1989).

 Στους underground κύκλους του αμερικάνικου μεταλ αποτέλεσαν ένα σχετικά δυνατό χαρτί αλλά ποτέ δεν έτυχαν ευρύτερης αναγνώρισης παρά την ποιότητά τους.Για πολλά χρόνια ήταν εξαφανισμένοι πια μέχρι που,όπως συνηθίζεται ευρέως τελευταία,αποφάσισαν να ανασχηματιστούν.

 Η τωρινή σύνθεση διατηρεί τρία απο τα αρχικά μέλη,τους κιθαρίστες Jay Reynolds και Mick Zane καθώς και τον μπασίστα Mark Behn.Σε αυτούς προστέθηκαν ο ντράμερ  Pete Holmes (Black N' Blue) και στα φωνητικά ο υπέρτατος James Rivera (HELSTAR,DESTINY'S END,FLOTSAM & JETSAM,METAL ASYLUM,SEVEN WITCHES...).

 Για τις ανάγκες των ηχογραφήσεων,σε μερικά κομμάτια συμμετέχει στο μπάσο και ο Robert Cardenas (Agent Steel).

 

 Έτσι αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν έναν δίσκο ο οποίος αποτελείται απο 8 παλιά κομμάτια και 4 καινούργια.

 Ας δούμε πρώτα τα ήδη γνωστά παλιότερα τραγούδια,εδώ λοιπόν έχουν επαναηχογραφηθεί,με σαφώς πιο μοντέρνα παραγωγή που τους προσθέτει εύρος και όγκο,χωρίς να προσβάλει όμως την αρχική τους προσωπικότητα, και φυσικά με την τεράστια διαφοροποίηση,ότι τα ερμηνεύει ο χαρισματικός James Rivera.Αυτό και μόνο το γεγονός δε μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο,μιάς και όλοι γνωρίζουμε τις ικανότητές του.

 Και πράγματι και στα συγκεκριμενα κομμάτια έρχεται να προσθέσει την σφραγίδα του.Με αυτή την γεμάτη βραχνή και άγρια φωνή του,με τις εξαιρετικές του εξάρσεις και με την αρετή που έχει να φορτώνει με δύναμη τα τραγούδια.Σεβόμενος το αρχικό ύφος των συνθέσεων αλλά δίνοντάς τους το κάτι παραπάνω.

 Παρότι ποτέ δεν ήμουν ένθερμος οπαδός των επανεκτελέσεων,σε αυτό το δίσκο μπορώ να πω ότι με άφησαν απόλυτα ευχαριστημένο αφού κατάφεραν να συνδυάσουν την αρχική αισθητική με μια ελαφριά πιο μοντέρνα πνοή.

 

  Και προχωράμε στις 4 νέες συνθέσεις του άλμπουμ.Κι αυτές έρχονται να ενσωματωθούν αρμονικότατα στο παλιό υλικό.Ο λόγος είναι ότι μέσα τους διατηρούν ψήγματα απο τον ήχο της δεκαετίας του '80,ειδικά σε ορισμένα riffs που είναι βαθιά επηρεασμένα απο εκείνη την εποχή,κι η όλη δομή και το ύφος είναι ένας επιτυχημένος συγκερασμός των δύο διαφορετικών εποχών με την μπάντα να ξεχειλίζει απο δυναμισμό και με αρκετά εμπνευσμένες ιδέες.

 Για τα φωνητικά δεν χρειάζεται να ανφερθώ ξανά,είναι εγγύηση αυτός ο άνθρωπος ότι κι αν τραγουδάει και για πολλοστή φορά μας αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 

 Συνολικά λοιπόν η επιστροφή αυτή δείχνει να έχει νόημα και υπόσταση,κρίνοντας κυρίως απο τα καινούργια κομμάτια.Δεν μου δίνει την εντύπωση αρπαχτής αφού φαίνεται να έχει γίνει σοβαρή δουλειά και η μπάντα πρέπει να είναι διατεθειμένη να επανέλθει δριμύτερη.

 Βέβαια όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν ή όχι στο μέλλον,πάντως αυτή η πρώτη γεύση απο την επανεμφάνισή τους μας αφήνει με πολύ θετικά συμπεράσματα κι εντυπώσεις.Ας ελπίσουμε ότι δε θα περιοριστούμε μόνο σε αυτά.

 

                                                                                                                                                  Βαθμολογία   80/100

Tracklisting:

CD:
1. New Breed Of Godz (new song)
2. Hell Rider
3. Against The Empire
4. Branded (new song)
5. Sinister Double
6. Circle Of Fire
7. Stellar Masters
8. Winds Of Death (Angel Of Light) (new song)
9. Air Attack
10. Chain Gang Woman
11. Slipping Through The Cracks (new song)

12. Godz Of Thunder 

 

  Για το Rockoverdose.gr

  Πάνος Warlord Μπούγαλης

Comments

rockoverdose.gr