> Hello από το ROCK OVERDOSE. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μιλάω με μία από τις πιο ιστορικές πλέον ελληνικές μπάντες που έπαιξαν και ακόμη παίζουν αληθινό heavy metal.
- Γεια σας και απο μενα, ειμαι ο Γιωργος (κιθαρα) απο τους Marauder.
- Συγχαρητηρια για το site που εχετε φτιαξει, συνεχιστε την προσπαθεια που εχετε ξεκινησει.
> Σε ευχαριστούμε πολύ. Πες μας με λίγα λόγια την ιστορία των MARAUDER.
- Το σχήμα διμιουργηθηκε τον Απριλιο του 1990, απο εμενα και τον Αντρεα (κιθαρα). Θελαμε να συμπληρωσουμε την αγαπη μας για το heavy metal, καθως το να ακουμε μονο δεν μας ηταν πλεον αρκετο. Μετα απο 20 χρονια δεν εχει αλαξει τιποτα, η αναγκη να ειμαστε ενεργοι σε αυτο το χωρο παραμενει αναλλοιωτη.
- Εχουμε κυκλοφορήσει δυο demo κασσετες το “Τry to live” το 1991 και το «Τhe die is cast” το 1993, και τεσσερα cd τα “Sense of metal” το 1997, “1821” το 2000, “Life?” το 2004 και “Face the mirror” το 2008.
- Εχουμε κάνει πολλές συναυλίες, κυριως στη Ελλαδα.
> Ποια είναι η τωρινή σύνθεσή σας και ποια από τα αρχικά μέλη της μπάντας υφίστανται ακόμη;
- Τα μελη ειναι οι: Αντρεας Τσαουσης – κιθαρα, Γιωργος Σωφρονας – κιθαρα, Αλεξανδρος Κωσταρακος – φωνη, Θεοδωρος Παραλης – μπασο, και Γρηγορης Βλαχος – τυμπανα. Εχουν γινει πολλες αλλαγες μελων ολα αυτα τα χρονια, με αποτελεσμα να καθυστερουμε σχεδον σε ολους τους τομεις (δημιουργια, προωθηση, συναυλιες κλπ). Απο το αρχικο σχημα παραμενουμε εγω και ο Αντρεας.
> To 2000 αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορήσατε το CD ''1821'' με το οποίο κάνατε πραγματικά πολλούς έλληνες μεταλάδες υπερήφανους. Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη δουλειά σας.
- Η συνθεση των τραγουδιων του συγκεκριμενου cd, εγινε μεσα σε ενα αρκετα ασχημο κλιμα, καθως δεν ειχαμε τραγουδιστη. Παρολα αυτα λιγο πριν αρχισουμε τις ηχογραφησεις η συνθεση συμπληρωθηκε, δυστυχως οχι για πολυ οπως τελικα αποδειχθηκε. Ο Μιχάλης Παγώνης που εκανε τα φωνητικα, ενα χρονο μετα την κυκλοφορια του cd αποχωρησε για προσωπικους του λογους. Ετσι την περιοδο που το cd κυκλοφορησε στην Ελλάδα (καθυστερησε καθως στο εξωτερικο ειχε κυκλοφορισει ενα χρονο πριν), για μια ακομη φορα δεν μπορουσαμε να το προωθησουμε οπως επρεπε.
- Μουσικα απο την πρωτη νοτα καταλαβαινεις οτι ειναι στο χωρο του καθαρού heavy metal. Το υφος αυτο μας αντιπροσωπευει 100%. Για το concept του «1821», αν και προυπηρχε ενα τραγουδι στο πρωτο cd “sense of metal” που αναφεροταν στην Ελληνική επανασταση, δεν το ειχαμε προσχεδιασει. Η μουσικη ειχε γραφτει απο πριν. Η ιστορια του 1821 ειναι τοσο επική που ηταν η καλυτερη θεματολογία για τα συγκεκριμενα τραγουδια. Εξαλου ελληνες ειμαστε, και με τεραστια ιστορια γιατι να γραψουμε για αλλους;
> Πολύ σωστά.
Το τελευταίο σας album ''Face the mirror'' κυκλοφόρησε από την Ιταλική ''Heart of Steel''. Πες μας κάποια πράγματα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει μία ελληνική μπάντα προκειμένου να σπάσει το φράγμα των συνόρων.
- Πρωτα απο ολα να επισημανω οτι με το internet ο κοσμος εχει μικρυνει πολυ. Ειναι πολυ ποιο ευκολη η επικοινωνια απο οτι τις περασμενες δεκαετιες. Μπορεις να στειλεις ευκολα την δουλεια σου για να την ακουσουν οι καταλληλοι ανθρωποι.
- Το ποιο σημαντικο ομως, ειναι να αγαπας πραγματικα αυτο που κανεις, να σε εκφραζει η μουσικη που γραφεις, για να εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.
- Εξαλλου, τα τελευταια χρόνια πολλα ελληνικά σχηματα εχουν συνεργαστει με εταιριες απο το εξωτερικο.
> Ποια ήταν η αντιμετώπιση των Ιταλών; Σας αντιμετώπισαν σαν μία ισάξια με τις άλλες μπάντες ή υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση;
- Με την ''Heart of Steel'' δεν υπηρξε προσωπικη επαφη και ετσι η συνεργασια μας ηταν τυπικη, δεν ειχαμε ιδιαίτερη αντιμετώπιση, αρα υποθετω οτι το ιδιο συμβαινει και με τις αλλες μπάντες της εταιριας.
> Οι ηχογραφήσεις έγιναν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό?
- Ολες οι ηχογραφήσεις εγιναν στην Ελλαδα, η οποια δυστυχώς οταν κινουμαστε στο χωρο του metal ειναι αρκετα πισω και σε εξοπλισμο και σε γνωσεις.
> Τι έχει αλλάξει στους MARAUDER από την ίδρυσή τους μέχρι και σήμερα; Παραμένει ο ίδιος τρόπος σκέψης όσο αφορά τη μουσική σας ή έχει αλλάξει κάτι;
- Η μουσικη των marauder ειναι αποτελεσμα των μουσικων επιρροων που εχουμε. Απο τις πρωτες συνθεσεις προσπαθουσαμε να φτασουμε τα standard των συγκροτηματων που μας πορωνουν. Ισως καποιες φορες να το καταφεραμε. Γραφαμε και συνεχιζουμε να γραφουμε μουσικη σαν οπαδοι.
> Παίζετε ακόμη κάποια τραγούδια από τα πρώτα σας demo;
- Καποια τραγουδια απο τα demo τα ζητανε ακομα, οπως το Τry to live και το World’s funeral, τα οποια σε καποια special show τα παιζουμε.
> Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική σκηνή; Ποια ελληνικά συγκροτήματα θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχουν κάνει ''παγκόσμια'' καριέρα;
- Τα ελληνικα σχήματα συνθετικα, εχουν ανεβει παρα πολυ τα τελευταια 8-10 χρονια.
- Η κατασταση στη Ελλάδα οσο αφορα την προωθηση των συγκροτηματων ειναι κατω του εμβριακου σταδίου. Πραγαματικα πιστευω οτι εχουμε να μαθουμε πολλα στον τομεα αυτο. Χωρις να θιξω καποιους που αποτελουν εξαίρεση, δεν εχουμε manager, παραγωγους και αναλογη υποστηριξη απο απο ραδιο και clubs.
Ας αναρωτηθουμε ποσοι σταθμοι στο ραδιο παιζουν ελληνικα συγκροτηματα εκτος 2-3 πολυ γνωστων σχηματων; Ποσα club αναμεσα στα πολυακουσμενα πλεον τραγουδια βαζουν «σφινα» καποιο ελληνικο;
Γιατι να επιλεγει ο εκαστοτε μουσικος παραγωγος ποιο ειναι καλο και ποιο όχι; Ας δωθει μια ευκαιρια να αποφασισει ο κοσμος γι’αυτο.
Το να λεμε στηριξτε την ελληνικη σκηνη δεν ενοουμε ελατε στις συναυλιες μονο, χρειαζονται και αλλα πραγματα.
> Πραγματικά Γιώργο συμφωνώ απόλυτα με σένα. Παρόλα αυτά πιστεύεις ότι η ελληνική σκηνή θα μπορέσει κάποτε να αναδείξει το μεγαλείο της στον ''πολιτισμένο'' κόσμο;
- Θα πρεπει να αλλαξουμε νοοτροποια. Εκτος απο αυτα που προανεφερα πρεπει και εμεις οι ιδιοι σαν μουσικοι να προσπαθησουμε να ειμαστε οσο ποιο «επαγγελματιες» μπορουμε, αρχιζοντας απο τον ηχο μας κυριως στις συναυλιες. Ειναι το ποιο σημαντικο για ενα επιτυχημένο live, και τα καλα live ανεβαζουν ενα γκρουπ.
Χρειαζεται υποδομή που πολυ δυσκολα θα αποκτησουμε. Παντος ειμαστε αποφασισμενοι να το παλεψουμε.
> Από ότι γνωρίζω έχετε παίξει σε κάποια festival στο εξωτερικό. Πως ήταν γενικά; Τι διαφορετικό συναντήσατε από τα ελληνικά αντίστοιχα; Μείνατε ευχαριστημένοι από τον κόσμο;
- Απιστευτη οργανωση, αντιμετωπιση, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ. Οπως ειπα νωριτερα εχουμε να μαθουμε πολλα ακομη.
> Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχετε προγραμματισμένες κάποιες νέες εμφανίσεις;
- Αυτη την περιοδο ηχογραφουμε καινουρια δουλεια και προσπαθουμε να αφοσιωθουμε σε αυτη. Δεν υπαρχει προγραμματισμενο live.
> Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του ROCK OVERDOSE που θα διαβάσει αυτή τη συνέντευξη;
- Ευχαριστουμε ολους εσας που αφιερωσατε τον χρονο σας για να διαβασετε αυτη την συνεντευξη, αυτο σημαινει πολλα για εμας. Ελπιζουμε να σας δουμε ολους επι σκηνης.
> Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Εγώ και η ομάδα του ROCK OVERDOSE ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον των MARAUDER
- Ευχαριστουμε και εμεις, ευχομαστε οτι καλυτερο στην πολυ καλη δουλεια που κανετε.
WidowMaker for Rock Overdose



