Michael Schenker’s Temple of Rock, Fury UK @ Fuzz 20/4/12

Η ανακοίνωση της επίσκεψης του Michael Schenker μάς είχε δώσει διπλή χαρά. Θα βλέπαμε τον Michael ξανά στη χώρα μας μετά την πρώτη του εμφάνιση το 2004 (μεσολάβησε η guestπαρουσία του το 2009), και μάλιστα με speciallineup, τους «Σκορπιούς» Francis Buchholz και Herman Rarebell.

 

 

 

 

 


Η ευτυχής συγκυρία δημιούργησε και υψηλές απαιτήσεις, οι οποίες και ικανοποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Παρασκευή το βράδυ. Αρχικά, οι Fury UKαν και σε metalύφος ίσως δεν ήταν το ιδανικό συγκρότημα (από άποψη ύφους πάντα) για να ανοίξει το live, αλλά και όρεξη είχαν, και τίμια έπαιξαν και μάλλον κέρδισαν το κοινό.


Η είσοδος του Michael και της μπάντας ήταν χαρακτηριστικό δείγμα του τι θα ακολουθούσε. Με το επιβλητικό «IntoTheArena» και το classic «Armed And Ready» ξεκίνησε ένα set αποτελούμενο από highlights της πορείας του Γερμανού κιθαρίστα, και όχι μόνο. Κομμάτια – ύμνοι, διαμάντια των UFO, δείγματα ατόφιου hard rock από τους δύο πρώτους δίσκους των MSG, το επικό «Assault Attack» αλλά και μπόλικο...κεντρί! Και αν ο κόσμος περίμενε τα κομμάτια απ’το Lovedrive, τότε σίγουρα δεν περίμενε τα Blackout και Rock you like a hurricane, στα οποία ο Michael άφησε διακρίτικα χώρο στο ιστορικό rhythm section των Scorpions, το οποίο με τη σειρά του μας έδωσε να καταλάβουμε πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν στην δημιουργία και διαμόρφωση του ήχου της μπάντας. Ευχάριστη έκπληξη η εκτέλεση του Holiday, όπου παίχτηκε μόνο το πρώτο και το τρίτο (και ξεχασμένο από κάθε live εκτέλεση) μέρος του.

Κι αν ο Wayne Findlay είναι μαζί με τον Michael για πάνω από 12 χρόνια και λειτούργησε και χθες σαν απαραίτητο γρανάζι, ο Doogie White έδειξε να αδικείται αλλά και να αδικεί τον εαυτό του. Το έργο του σίγουρα ήταν δύσκολο, αλλά δεν ήταν λίγες οι στιγμές που έχανε στίχους και μέτρο, ενώ και ο ήχος του ήταν κακός, είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν ήξερε κάποιος τα κομμάτια τότε με το ζόρι θα καταλάβαινε ορισμένους στίχους. Θέματα ιδιαίτερα με τον ήχο δεν είχαν οι Francis και Herman, με τον πρώτο να δείχνει κάτι παραπάνω από χαρούμενος για την επιστροφή του στη σκηνή, να θυμίζει κλασσικές κινήσεις και άλλες εποχές, ενώ ο δεύτερος ήταν σωστός βράχος, και το δέσιμό τους δημιουργούσε έναν ηχητικό ογκόλιθο πάνω στον οποίο μπορούσε να...κεντήσει ο Michael.


Ναι,για το τέλος αφήσαμε τα σχόλια για τον τεράστιο αυτό μουσικό. Υγιής, κεφάτος, σπουδαίος. Με το χαμόγελο στο πρόσωπό του, και μαζί με τη θεά του FlyingV, έκανε να μοιάζει πολύ εύκολο το να είσαι ένας απ’τους κορυφαίους κιθαρίστες του πλανήτη! Μοναδικό, μικρό παράπονο (εκτός του κακού/χαμηλού στην αρχή ήχου της κιθάρας του Michael) ότι δεν ακούσαμε το Love to Love.Τέτοια liveπρέπει να γίνονται σε κατάμεστους χώρους, ή έστωσε αντίστοιχο κόσμο με αυτόν που μαζεύουν οι UFOστις εμφανίσεις τους στη χώρα μας, παίζοντας τα classics που έγραψε ο Michael…

 

 

Set List

Into The Arena / Armed And Ready / Lovedrive / Another Piece Of Meat, Cry For The Nations / Let Sleeping Dogs Lie / Coast To Coast / Assault Attack / Before The Devil Knows You’re Dead / Lights Out / On And On / Let It Roll / Shoot Shoot / Rock You Like A Hurricane / Rock Bottom
Encore
Holiday / Blackout / Doctor Doctor

Για το RockOverdose.gr: Αντώνης Αλεξανδράκης

Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος

 

 

Comments