Michael Weikath (HELLOWEEN) στο Rock Overdose:”ΜΟΛΙΣ άκουσα για μία πιθανή ημερομηνία στην Αθήνα σήμερα το πρωί!”

Με αφορμή την επικείμενη περιοδεία επανένωσης των Helloween με τους Michael Kiske και Kai Hansen στο πλευρό τους, ύστερα από πολλά χρόνια, το Rock Overdose και ο Δημήτρης Αλόρας επικοινώνησαν με τον κιθαρίστα Michael Weikath, ο οποίος μας έδωσε λεπτομέρειες για την περιοδεία, θυμήθηκε τον αντίκτυπο των δύο ''Keeper...'' άλμπουμ, μας ζήτησε συγνώμη που καθυστέρησε να μας απαντήσει (!) και βγάλαμε την είδηση ότι συζητήθηκε ημερομηνία για την Αθήνα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα τίποτα!

Enjoy!

 


RockOverdose: Γειά σου Michael, είναι πολύ όμορφο που μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι που έφερε χαρά σε όλους μας, την περιοδεία επανένωσης του συγκροτήματος με τον Michael Kiske και τον Kai Hansen. Που σε βρίσκουμε αυτή τη στιγμή και ποιές οι ενέργειες σας τον τελευταίο καιρό;

 

Michael Weikath (HELLOWEEN): Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβες προ-παραγωγής με τους τρείς κιθαρίστες στο Αμβούργο, ετοιμάζοντας κομμάτια για το σετ λιστ της περιοδείας, τα οποία έπρεπε να αποφασιστούν εκ των προτέρων.

 

RockOverdose:Πολύς κόσμος πιστεύει ότι η ιδέα γι'αυτή την επανένωση προήλθε όταν περιοδεύσατε εκτενώς με τους Gamma Ray μερικά χρόνια πριν. Αληθεύει αυτό, ή ήταν κάτι το οποίο προήλθε φυσικά, μιά και το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου ''Keeper Of The Seven Keys'' δίσκου;

Michael Weikath (HELLOWEEN): Πράγματι, ο Kai Hansen πάντα μιλούσε γι'αυτό κι έλεγε ότι έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό, και ως συνήθως μερικά πράγματα έπρεπε να πέσουν στο τραπέζι για να γίνουν πραγματικότητα. Είχαμε κάνει τα ''Hellish Tours'' 1 και 2 και αρκετά μετά, συναντήσαμε τον Michael Kiske ξανά στο Metal Fest στη Γαλλία όπου έπαιζε με τους Avantasia. Προσεκτικά βρήκαμε έδαφος και η συγκυρία οδηγήθηκε από τον Κώστα Ζαφειρίου, που είναι ο μάνατζερ των περιοδειών μας και τότε ντράμερ στους Unisonic. Αφού αποφασίστηκε να το προσπαθήσουμε αυτό, το μάνατζμεντ της Bottom Row έλαβε δράση να σχεδιάσει αυτό που θα αποκαλούταν Pumpkins United.

 

RockOverdose:Αν και είναι ακόμα νωρίς, πως σχεδιάζετε αυτές τις συναυλίες; Ο κόσμος περιμένει ανυπόμονα και έχουν ήδη αρχίσει να ρωτάνε για το πιθανό σετ λιστ και το σόου επί σκηνής. Θα συμπεριλάβετε και κομμάτια από το ''Pink Bubbles Go Ape'' και το ''Chameleon'' επίσης; Ή θα είναι κάτι σαν περισσότερο best of σόου, με λίγη παραπάνω αύρα από τα ''Keeper...'';

Michael Weikath (HELLOWEEN): Μέχρι στιγμής δείχνει να γίνει ένα best of σόου, ένα κομμάτι από το ''...Bubbles'' περιλαμβάνεται, κανένα από το ''Chameleon'' ακόμα. Κοιτάμε διάφορα κομμάτια και προσθέτουμε και αφαιρούμε κομμάτια κατά τη ροή των γεγονότων. Έχει πολύ δουλειά το να αποφασίσουμε, είναι απίθανο να πάρουμε τα πάντα τοις μετρητοίς αλλά προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τους πάντες και τους εαυτούς μας.

 

RockOverdose:Τρείς δεκαετίες πέρασαν και το ερώτημα παραμένει, ''Γιατί τα δύο "Keeper'' άλμπουμ είχαν τέτοιο αντίκτυπο σε όλη τη μέταλ μουσική γενικά''; Πως το αντιμετωπίζατε σαν μπάντα τότε και πως το βλέπεις τώρα μετά από όλα αυτά τα χρόνια και με νεώτερα παιδιά ακόμα να εξερευνούν αυτά τα άλμπουμ;

Michael Weikath (HELLOWEEN): Ήταν μαγική στιγμή με μαγικές προετοιμασίες και μαγικές καταλήξεις. Ύστερα η μαγεία που έσπαγε το όνειρο να κάνουμε ένα διπλό άλμπουμ, η μαγική σύλληψη και εμφανίσεις για δύο άλμπουμ μέσα στο χρόνο. Η μαγική εμφάνιση συγκεκριμένων κομματιών όπως το ''Eagle Fly Free'' και μία μίξη ελπίδων, προσδοκιών, περιοδειών, υποφέροντας νοητικά, με υποχρεώσεις να εκπληρώνονται, μέχρι και τα δύο άλμπουμ να έχουν ηχογραφηθεί. Ήταν μία τρελλή διαδικασία που είχε πολλά νεύρα, που ο καθένας θα μπορούσε να την είχε κάνει διαφορετικά αλλά ευτυχώς πήρε το δρόμο που άρμοζε. Δεν ξέρουμε τι συνέβη και πως συνέβη αλλά είμαστε ικανοί να πούμε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένοι γι'αυτό. Η μπάντα είχε σχέδια να κάνει κάτι και η δισκογραφική εταιρεία είχε προετοιμαστεί να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό. Βλέποντας το από απόσταση πρέπει να δείχνει εντάξει, πολλά πράγματα μπορούσαν να έχουν γίνει ακόμα καλύτερα όπως πάντα, αλλά είχε τη μαγική επίδραση και ακόμα την έχει.

RockOverdose:Οπότε, θα έχουμε τρείς κιθαρίστες με την προσθήκη του Kai και δύο τραγουδιστές με την προσθήκη του Michael. Πόσο εύκολο ή δύσκολο θα αποδειχτεί το να προσαρμόσετε το υλικό με δύο παραπάνω ανθρώπους; Θα τραγουδάνε μαζί ο Michael κι ο Andi  τα κομμάτια του σετ λιστ, θα τραγουδάει ο καθένας τα κομμάτια της δικής του εποχής; Ποιό είναι το πλάνο; Για την ιστορία, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τις ερμηνείες του Micheal σε κάποια κομμάτια μετά το ''Master Of The Rings''.

 

Michael Weikath (HELLOWEEN): Ναί, αυτό είναι λίγο πολύ ακριβώς αυτό το οποίο θα προσπαθήσουμε και θα καταλήξουμε σε κάτι σαν αυτό. Θα προβαριστεί και θα ετοιμαστεί και είμαστε στη διαδικασία συνδυασμού αρκετών πραγμάτων και είμαστε επίσης πολύ ανυπόμονοι να δούμε πως θα είναι.

 

RockOverdose:Πόσες συναυλίες έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής γι'αυτή την περιοδεία, αν έχει ήδη συμβεί; Περιττό να πώ ότι ο κόσμος στην Ελλάδα έχει ήδη τρελλαθεί, ακόμα και στη σκέψη μίας πιθανής επίσκεψης σας. Θα έχουμε τη χαρά να σας δούμε, ή είμαστε εκτός αυτής της περιοδείας;

Michael Weikath (HELLOWEEN): Οι ανανεώσεις των συναυλιών έρχονται κομμάτι-κομμάτι μέσα στο χρόνο, έχει υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω αν αυτό θα τελειώσει ή θα τελείωνε ποτέ! Οι ημερομηνίες εμφανίζονται στην επίσημη σελίδα των Helloween στο Facebook. ΜΟΛΙΣ άκουσα για μία πιθανή ημερομηνία στην Αθήνα σήμερα το πρωί, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί 100% ακόμα.

 

RockOverdose: Βλέπουμε πολλά νέα συγκροτήματα να βγαίνουν, φέρνοντας κάτι νέο σε όλη τη μεταλλική σκηνή και από την άλλη πλευρά, βλέπουμε πολλές παλιές μπάντες να ηχούν πολύ φρέσκες. Ένα τέλειο παράδειγμα προέρχεται από τη χώρα σου, με τις τελευταίες κυκλοφορίες των Accept, Rage και Running Wild. Πως βλέπεις όλη τη σκηνή τώρα που έχουμε μπεί στο 2017 και ποιές μπάντες που μπορεί να μην ήξερες σου έχουν τραβήξει την προσοχή;

 

Michael Weikath (HELLOWEEN): Μπορώ να πώ ότι εξεπλάγην και ευχαριστήθηκα από τους Battle Beast και είχα την ευκαιρία να πιάσω μία εμφάνιση τους στο τελευταίο φεστιβάλ στη Φινλανδία. Το παλιό συγκρότημα ακουγόταν φρέσκο, όλοι πρέπει να ξοδέψουν φροντίδα στο τι θέλει κάποιος και τι πρέπει να συμβεί, επίσης ικανοποιήθηκα από τις τελευταίες προσπάθειες των Judas Priest, έχοντας επίσης παίξει μαζί τους σε πολλές περιπτώσεις. Κάποιος πρέπει να χαίρεται που βλέπει τα πάνω και τα κάτω στη μεταλλική σκηνή της μουσικής αλλά είναι ως επί το πλείστον ενεργητική και δεν υπάρχει κάποια γενική παρακμή που διακρίνω ακόμα, και ελπίζω να μη συμβεί ποτέ. Όλοι μας και όλοι εκεί έξω θέλουν να περνάνε όμορφα και συναρπαστικά.

 

RockOverdose:Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολλαρίου για πολλούς οπαδούς των Helloween: Αυτή η περιοδεία θα είναι μία μοναδική εμπειρία, ή θα υπήρχε μία μικρή πιθανότητα να ηχογραφήσετε όλοι σας ένα νέο Helloween άλμπουμ;

 

Michael Weikath (HELLOWEEN): Η πρόθεση είναι να κάνουμε τα σόου, να τα συνεχίσουμε για όσο υπάρχει ενδιαφέρον κι ευκαιρίες και αντοχές, και όσο για ένα νέο άλμπουμ: Όλοι μας πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο και οι ζωές μας μπορεί να μας κρατήσουν από το να κάνουμε οτιδήποτε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και σίγουρα το έχουμε εξετάσει, αλλά με την εκτεταμένη περιοδεία μέχρι το 2018 δε θα έχουμε χρόνο να επιβεβαιώσουμε τίποτα.

 

RockOverdose:Michael θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για το χρόνο σου, ήταν πραγματική τιμή κι ευχαρίστηση να σε φιλοξενήσουμε και σου αφήνουμε χώρο να στείλεις ένα μήνυμα σε όλους τους οπαδούς σας στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Michael Weikath (HELLOWEEN): Τα καλύτερα σε όλους σας, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη, και όπως ξέρουμε όλοι, χωρίς τους οπαδούυς κανείς δεν πάει πουθενά. Και ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ που μου πήρε τόσο καιρό να απαντήσω τη συνέντευξη.

 

Για το RockOverdose,
Δημήτρης Αλόρας

Comments