Μιχάλης Νοχός (HMRM!) στο RockOverdose: Ο καλός DJ πρέπει να “βλέπει γήπεδο”!

Το RockOverdose και ο Ζήσης Πετκανάς, σε μια χαλαρή κουβέντα με τον Μιχάλη Νοχό aka HMRM!, από τους πιο γνωστούς metal DJ στα metal bars/clubs της Αθήνας και όχι μόνο. 

Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και για τη διασκέδαση, δειλά -δειλά κάποια events έχουν ξεκινήσει και ελπίζουμε αυτό να κρατήσει γιατί το έχουμε ανάγκη έστω και με περιοριστικά μέτρα! 

Ο Μιχάλης, ένας από τους πιο έμπειρους DJs μιλά για τις εμπειρίες του στο χώρο της διασκέδασης ως DJ και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένα του κομμάτια!

 

 

 


 

RockOverdose: Μιχάλη σε καλωσορίζουμε στο RockOverdose! Πώς περνάς αυτές τις μέρες; Βλέπεις φως στο τούνελ της πανδημίας;

Μιχάλης Νοχός (HMRM!):  Καλώς σας βρήκα! Κάτι πάει να γίνει αλλά το σπουδαιότερο είναι η ουσία, δηλαδή να προσέχει ο κόσμος την υγεία του, είναι δύσκολα για άλλους περισσότερο για άλλους λιγότερο. Έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο σε διάφορα επίπεδα, μείναμε μέσα πολύ καιρό και στο μεταξύ αλλάξαν πολλά και αυτές οι αλλαγές βλέπω να μένουν. Χωρίς να είμαι συνωμοσιολόγος πιστεύω πως με πρόφαση τον κορονοϊό βρέθηκε η "ευκαιρία" να γίνουν διάφορα ... θεωρώ πως κάποια μέτρα είναι υπερβολικά, μακάρι να βγω ψεύτης και να επανέλθουμε πλήρως, αλλά σίγουρα αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά, να εμβολιάζεται ο κόσμος, να αποσυμφορίζονται οι ΜΕΘ και ας είναι και πιο αργά η επανέναρξη των lives και των μαζικών εκδηλώσεων.

 

 

 

RockOverdose: Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Ήδη έχουν ανακοινωθεί κάποια Lives για του χρόνου, το 2022 από μεγάλα ονόματα. Για να δούμε...

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Πιστεύω πως τα μεγάλα γκρουπ θέλουν να καβατζώσουν ημερομηνίες για όταν θα ανοίξει η φάση, σαφώς και δε ξέρουμε αν θα γίνουν αυτές οι συναυλίες, μακάρι! Μας έχει λείψει αυτό, η live μουσική, είτε σε μεγάλα φεστιβάλ είτε σε μικρότερες συναυλίες, είτε σε μαγαζιά, θέλουμε να είμαστε με την κοινότητά μας σε lives, σε εξόδους, να διασκεδάζουμε.

 

 

 

 

RockOverdose: Πως προέκυψε το προσωνύμιο HMRM; (Heavy Metal Re Mo@nia)

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Προέκυψε πάνω στον ενθουσιασμό σε κάποιο live, το είπα μια-δυο φορές και μετά ξανά, ξέρεις δε θέλει πολύ ... και μου έμεινε! Το κόλλησα και το χρησιμοποίησα μετά ως DJ.

 

 

 

RockOverdose: Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την metal μουσική;

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Ξεκίνησα στα μέσα του '80 περίπου, σε ηλικία περίπου 14-15 χρονών από φίλους, εδώ στη γειτονιά ήταν 2-3 άτομα που άκουγαν ήδη rock, hard rock, Scorpions, Saxon, Deep Purple, Accept...τέτοιες μπάντες.

Δε θυμάμαι ακριβώς ποιο ήταν το πρώτο συγκρότημα που άκουσα, αυτά που σου είπα τα είχα γραμμένα σε μια κασέτα. Τους MANOWAR τους έμαθα- ευτυχώς - σχετικά νωρίς, όχι από αυτή την παρέα αλλά από έναν ξάδερφό μου, τον Αποστόλη που δεν ήταν και ούτε είναι μεταλάς αλλά πέρναγε τότε τη φάση του στο σχολείο, όπως όλοι.Κάποιοι μείναν, κάποιοι φύγαν. Ήρθε λοιπόν στα χέρια μου η κασέτα Sign Of The Hammer, με το Thor, το Guyana και το Mountains! Δε χρειάστηκε κάτι άλλο...ήταν σαν να έπεσε κεραυνός στο κεφάλι μου και άρχισα μετά να ψάχνω σε οποιαδήποτε πηγή μπορούσα να βρω τί άλλο μπορώ να ακούσω από αυτή τη μπάντα! Ήταν γερό το σοκ! Τα τρία αυτά κομμάτια με σημάδεψαν!

Τότε ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, δεν υπήρχε internet αλλά υπήρχαν τρόποι αν ήθελε κάποιος να το προχωρήσει και να μάθει περισσότερα. Ανταλλάσσαμε κασέτες και γενικά όσο έμπαινες μες στη φάση και το έψαχνες μπορούσες να μάθεις περισσότερα και από περιοδικά του εξωτερικού ή το ελληνικό Hard Rock και Heavy metal. Σίγουρα ήταν το πρώτο έντυπο που μπορούσες να πάρεις από το περίπτερο, υπήρχαν και τα fanzines, ραδιόφωνο υπήρχαν εκπομπές αλλά πιο λίγες σαφώς, υπήρχαν και μουσικές εκπομπές με αφιερώματα κατά καιρούς.  Πάντα υπήρχε κάτι και αν ψαχνόσουν το έβρισκες απλά δεν ήταν τόσο εύκολη η πρόσβαση όσο σήμερα που έχουμε το internet.

 

 

 

 

RockOverdose: Από μικρός είχες υιοθετήσει και το στυλ του  μεταλά; 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Αν και στα σχολικά μου χρόνια ήταν πιο αυστηρά τα πράγματα, να φανταστείς μακρύ μαλλί άφησα μετά το σχολείο, αλλά όσο αφορά το ντύσιμο,  μ' άρεσε να ντύνομαι με μπλουζάκια από συγκροτήματα, κονκάρδες, ραφτά, πέτσινα ... Μ'άρεσε και μ' αρέσει ακόμα, αν μπορεί να το υποστηρίξει κάποιος και το επιτρέπουν οι συνθήκες για τον καθένα το κάνει, αλλά και πάλι η ουσία είναι να γουστάρουμε τη μουσική.

 

 

RockOverdose: Θυμάσαι ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που αγόρασες;

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Από τα πρώτα βινύλια που αγόρασα σίγουρα ήταν τα Keepers από Helloween, από Europe το Final Countdown και Accept το Russian Roulette, συνέπεσε η αγορά τους με το πρώτο ηχο-σύστημα - πικάπ που αγόρασε ο πατέρας μου.

 

 

 

RockOverdose: Οι γονείς σου είχαν αντίρρηση τότε;  Σε επηρέασε η metal σαν μαθητή; 

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Οι γονείς τότε όλο αυτό δε το είδαν με τόσο καλό μάτι, όχι τόσο τη μουσική καθ' αυτή αλλά ό,τι συνεπαγόταν. Ήταν περίεργα τα πράγματα τότε, ξέρεις ... ήσουν δαχτυλοδεικτούμενος αν φορούσες πχ στενά παντελόνια, είχες μακρυά μαλλιά και τέτοια. Αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στους δικούς μου τότε, δεν το ήθελαν, φυσικά δεν μπέρδευαν την εμφάνιση με το χαρακτήρα μου, ήξεραν τί παιδί έχουν,  αλλά η ουσία είναι πως όταν είδαν στην πορεία πως αυτό το πράγμα έχει γίνει η ρουτίνα μου όλα αυτά τα χρόνια, να εμμένω και να γουστάρω με τη μουσική αυτή, το σεβάστηκαν και το αναγνώρισαν και το συνήθισαν.

Δεν ήταν η μουσική που θα με απασχολούσε από το διάβασμα, δεν διάβαζα πολύ και όταν τέλειωσα το λύκειο έδωσα δεύτερη φορά πανελλήνιες επειδή την πρώτη φορά δεν τα πήγα καλά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη μουσική.  Μπορώ να πω όμως πως τη χρονιά που αφοσιώθηκα στο διάβασμά μου, δεν άκουσα σχεδόν καθόλου μουσική, αυτή ήταν μια μικρή διακοπή αλλά το έκανα από μόνος μου για να αφοσιωθώ στο στόχο μου. Η μουσική δε σε αποσπά από το διάβασμα, ίσα ίσα που σου δίνει δύναμη.

 

 

RockOverdose: Πότε ξεκίνησες ως DJ; 

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Ξεκίνησα τοπικά εδώ στο Περιστέρι, στην pub Fame, πήγαινα εκεί ως θαμώνας καθημερινά και κάποια στιγμή ένας φίλος από την παρέα, ο Αντώνης, μπήκε στη φάση να αγοράσει το μαγαζί κάποια στιγμή που θα άλλαζε δ/νση και μου πρότεινε να αναλάβω τη μουσική. Το δοκίμασα επειδή  γούσταρα και μ' άρεσε να μεταδίδω την αγάπη μου για τη μουσική στον κόσμο, έτσι ξεκίνησα το 1995, με καθημερινό πρόγραμμα για 5 χρόνια, μέχρι που έκλεισε το μαγαζί! Κάναμε κάτι διαφορετικό για εκείνα τα χρόνια, γιατί το να ακούσεις κάτι παραπάνω πέρα από τα κλασσικά που παιζόταν παντού εκείνα τα χρόνια ήταν ένα βήμα. Σαν DJ προσωπικά, είχα feedback από άτομα που ερχόταν και από άλλες περιοχές που ήταν πιο δύσκολες οι  μετακινήσεις τότε, ερχόταν για να ακούσουν κάτι το διαφορετικό και μου το έλεγαν, κι αυτό μου έδινε δύναμη να το προχωρήσω και με ευχαριστούσε φυσικά και το έκανα με όλο και περισσότερο πάθος!

 

 

 

 

RockOverdose: Μετά από την Fame σε ποια άλλα μαγαζιά έχεις παίξει

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Είναι πάρα πολλά τα μαγαζιά...25+1 χρόνια τώρα! Ήθελα να κάνω κι ένα επετειακό event αλλά λόγω κορονοϊού υπάρχει καθυστέρηση! Είναι πάρα πολλά τα μαγαζιά, έχω παίξει σε όλα σχεδόν τα ροκάδικα - μεταλάδικα της πόλης! Πολλά χρόνια στο Texas που ήταν το πρώτο μεγάλο club που έπαιξα, άλλες εποχές τότε, έβγαινε  ο κόσμος και καθημερινές .... Underworld, Texas Necropolis, Ragnarok, Bat City που έχουν κλείσει, είναι πολλά... τώρα παίζω στα Old Boy, Nathans, Dreamquest, Rock Dragon, Johnny's Bar και πολλά άλλα αλλά,  έχω παίξει και στην επαρχία... Avalon στα Χανιά,  το Rising στα Τρίκαλα, 8Ball στη Θεσ/νικη και πολλά άλλα, στο πλαίσιο τοπικών φεστιβάλ εκεί ή κάποιων live!

Εντάξει, τα μεταλάδικα τα γυρίζω όλα όχι μόνο ως DJ αλλά και σαν θαμώνας τα γουστάρω, θα βγω με πάθος να πάω σε όσα περισσότερα στο ίδιο βράδυ μάλιστα!

 

RockOverdose: Σε όλα αυτά τα χρόνια στα decks, ποιό είναι αυτό το κομμάτι που μόλις το βάζεις γίνεται πανικός; 

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Δύσκολη ερώτηση, είναι πολλά τα κομμάτια και είναι και η συγκυρία, η αφορμή πχ να έχει προηγηθεί κάποιο Live εκείνη τη μέρα... να έχεις περισσότερους fans του συγκροτήματος. Τι να πρωτο-αναφέρεις! Το πιο όμορφο είναι να ξεσηκώσεις τον κόσμο ακόμα και σε κομμάτι που δε το περιμένεις κι αυτό είναι που σε εκπλήσσει!

 

 

 

 

RockOverdose: Πως βλέπεις την ελληνική σκηνή; Την εξέλιξή της όλα αυτά τα χρόνια...

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Πάντα είχαμε καλές μπάντες. Έχει  μεγαλώσει η φάση  προς το καλύτερο και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα, σαφώς. Έχουμε δημιουργήσει μια αξιόλογη σκηνή που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, τουλάχιστον σε κάποια ήδη. Στον Underground χώρο έχουμε αξιόλογα πράγματα επίσης, σαν σκηνή και συγκροτήματα και κόσμος που να ασχολείται, σε lives και παλμό είμαστε σε πολύ  καλό επίπεδο! Έχουμε πάρα πολλά γκρουπ σε όλα τα είδη, ίσως όχι τόσο μεγάλη γκάμα στο hard και στο glam, αλλά heavy, κλασικό, power, thrash, epic, death έχουμε πολύ πράγμα, έχουμε μπάντες που έχουν βγει στο εξωτερικό, σε φεστιβάλ μικρά και μεγάλα... Από εκεί που είχαμε μόνο 2-3 μπάντες που μας αντιπροσώπευαν έξω, τώρα έχουμε περισσότερες.

Σίγουρα ρόλο έπαιξε και το διαδίκτυο, από ένα σημείο και μετά όπως στην αρχή για να μάθεις κάτι νέο είναι πιο εύκολο μέσω του διαδικτύου, πλέον είναι και πιο εύκολο να το κυκλοφορήσεις μέσω αυτού. Η μουσική προωθήθηκε πιο εύκολα και σε πιο ευρεία κλίμακα, βγήκαν πολλές μπάντες και βγαίνουν συνέχεια.

 

 

 

 

RockOverdose: Με την πιο ακραία μουσική ασχολείσαι;

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Δε μπορώ να πω πως ασχολούμαι ιδιαίτερα,  ακούω κάποια πράγματα αλλά δεν έχω μπει πολύ, επιλεκτικά αν ακούσω κάτι και  μου αρέσει θα το κρατήσω - είναι άλλα τα αγαπημένα μου είδη που παίζω ή θα ενσωματώσω στο πρόγραμμά μου. Η μουσική ποτέ δε σταματά, δεν φτάνεις στον κορεσμό.

 

 

 

RockOverdose: Έχεις ποτέ υποστεί λογοκρισία στο τί θα παίξεις σε κάποιο μαγαζί; 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Έχω ακούσει πχ να παίξω πιο χαμηλά σε ένταση, ασχέτως το τί παίζεις, αλλά και σε είδος μουσικής πχ να ρίξω λίγο ταχύτητες, ευτυχώς όμως όχι πάρα πολύ. Δεν είναι καλό να επεμβαίνει κάποιος στη δουλειά που κάνεις, σίγουρα έχει λόγο ο υπεύθυνος του  μαγαζιού,  αλλά καθένας έχει ένα ρόλο σε ένα μαγαζί  και καλύτερα να σε αφήνουν  να κάνεις τη δουλειά σου. Το θέμα της έντασης αφορά και το μαγαζί, αλλά το θέμα του τί θα παίξεις δε μπορεί να σου πει κάποιος πως θα κάνεις τη δουλειά σου, όταν ο άλλος προσπαθεί να επέμβει και να σου πει τί θα παίξεις, να σε κατευθύνει για να ικανοποιηθεί ο ίδιος ουσιαστικά, ενώ σε έχει φέρει εκεί να παίξεις το πρόγραμμά σου - εκεί χαλάει λίγο η διάθεση, σε ξενερώνει και χάνεται λίγο το παιχνίδι! Είναι και ο τρόπος που θα στο ζητήσει, ακόμα και ο θαμώνας, να σου δώσει μια παραγγελία, στο μέτρο που πρέπει. Μ'αρέσει να επικοινωνώ με τον κόσμο, σίγουρα κάπου θα ίσως να το χάσω κι εγώ αλλά τις περισσότερες φορές που έχει κάτι τέτοιο,  έχει γίνει διαφορετικά...

 

 

 

RockOverdose: Θυμάσαι κάποιο παράξενο περιστατικό που σου συνέβη κατά τη διάρκεια των sets σου;

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν πολλά! Η νύχτα έχει διάφορα ευτράπελα ... Μια φορά έπαιζα στο Beerατη στα Εξάρχεια και αφού τελειώσα το πρόγραμμα έγινε μια πρόταση να πάμε μια afterάδικη τσάρκα εκεί κοντά. Πάμε λοιπόν σε ένα μαγαζί τον Σκαραβαίο, το είχα ακουστά αλλά δεν είχα πάει ποτέ. Αυτό το μαγαζί, για όσους δεν ξέρουν είναι ελληνάδικο, μπαίνουμε μέσα - ήταν περίεργη και η ώρα... γύρω στις 4 το πρωί... Έρχεται ο ιδιοκτήτης στην παρέα, ήξερε κάποιον από εμάς, χάρηκε που είδε νέο κόσμο στο μαγαζί, γιατί απ' όσο είδα οι θαμώνες ήταν κάπως μεγάλης ηλικίας. Το μαγαζί μπορείς να το πεις και καφενείο, και after ... ήταν και φαγάδικο, είχε και κοπέλες στο μπαρ ... καταλαβαίνεις! Άλλοι έπαιζαν χαρτιά, άλλοι έβλεπαν στοίχημα στις οθόνες...ένα σκηνικό πολύ cult! Το αφεντικό μας κέρασε μπουκάλι φαντάσου!

Αράζουμε λοιπόν και κάνουμε χαβαλέ και κάποιος απ' την παρέα λέει στην κοπέλα που έπαιζε μουσική πως ένας απ' την παρέα είναι DJ (εννοώντας εμένα) και αν μπορεί να βάλει μερικά κομμάτια. Πάω λοιπόν να παίξω, διστακτικά μιας και είναι ελληνάδικο και δεν είχα εγκλιματιστεί ... Ανέβηκα λοιπόν, έβαλα τα δικά μας!

Βλέπω στο πλάι κάτι cd από περιοδικά, είχε και μερικές ροκιές κλασικές ... τα βάζω, τα ακούμε ωραία και καλά... Έψαχνα να βρω την κοπέλα να συνεχίσει, εκείνη άφαντη! Είχε φύγει! Παίξε μου λένε μουσική, συνέχισε! Κόλλησα εγώ... Δεν ήθελα να σταματήσει η μουσική ξαφνικά και να κομπλάρουμε όλοι. Οπότε συνέχισα.... Τέλειωσαν τα ροκ, άρχισα τα λαϊκά, από ό,τι cd είχαν εκεί πέρα... Το θέμα είχε αρχίσει να σοβαρεύει... Οι άλλοι καλά περνούσαν, εγώ κοίταγα τον κόσμο και αναρωτιόμουν τί κάνω εδώ πέρα!

Ήρθε η ώρα να φύγουμε, τα παιδιά χαιρετάνε... εγώ δε μπορούσα να αφήσω όμως το μαγαζί χωρίς μουσική, το είχα πάρει πατριωτικά! Συνέχιζα και έπαιζα με ό,τι έβρισκα... μέχρι που ξημέρωσε!!! Μου λέει το αφεντικό εκεί να ρίξω λίγο την ένταση... 24ωρο το μαγαζί δε μασάει... Ωραία είπα, ευχαριστώ πολύ! Πάω να φύγω και μου λέει αυτός να πάω και την άλλη βδομάδα να παίξω εκεί... Του είπα πως δε παίζω τέτοια μουσική και πως έγινε τυχαία! Τέλος πάντων δε θυμάμαι πως κατέληξε η κουβέντα... Την άλλη μέρα το συζήτησα με την παρέα και μου είπαν κi αυτοί να πηγαίνουμε παρέα ως after....Κι έτσι ξαναπήγα μια δυο φορές ακόμα! Γίνεται ένας πανικούλης, δε ξέρω γιατί! Δε μπορώ να το εξηγήσω! Τους άρεσε; Έπαιζα παλιά λαϊκά.... 70΄s, 80's και καμιά σπόντα πιο χορευτικά! Αυτό ήταν ένα τρελό σκηνικό, από τα πολλά που έχω περάσει...  που ξεκίνησε από πλάκα και συνεχίστηκε μέχρι που δε πήγαινε άλλο! Ήταν και  η συνολική εμπειρία του μαγαζιού,  το οποίο πλέον αν δε κάνω λάθος έχει κλείσει!

 

 

 

 

RockOverdose: Ακούς μόνο metal ή μπορείς να ακούσεις και άλλα είδη;

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Πάντα άκουγα και άλλα είδη. Όσο περνά ο καιρός μπορώ να πω και περισσότερο, ανοίγει το μυαλό. Θα ακούσω κι άλλα πράγματα, στη φάση της διασκέδασης περισσότερο, δεν έχω πρόβλημα να βγω με μία παρέα που έχει άλλα ακούσματα. Δεν έχω κολλήματα με τα στέκια!  Μπορώ να διασκεδάσω κιόλας, όχι μόνο με την παρέα, αλλά και με τα τραγούδια ... τα ακούω ευχάριστα.

πχ πιο παλιά, παρόλο που ήμασταν πιο πιτσιρικάδες όχι όμως κολλημένοι κάποιοι από εμάς, επειδή στα ροκάδικα δεν υπήρχαν τόσες πολλές γυναίκες, για να φλερτάρουμε ή να δούμε κοπέλες κορίτσια κατάλαβες ... χαχαχαχα πηγαίναμε και στα ελληνάδικα. Αυτό με τα χρόνια άλλαξε φυσικά, όσον αφορά στο κόσμο που έρχεται στα ροκάδικα κλπ....Σε ελληνάδικο δεν έχω πρόβλημα να πάω και τώρα άλλα πιο επιλεκτικά και για άλλους λόγους πλέον.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=lz5M7wK0ugk

 

 

 

RockOverdose: Εκτός από DJ ασχολείσαι και με τη διοργάνωση events και συναυλιών! Θα ήθελες να μας πεις κάτι για αυτό;

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Ναι, ασχολήθηκα σε πιο underground επίπεδο, έχουμε κάνει κάποια live με τη σφραγίδα HMRM, όπως με τους Q5, Witchfynde, IronSword, Bullet ... με support αξιόλογα ελληνικά  group.  Ας ελπίσουμε να έχουμε και στο μέλλον να έχουμε περισσότερα, να ξεκαθαρίσουμε και με τη φάση του κορονοϊού. Καλή εμπειρία ήταν, μαθαίνεις πράγματα που πρέπει να προσέχεις, να αλλάξεις, να βελτιώσεις.

 

 

 

RockOverdose: Από τα events που κάνεις ποια ξεχωρίζεις; 

 

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Τα Lives είναι λίγος καιρός που ασχολήθηκα, πήγαν σχετικά καλά κάποια περισσότερο κάποια λιγότερο, είχαμε πολύ καλό feedback και από τις μπάντες και από τον κόσμο, αλλά δεν έχω αρκετή εμπειρία σε αυτό.

Γενικά από events, αυτά που ξεχωρίζω είναι κάποια  after party's πχ μετά το Up the Hammers, που υπάρχει ένα τετραήμερο γενικότερης τρέλας, μια ατμόσφαιρα πολύ καλή και τα Dj sets τότε μου μένουν και θα τα θυμάμαι για πάντα! Είναι όλοι πωρωμένοι, οι μπάντες, ο κόσμος, είναι και το είδος που  μ'αρέσει το κλασικό heavy metal με λίγα λόγια... όλα αυτά μαζί!

Κάποια άλλα  events που κάνω είναι πιο παρεϊστικα, και πιο πρωτότυπα πχ η  metal προβατίνα, αν έχεις ακούσει! Είναι ένας συνδυασμός εκδρομής, metal μουσικής και προβατίνας! Η ιδέα ξεκίνησε κάπως έτσι και ακολούθησαν κι άλλα παρόμοια events, π.χ. το καλοκαίρι είναι το metal kalamari (θάλασσα, metal, και καλαμαράκια δίπλα στην ψαροταβέρνα), η metal pizza κ.ο.κ. Το θέμα είναι η διασκέδαση και να περάσουμε καλά!

 

 

 

RockOverdose: Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο, ποια θεωρείς είναι τα μυστικά ενός καλού DJ;

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Δεν υπάρχουν πολλά  μυστικά, τα περισσότερα τα μαθαίνεις με το χρόνο, με την εμπειρία. Αν μπορούσαμε να πούμε κάποιο συστατικό που βοηθά στο να αποκαλέσεις κάποιον "καλό DJ", δηλαδή αυτός που θα διασκεδάσει τον κόσμο - αυτό που όλα τα χρόνια είχα ως κανόνα ήταν, όπως ανάφερα και πριν, πιο συγκεκριμένα - είναι να παίζεις και το κάτι παραπάνω, από το πιο underground, σε συνδυασμό και με το πιο mainstream, να υπάρχει ένα μέτρο... Θα το βγάλει η βραδιά αυτό. Ο καλός DJ πρέπει να "βλέπει γήπεδο" που λέμε... Να δει τις διαθέσεις του κόσμου.  Κάθε μαγαζί έχει ένα χαρακτήρα και ένα ύφος, ο καλός DJ θα το δει αυτό και ανάλογα θα κάνει πράξη. Δε μπορείς να μπεις σε ένα μαγαζί με πιο mainstream κόσμο και να παίξεις τα δικά σου, θα τα βάλεις κι αυτά αλλά με μέτρο και σωστό συνδυασμό. Η βραδιά και ο κόσμος καθορίζουν το αποτέλεσμα της διασκέδασης, την επόμενη μέρα σε άλλο μαγαζί μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Το πιο ευχάριστο για έναν Dj είναι να ρθει ένας θαμώνας να τον ρωτήσει ποιο τραγούδι παίζει, αυτό σημαίνει πως του κέντρισε το ενδιαφέρον και μετά θα πάει ίσως να το ψάξει.

 

 

RockOverdose:  Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες...

Μιχάλης Νοχός (HMRM!): Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση, εύχομαι σύντομα να τα πούμε από κοντά! Heavy Metal ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!

 

 

Για το RockOverdose,

 

Ζήσης Πετκανάς

Απομαγνητοφώνηση-Επιμέλεια: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments