Mick Moss (ANTIMATTER) στο Rock Overdose: “Eλπίζουμε να σας δόυμε στην Ελλάδα, ευχαριστούμε για την στήριξη σας”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που πήρε από τον Mick Moss, των Antimatter, για το Rock Overdose ο Γρηγόρης Κ. Διαβάστε την συνέντευξη και δείτε τι είπε!

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Mick, χαίρομαι που έχω την δυνατότητα να τα πούμε για ακόμη μια φορά. Η τελευταία μας συνέντευξη ήταν πίσω στο 2011 όταν ετοίμαζες το album “Fear Of A Unique Identity”. Επειτα από 5 χρόνια με 2 albums, και 2 επιτυχημένες περιοδείες ποια είναι τα πλάνα σου;

 

Mick Moss: Να συνεχίσω, μέχρι να μη μπορώ άλλο!

 

Rock Overdose: Είχες άλλη μια περιοδεία με ολοκληρωμένη μπάντα και έπαιξες σε μεγαλύτερα venue, πόσο επιτυχημένο θεωρείς το όλο εγχείρημα;

 

Mick Moss: Ηταν εκπληκτικά, οι οπαδοί μας έδωσαν ώθηση και είναι υπέροχο να παρατηρείς την αφοσίωση και τη συναισθηματική φόρτιση στα πρόσωπα των οπαδών. Πιστεύω πως το “The Judas Table” album ήταν επιτυχημένο, με πολλούς ακροατές οι οποίοι αναμένανε την Judas Tour!

 

Rock Overdose: Στο παρελθόν, είχες μιλήσει για μια solo δισκογραφική δουλειά η οποία κατέληξε σε ένα νέο Antimatter album. Να περιμένουμε κάποια solo δουλειά στο μέλλον;

 

Mick Moss: Ναι έχεις δίκιο, το “Judas Table” προοριζόταν να είναι ένα solo album και ο λόγος ήταν πως είχα κουραστεί από τις συγκρίσεις με τους Anathema, όπως επίσης ήθελα να κάνω κάτι που να μην είχε την ασφάλεια του ονόματος των Antimatter κάτι προσωπικό! Παράλληλα είχα δημιουργήσει το Sleeping Pulse Project μαζί με τον Luis Fazendeiro και έτσι μπορώ να πω πως έκανα κάτι διαφορετικό. Ετσι επανήλθα στο μονοπάτι των Antimatter έχοντας ικανοποιήσει τα θέλω μου. Η αλήθεια είναι πως έχω κάποια τραγούδια για προσωπικό album, αλλά δεν πρόκειται να αφήσω τους Antimatter ανενεργούς για άλλα 5 χρόνια όπως είχα κάνει στο παρελθον, η περίοδος των 5 χρόνων μεταξύ των “Leaving Eden” και “Fear Of A Unique Identity” δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, γνωρίζω ποιές είναι οι προτεραιότητες μου.

 

13339506_10153735679513763_7212746609611296198_n

 

Rock Overdose: Πρόσφατα συμμετείχες ως guest στα φωνητικά μαζί με τον Nick Holmes των Paradise Lost στο “The Last Trees Of Eternity” album. Πως συνέβη αυτή η συνεργασία;

 

Mick Moss: H δημιουργία και η κυκλοφορία του album, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από την προσωπική μου κατάσταση για οφθαλμοφανέστατους λόγους. Στην αρχή με σύστησε στην τραγουδίστρια της μπάντας Aleah Starbridge ο Juha Ravio από τους Swallow The Sun το φθινόπωρο του 2013. Ο Juha μου είπε πως η Aleah ταίριαζε πολύ στην φωνή μου και στις μουσικές μου προτιμήσεις και πρότεινε μια συνεργασία. Συνάντησα την Aleah η οποία ήταν γλυκύτατη και ήμουν πολύ χαρούμενος που μου ζήτησαν και οι δύο να συμμετέχω στο album. Κράτησα επαφές με την Aleah μέσω του διαδικτύου και ηχογράφησα τα φωνητικά μου μέρη και πρότεινα κάποιες ιδέες για το κομμάτι “Condemned To Silence” το 2014. Οταν ολοκληρώθηκε, συνεχίσαμε να έχουμε επαφές μέσω του Facebook και είμασταν ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας. Η κυκλοφορία του album καθυστερούσε αρκετά και μια μέρα που συνδέθηκα στο facebook, διαπίστωσα πως η Aleah είχε πεθάνει. Τι άχημος τρόπος να μάθεις το τραγικό γεγονός! Ο Juha μου υποσχέθηκε πως το album θα δει το φως της δημοσιότητας και είμαι ευγνώμων γι’αυτό.

 

Rock Overdose: Ποιά τα μελοντικά σχέδια για τους Antimatter;

 

Mick Moss: Θα περιοδεύουμε για τους επόμενους μήνες. Εχουμε κλείσει ημερομηνίες στην Ολλανδία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο, με 4 διαφορετικά line up και 4 διαφορετικά set lists.

 

Rock Overdose: Μέχρι στιγμής έσετε κυκλοφορήσει 2 singles, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσετε νέο album σύντομα;

 

Mick Moss: Το επόμενο album των Antimatter θα περιλαμβάνει ένα concept το οποίο έχω στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια. Επρεπε όμως να κυκλοφορήσω τα “Fear Of A Unique Identity” και “The Judas Table” έτσι ώστε να αφοσιωθώ πλήρως σε αυτό. Εχει ήδη τίτλο και στίχους, απλά περιμένω την μουσική που θα ντύσει το concept! Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω πως θα αρχίσω το pre production του album τον επόμενο χρόνο.

 

13912577_10153894800228763_8930476021420568775_n

 

Rock Overdose: Πρόκειται να διατηρήσεις τα ίδια μέλη στην μπάντα;

 

Mick Moss: Για τις studio δουλειές όχι. Έχω τονίσει στο παρελθόν πως οι Antimatter στο studio θα είναι ένας κύκλος από νέους μουσικούς, που θα αλλάζουν από album σε album, δεν θα υπάρξει album με το ίδιο line up. Το μόνο ίδιο μέλος είμαι εγώ φυσικά και πράττω αυτές τις αλλαγές για να διατηρώ την φρεσκάδα στην μουσική και την ενέργεια μου σε υψηλό επίπεδο.

 

Rock Overdose: Στις 26 Νοεμβρίου θα εμφανιστείτε στην Ουκρανία μαζί με string Quartet, πόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο εγχείρημα με 2 βιολιά, μια βιόλα και ένα τσελίστα στην ίδια σκηνή με εσάς;

 

Mick Moss: To πλάνο είναι να κάνουμε ένα show και μόνο αυτό. Βέβαια οι promoters αρχίζουν τις προτάσεις, “οι Antimatter με string quartet; Θέλουμε και εμείς”, αλλά προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα μέρα με τη μέρα, δεν θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμα που ήδη έχουμε στα πλάνα μας. Η προτεραιότητα γι’αυτό το project είναι να γραφτεί η μουσική ειδικά για τσέλο, βιόλα και βιολί και πρέπει να το κάνω εγώ προσωπικά σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος αλλιώς τίποτα δεν θα συμβεί!

 

Rock Overdose: Επειτα από 6 albums, αρκετές περιοδείες και συλλογές, πότε θα δούμε ένα full live Dvd από τους Antimatter;

 

Mick Moss: Σύντομα! Δουλεύω το ντεμπόυτο live Dvd “Live Between The Earth & The Clouds” αυτή την στιγμή. Σε μια συνέντευξη μου στην αρχή της χρονιάς, έλεγα πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την δημιουργία ενός live Dvd. H ευκαιρία, παρουσιάστηκε στην Ολλανδία με την Tom Foolery Pictures να είναι υπεύθυνη για τα visuals και τον Daniel Cardoso μαζί με εμένα να στην επιμέλεια της παραγωγής του audio μέρους!

 

Rock Overdose: Σε λίγες εβδομάδες θα εμφανιστείτε στην Ελλάδα, τι να περιμένουμε από τους Antimatter;

 

Mick Moss: Δεν έχουμε ακόμα δημιουργήσει το set list, θα το δημιουργήσουμε την εβδομάδα πριν έρθουμε για το show κάνοντας παράλληλά και τα rehearsals. Τώρα τελευταία, παίζαμε κάποια παλιά Antimatter κομμάτια τα οποία είχαμε να παίξουμε πάρα πολύ καιρό. Ελπίζω ένα ή δύο από αυτά να τα συμπεριλάβουμε στο set της Ελλάδας!

 

14045665_1090313954380607_8304820873649064253_n

 

Rock Overdose: Mick, Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, τα τελευταία λόγια είναι δικά σου.

 

Mick Moss: Ελπίζουμε να σας δούμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ευχαριστούμε για την στήριξη σας, μείνετε δυνατοί!

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Ερωτήσεις: Γρηγόρης Κ.

Μετάφραση: Παναγιώτης Κωνσταντής

Comments