MINORFASE στο Rock Overdose:’Oι μινόρε κλίμακες και τα παράγωγά τους είναι ο πυρήνας των συνθέσεων μας’

Οι Minorfase είναι μια τετραμελής μπάντα η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο της heavy rock σκηνής. Έχουν ήδη μοιραστεί τη σκηνή με αξιοσημείωτα ονόματα του Ελληνικού χώρου και έχουν ήδη εμφανιστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Το Rock Overdose και ο Μιχάλης Ζουναράκης συνομίλησαν με τη μπάντα λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στον Βόλο στο πλευρό των Hidden in the Basement σε μια συνέντευξη γύρω απ’ όλα!

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Αρχικά, δώστε μας μερικές πληροφορίες γύρω από τους Minorfase. Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

 

Minorfase: Καλησπέρα Μιχάλη και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

Οι Minorfase είμαστε μια παρέα φίλων παλιοροκάδων που αποφάσισε να πάρει τα πράγματα πιο σοβαρά και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Οι επιρροές μας έχουν ρίζες στο Classic Rock και Μetal και δίνουν πάτημα στον κορμό της μουσικής μας που βασίζεται στην εναλλακτική σκηνή του Grunge, του Southern και του Heavy Rock.

Στα κομμάτια μας έχουμε καταφέρει να παντρέψουμε southern γκρούβες από βρώμικες χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες που διφωνίζουν με Clean φωνητικά που σε πάνε αρκετά ‘ψηλά’ πατώντας πάνω σε Metal και Grunge ρυθμούς με ιδιαίτερη βάση στη μελωδία.

 

 

Rock Overdose: Το όνομα έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσάς;

 

Minorfase: Με το όνομα μας θέλαμε να δείξουμε ένα και μόνο πράγμα ..Ότι ή ‘’φάση’’ είναι ‘’μινόρε’’ ρε φίλε..(γέλια). Είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει σαν μουσικούς και οι μινόρε κλίμακες και τα παράγωγά τους είναι ο πυρήνας των συνθέσεων μας..

 

 

Rock Overdose: Μέσα στη χρονιά κυκλοφορήσατε το πρώτο σας ΕΡ με τίτλο “Thoughts”. Πείτε μας μερικά πράγματα γύρω από αυτό.

 

Minorfase: Η ιδέα πίσω από το ‘Thoughts’’ ήταν ότι θέλαμε να δείξουμε ποιοι είμαστε μέσα από κομμάτια αντιπροσωπευτικά για τον καθένα μας. Ορισμένα από αυτά στηθήκαν από παλιές ιδέες και σκέψεις και εκφράζουν τις ανησυχίες της μπάντας γύρω από την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το Ep αποτελείται από 5 κομμάτια και ένα bonus track. Επίσης έχουμε κυκλοφορήσει video clip για το ομώνυμο κομμάτι ‘Thoughts’’ και το αγαπημένο μας ΄΄Moneymaker’’. Το  Ep ”Thoughts” αποτελεί τον κορμό της μουσικής που θα ακούτε από εμάς από εδώ και πέρα.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

 

Minorfase: Για την σεζόν που έρχεται έχουμε σκοπό να προωθήσουμε την πρώτη μας δουλειά παίζοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερα events ενώ ταυτόχρονα έχουμε ήδη ξεκινήσει το pre-production του επόμενου album με στόχο να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018.

Επόμενο live για εμάς είναι σε μία από τις δύο πατρίδες μας, στον Βόλο στις 27/12 στο ιστορικό Café Santan παρέα με τους Hidden in the basement.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι δυσκολίες για εσάς αλλά και γενικότερα για μια επαρχιακή μπάντα η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα στη μουσική σκηνή της χώρας μας;

 

Minorfase: Η βασική δυσκολία φυσικά είναι τα έξοδα. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που όλοι μας είμαστε πιεσμένοι.  Γι αυτό το λόγο σε μία κοινωνία που δυστυχώς υποτιμά την προσφορά των μουσικών είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να στηρίζει την σκηνή που αγαπά αγοράζοντας από το merch και στηρίζοντας event και φεστιβάλ ώστε να μπορούν οι μπάντες να καλύπτουν τα βασικά έξοδά τους και να συνεχίζουν προσφέρουν μουσική.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποια μπάντα η οποία θα ξεχωρίζατε από το μουσικό σύνολο της Ελλάδας;

 

Minorfase: Το τελευταίο χρόνο έχουμε μοιραστεί την σκηνή και έχουμε γνωρίσει από κοντά μέσα από festival και event πολλά από τα πιο δυνατά ονόματα της ελληνικής σκηνής. Δεν θα μπορούσαμε να σου πούμε μόνο ένα γι αυτό θα στα πούμε όλα!! Planet of Zeus, Potergeist,  Black Hat bones, Puta Volcano, Μέμφις, Hidden in the basement, Dendrites, Sober on Tuxedos, Jaw Bones, Beyond this Earth, Out of the Earth και η λίστα συνεχίζει. Η Ελληνική σκηνή είναι πολύ ψηλά!!

 

 

Rock Overdose: Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει πολλές αξιόλογες μπάντες, ο οποίες κάνουν και επιτυχημένα βήματα στο εξωτερικό γύρω από τη σκηνή του heavy rock. Που πιστεύετε πως οφείλεται αυτή η επιτυχία;

 

Minorfase: Με σιγουριά πιστεύουμε ότι οφείλεται στο ταλέντο! Η χώρα μας έχει βγάλει και συνεχίζει να βγάζει τρομερούς μουσικούς και όταν το ταλέντο συνδυαστεί με την φαντασία και την σκληρή δουλειά το αποτέλεσμα δεν κρύβεται.

 

 

Rock Overdose: Είστε μια μπάντα που αν και στην αρχή της ακόμα, έχουν γίνει διάφορες αλλαγές στο line up της. Πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό μια μπάντα και στην πορεία της, αλλά και στο μουσικό της ύφος κατά τη γνώμη σας;

 

Minorfase: Η μπάντα δημιουργήθηκε από τα 3 βασικά και αναπόσπαστα μέλη της, δηλαδή τον Ηλία, τον Νίκο και τον Άγγελο. Μας συνδέει βαθιά φιλία και εμπειρία χρόνων.

Στα πρώτα μας βήματα αντιμετωπίσαμε μία δυσκολία στον να βρούμε και να καταλήξουμε με τον ντράμερ της μπάντας η οποία όμως ξεπεράστηκε βρίσκοντας τον Σάκη.

Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία δοκιμών πηγαίνει πίσω την εξέλιξη μιας μπάντας και τεστάρει θα λέγαμε τα νεύρα της. Το θετικό είναι ότι βρήκαμε τελικά τον κατάλληλο άνθρωπο και αυτό μας πήγε μπροστά τόσο σαν ομάδα όσο και μουσικά. Ο Σάκης σαν έμπειρος μουσικός ήδη έχει δώσει το στίγμα του και με επιτυχία έχει δέσει το στυλ του στα νέα κομμάτια της μπάντας κάποια από τα οποία ήδη συμπεριλαμβάνονται στις εμφανίσεις μας.

 

 

Rock Overdose: Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για τη συνέντευξη. Ο επίλογος ανήκει σε εσάς!

 

Minorfase: Εμείς ευχαριστούμε πολύ και πάλι για την πρόσκληση!. Θεωρούμε ότι είναι βασικής σημασίας ο κόσμος να στηρίζει τέτοιες καταξιωμένες προσπάθειες όπως το Rockoverdose, που έχει γίνει θεσμός πλέον, ώστε να συνεχίζετε να δίνετε βήμα στα νέα σχήματα της χώρας γιατί το αξίζουν. See you on the road heavy Rockers!!!

 

https://www.facebook.com/minorfase/

https://www.youtube.com/channel/UCZ133G8Y9IhfJ1gonba9LLA

https://minorfase.bandcamp.com/

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Μιχάλης Ζουναράκης

Comments