Αφιέρωμα στην Aθάνατη Μαρία Κολοκούρη (aka Tristessa/ASTARTE) που “έφυγε” σαν σήμερα!

 

 

 

 

Γεννημένη στις 6 Απριλίου 1977, η Μαρία Κολοκούρη (aka Tristessa),  από νεαρή ηλικία είχε αγάπη με την μουσική και ασχολήθηκε με μια punk μπάντα στην αρχή και με τους Νεπενθές που έπαιζαν Ελληνικό ροκ. Αργότερα μπήκε στους Vorphalack όπου εκτός από τη σχεδίαση του logo της μπάντας, είχε γράψει και κάποια κομμάτια με το ψευδώνυμο τότε Lady Lilith.

 

 

H Tristessa είχε κλασσικές επιρροές στα ακούσματα της μέχρι που βγήκε το παρακλάδι του black metal και επικεντρώθηκε σε αυτό πιο πολύ. Oι μελωδίες που υπάρχουν σε μεταγενέστερα άλμπουμ των Astarte φανερώνουν τις επιρροές από το κλασσικό μεταλ. Βεβαία η επιρροή της Νορβηγικής σκηνής στο πρώτο Lloth ΕΡ, το ''Dancing In The Dark Lakes Of Evil'' αλλά και στο ''Doomed Dark Years'' είναι εμφανείς.

Tο γεγονός ότι οι Astarte ήταν ένα γυναικείο black metal συγκρότημα και μάλιστα η πρώτη all-female black metal μπάντα στην black metal δισκογραφία είχε αντίκτυπο σε πολλές κοπέλες ώστε να αρχίσουν να ασχολούνται με το είδος και η Μαρία -Τristessa υπήρξε πρωτοπόρος για να σπάσουν κάποια ταμπού στον ακραίο χώρο.

Με την στάση της και σαν μουσικός και εκτός σανιδιού αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ακόμα και σήμερα πρότυπο για πολύ κόσμο εκεί έξω. Είχε πάντα μια πορεία προς τα πάνω με επιμονή, υπομονή και χωρίς πολλά λογία έκανε ό,τι αγαπούσε. Η μουσική ήταν η ζωή της άλλα εξίσου ήταν προτεραιότητα της η οικογένεια μας και το παιδί της. Ήταν ένας άνθρωπος πρόσχαρος και ανοιχτός. Με την μουσική της και με την ποιότητα που είχε σαν άνθρωπος κέρδισε τον σεβασμό μέσα αλλά και έξω από την μουσική.

 

"Έφυγε" στις 10  Αυγούστου 2014, έπειτα από άνιση μάχη με την λευχαιμία.

Στη μνήμη της υπάρχει επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Astarte Tristessa/Μαρία Κολοκουρη όπου ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει αίμα για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ενώ διοργανώνεται φιλανθρωπικό φεστιβάλ σχεδόν κάθε χρόνο στην μνήμη της.

 

\m/ ΑΘΑΝΑΤΗ \m/

 

 

 

 

 

Comments