Μητροπολίτης Ταμασού (Κύπρος): “Μεγάλωσα με τους IRON MAIDEN και τους ACDC!”

 

Ο Μητροπολίτης Ταμασού μιλώντας το Citychannel, απάντησε σε πολλά ερωτήματα που αφορούν την ροκ μουσική και στο αν τελικά είναι αμαρτία.

 

Σε ερώτηση «Ποιος είναι ο ρόλος της εκκλησίας στα πολιτιστικά θέματα και αν το να ακούσεις ροκ μουσική είναι αμαρτία;» απάντησε πως:

 

 

«Μιλάτε με έναν άνθρωπο που μεγάλωσε με τους IRON MAIDEN και τους Acdc και ήταν τακτικός θαμώνας της Αμάντας και της Αφρικάνας της Λευκωσίας» συμπληρώνοντας στην συνέχεια γελώντας «και είμαι ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής».

 

 

 

«Δεν νομίζω να με επηρέασε κάπου αρνητικά. Κοιτάξτε η τέχνη είναι τέχνη και η μουσική είναι μουσική την εκλαμβάνεις, ωριμάζεις μέσα στην μουσική τα διάφορα ακούσματα σε καλλιεργούν σαν άνθρωπο. Η μουσική των ανθρώπων ηρεμεί και η ροκ μουσική μπορεί να προσφέρει. Εμένα μου άρεσαν οι μπαλάντες. Αλλά πρέπει να σας πω ότι το πολιτισμό ναι πρέπει να το δεχόμαστε ως πολιτισμικό αγαθό είναι ένα δώρο θεού το οποίο εκφράζεται μέσα από τα χαρίσματα των ανθρώπων μέσα από την μουσική την τέχνη την ποίησή το θέατρο».

 

«Ότι καλύτερο μπορεί να χαρίσει η ανθρωπότητα είναι μέσα από το πολιτισμό εκεί είναι που αναπτύσσονται τα πνευματικά και θεία χαρίσματα του ανθρώπου και μπορεί να εκφραστεί να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλο να δοξάσει την φύση να την σεβαστεί να την τιμήσει».

 

Όσον αφορά την σχέση της Εκκλησίας και του πολιτισμού είπε πως «Ο πολιτισμός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της εκκλησίας σήμερα διότι το αξιακό σύστημα το οποίο εκπροσωπεί είναι το ίδιο με το δικό μας διότι ο χριστιανικός πολιτισμός είναι κομμάτι του κόσμου ε τότε δεν ξέρω μάλλον για αυτό υπάρχει χάσμα μέσα στην εκκλησία. Ο πολιτισμός από μόνος του δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι η χρήση του».

 

«Αν εγώ κάθε φορά που άκουγα ένα ροκ τραγούδι έπινα λίγο χόρτο και δυο μπουκάλες ουίσκι και ξεκινούσα να δέρνω κόσμο , συγνώμη αλλά δεν φταίει η μπαλάντα αλλά εγώ που δε έλεγξα το πάθος μου άρα είναι πως βιώνει την μουσική και πως ελέγχεις τα πάθη σου».

 

Κλείνωντας ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ανέφερε «Την μουσική να μην την δαιμονοποιούμε διότι μαζί της μεγαλώσαμε πολλοί άνθρωποι και δεν πάθαμε τίποτε αλλά αποκτήσαμε περισσότερες εμπειρίες». Ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της συζήτησης χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από το κοινό.

 

Δείτε το απόσπασμα:

 

Πηγή

 

 

Comments