MONKEY MIND στο RockOverdose: “Η Κυπριακή σκηνή έχει πολύ ταλέντο αλλά δυστυχώς λίγες ευκαιρίες!”

 

 

Οι MONKEY MIND είναι μία μπάντα από την Κύπρο, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2016, από τον κιθαρίστα Ανδρέα Γεωργίου και τον τραγουδιστή Χριστόδουλο Παυλίδη, με την προσθήκη του ντράμερ Δώρου Κυπριανού, και του μπασίστα Chris T.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του debut full-length album τους με τίτλο “Breakdown”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021, o  κιθαρίστας των MONKEY MIND, Ανδρέας Γεωργίου απαντά στις ερωτήσεις του RockOverdose και μας δίνει την δυνατότητα να τους γνωρίσουμε από πρώτο χέρι.

 

Enjoy!


RockOverdose: Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το νέο σας single “Upheaval”. Ακούγεται πολύ φρέσκια δουλειά και σύγχρονη με προσωπικότητα. Πρώτο κομμάτι μέσα από το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα! Πώς νιώθετε;

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Νιώθουμε πραγματικά χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για αυτή τη δουλειά την οποία πιστεύουμε πάρα πολύ. Νιώθουμε όμως παράλληλα και μια ανακούφιση για το αποτέλεσμα, μέσα από δύσκολες συνθήκες και αρκετή αναμονή λόγω της κατάστασης. Χαιρόμαστε επίσης για την πρώτη εντύπωση που παίρνουμε από τον κόσμο που είναι πραγματικά αρκετά θετική.

 

RockOverdose: Φαίνεστε μια ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας, αφού μπαίνετε πολύ δυνατά και δημιουργείτε αίσθηση από το πρώτο σας κομμάτι! Σας έχουν βοηθήσει οι σπουδές σας, ώστε να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση σχετικά με αυτό; Μιλήστε μας για την πορεία σας από μικρή ηλικία.

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): ‘Όσο αφορά μουσικές σπουδές, μόνο ο Chris μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματίας μουσικός. Φυσικά όλοι, άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο, έχουμε κάνει κάποια μαθήματα, κυρίως ο καθένας πάνω στο όργανο του. Αυτό που θεωρώ όμως πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε τέσσερα σκεπτόμενα άτομα με αντίληψη και άποψη πάνω στη μουσική και όχι μόνο, άποψη την όποια μοιραζόμαστε χωρίς εγωισμούς και κόντρες, ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

RockOverdose:Πολύ καλή φωνή και ιδανική για το ύφος σας. Πώς θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε τη μουσική σας;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Την μουσική μας θα την χαρακτηρίζαμε σαν ροκ μουσική. Από εκεί και πέρα δεν βάζουμε συγκεκριμένα καλούπια όσο αφορά τη δημιουργία των κομματιών μας, γιαυτό και κάποιος θα ακούσει και στοιχεία μέταλ, καθώς και άλλων παρακλαδιών της ροκ μουσικής όπως για παράδειγμα στοιχεία στόνερ και εναλλακτικού ροκ. Θεωρώ ότι σχεδόν όλα τα τραγούδια μας είναι διαφορετικά μεταξύ τους, έχουν όμως θεωρώ ένα κοινό υφος, μια ταυτότητα. Σε αυτό όπως σωστά παρατήρησες παίζει αρκετό ρόλο και η φωνή του Χριστόδουλου, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτά τα διαφορετικά στοιχεία και στην ουσία φέρνει το τραγούδι στα μέτρα του και όχι το αντίθετο. Το ίδιο πιστεύω συμβαίνει και με το παίξιμο των υπόλοιπων παιδιών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό – και παράλληλα αρκετά δύσκολο - όταν τα κομμάτια είναι καινούρια και στην ουσία εσύ τους δίνεις την ταυτότητα που θέλεις να έχουν στα αυτιά του ακροατή, έτσι ώστε να ακούει διαφορετικά τραγούδια, από το την ίδια όμως μπάντα. Πιστεύω σε αυτό το σημείο δημιουργείτε η ταυτότητα μας σαν μπάντα και όχι τόσο στο γράψιμο.

 

 

RockOverdose: Τι μπορούμε να περιμένουμε στο live κομμάτι όταν με το καλό ξεπεράσουμε τα προβλήματα με τον ιό που ταλανίζει τις ζωές όλων μας;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Aπό το live μπορείτε να περιμένετε σίγουρα κάτι αληθινό και αυθεντικό. Στη σκηνή βγάζουμε τον εαυτό μας και αυτό που είμαστε όπως ακριβώς και μέσα από τα τραγούδια. Ποντάρουμε περισσότερο στην ίδια μας τη μουσική και περνούμε καλά με το να βλέπουμε τον άλλο να απολαμβάνει τη μουσική πάνω από όλα και μετά τα υπόλοιπα. Φυσικά η ενέργεια ενός live είναι πάντα σημαντική και προσπαθούμε να βγαίνουμε πάντα με την καλύτερη μας διάθεση, χωρίς όμως κάτι να φαίνεται στημένο ή επιβεβλημένο.

 

 

RockOverdose: Ποια πιστεύετε ότι είναι τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία μιας μπάντας;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Η χημεία και η αυθεντικότητα. Χημεία όσο αφορά τη μουσική, τις ιδέες, το παίξιμο κλπ, αλλά και στους χαραχτήρες. Πάνω από όλα να περνάς καλά και να φεύγεις από τη πρόβα ή το live πιο γεμάτος. Αυτό οδηγεί και στην αυθεντικότητα στο αποτέλεσμα. Τίποτα δεν επιβάλλεται και τίποτα δεν απορρίπτεται, φτάνει να έρχεται από την ψυχή και να αγγίζει τις ψυχές των υπόλοιπων.

 

 

RockOverdose: Πείτε μας λίγα λόγια για τους συντελεστές του επερχόμενου άλμπουμ σας "Breakdown". Που ηχογραφήθηκε και ποιοι συμμετείχαν στην ηχογράφηση;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Η ηχογράφηση έγινε στο στουντιο AV Playroom. Παραγωγός μας ήταν ο καλός φίλος Bill Graves και mixing engineerο επίσης φίλος Μάρκος Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης του στούντιο. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν αποκλειστικά τα μέλη της μπαντας.

 

 


RockOverdose: Παρότι η μπάντα σας δείχνει να έχει ένα προσωπικό ύφος, θα μπορούσατε να μας πείτε κάποιους καλλιτέχνες που επέδρασαν σε αυτό που είστε σήμερα;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Θα μπορούσαμε να πούμε ότι καθένας μας έχει και το δικό του προσωπικό ρεπερτόριο και διαφορετικές προτιμήσεις στα καθημερινά ακούσματα του, σε αυτό εξάλλου οφείλεται και η ποικιλία στον ήχο μας. Κάποια δυνατά μας influences θεωρώ ότι είναι οι Αnathema, οι Μetallica, οι LinkinPark, πιο κλασσικά συγκροτήματα όπως οι Βlack Sabbath, πιο πειραματικές μπάντες όπως οι Tool, και φυσικά εναλλακτικές ροκ μπάντες όπως Foo Fighters, Breaking Benjamin, Soungarden, Muse και 30 Seconds to Mars. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επιρροές έχουμε ακόμα και από ελληνικές μπάντες και γενικά ην ελληνική ροκ μουσική.

 

 

RockOverdose: Τι απολαμβάνετε περισσότερο; Τις ώρες σύνθεσης, τις ώρες ηχογράφησης ή τις ώρες live;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Κάθε μια από αυτές τις διαδικασίες έχει φυσικά τη χάρη της και χρειάζονται όλες για να βγει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η σύνθεση είναι μια πιο προσωπική υπόθεση στην οποία ο καθένας ανακαλύπτει αυτά που έχει μέσα του για να βγάλει προς τα έξω, η οποία όμως ολοκληρώνεται στην πρόβα με την συμβολή των υπόλοιπων. Οι ηχογραφήσεις, επειδή φυσικά δεν είναι μια συνεχής διαδικασία έχουν τη δική τους χάρη καθώς είναι εκεί που βλέπεις το έργο σου να καταγράφεται και είναι πραγματικά μια ιεροτελεστία την οποία απολαύσαμε. Φυσικά η πεμπτουσία του μουσικού είναι το live. Εκεί έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο και το να απολαμβάνει ο κόσμος τη μουσική σου άμεσα είναι πραγματικά ότι καλύτερο.

 

RockOverdose: Πώς βλέπετε την κυπριακή σκηνή σήμερα; Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σχετικά με το παρελθόν, αλλά τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ακόμα; Αν θέλετε, πείτε μας και μπάντες που ξεχωρίζετε!

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Η Κυπριακή σκηνή έχει πολύ ταλέντο αλλά δυστυχώς λίγες ευκαιρίες. Δείγμα αυτού είναι η συνεχής ανακύκλωση των μπαντών. Πολύ λίγες μπάντες καταφέρνουν να μένουν μαζί για πολλά χρονιά, ίσως λόγω έλλειψης κινήτρου ή λόγω απογοήτευσης. Αν προσέξει κάποιος θα δει ότι ένας μουσικός ας πούμε τριαντάρης, μπορεί να έχει αλλάξει και δέκα μπάντες, πολλές φορές με παρόμοια άτομα. Μπάντες που ξεχωρίζουν στην Κύπρο, τόσο για τη δουλειά τους όσο και την ανθεκτικότητα τους είναι οι Winter’sVerge, πιο παλιά οι Armaggedon, οι RustX, οι Minus 1, αλλά και πιο πρόσφατες όπως οι Joakem, οι Private Garden και οι Isla Fortuna. Φυσικά είναι και πολλές άλλες ακόμα, αυτές όμως είναι κάποιες με τις πλείστες από τις οποίες έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν.

 

RockOverdose: Ποιο θα ήταν το πιο μεγάλο σας όνειρο για το σχήμα MONKEY MIND.; Πραγματοποιήσιμο, είτε όχι;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Πιο πολύ μας ενδιαφέρει η ουσία που είναι η καλή μουσική. Όνειρο είναι τα τραγούδια μας να ακουστούν στο ευρύ κοινό, όποιου μεγέθους και αν είναι αυτό, και να αγγίξουν όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Φυσικά, μεγάλη επιθυμία είναι να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια live μεγαλύτερου μεγέθους από αυτά που κάνουμε στη Κύπρο, ίσως στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αυτό θα ήταν φανταστική εμπειρία.

 

 

RockOverdose: Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας; Συνήθως η μουσική τρώει όλο τον ελεύθερο χρόνο των μουσικών. Ισχύει για εσάς;

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Όπως κάθε άνθρωπος, ο καθένας μας έχει τη προσωπική του ζωή με τα δικά του ενδιαφέροντα. Κυρίως τα ενδιαφέροντα όλων μας στρέφονται γύρω από τα καλλιτεχνικά και η μουσική καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου. Αλλά φυσικά υπάρχει χρόνος και για άλλα πράγματα, πέρα από τη δουλειά φυσικά που τρώει και αυτή μεγάλο μέρος της ημέρας. Είναι καλό ο άνθρωπος να απασχολείται με διάφορα πράγματα και η μουσική έχει και αυτή την ώρα της όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή της δημιουργίας.

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Ο επίλογος είναι δικός σας.

 

Ανδρέας Γεωργίου (MONKEY MIND): Eμείς ευχαριστούμε πολύ για αυτή την ευκαιρία. Θα θέλαμε να ευχηθούμε να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη κατάσταση και να καταφέρουμε ξανά ο καθένας να κάνει αυτό που αγαπά. Για μας φυσικά είναι το να επιστρέψουμε στα live και να ανταμώσουμε με τον κόσμο, γνωστούς και άγνωστους. Υγεία και υπομονή σε όλους.

 

 

links:

https://www.facebook.com/monkeymindbandcy

https://www.reverbnation.com/monkeymind

https://soundcloud.com/monkeymindcy

https://www.youtube.com/channel/UCaURRmo8hwEvKz_MIGhemnA

https://open.spotify.com/artist/4l8liy2cJyRbhI3To7CfAQ

 

Comments