Moon Duo/A Victim Of Society/Lunar Miasma @ Six D.O.G.S. – 19/5/2012

Η βραδιά του Σαββάτου στο Six D.O.G.S. ξεκίνησε νωρίς νωρίς, καθώς μετά τη λήξη των Moon Duo ήταν προγραμματισμένη εμφάνιση άλλου καλλιτέχνη, με αποτέλεσμα τα περιθώρια ελιγμών να είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα. Τα κάστανα από τη φωτιά “ανοίγω για τους Moon Duo με σφιχτό χρονοδιάγραμμα” ανέλαβαν να βγάλουν το one man band/project Lunar Miasma και το δίδυμακι A Victim Of Society.

 

Η οδηγούμενη από τα synths μουσική του Πάνου Αλεξιάδη μάλλον άφησε αρκετό ανυποψίαστο κόσμο να ξύνει το κεφάλι του, αντίθετα η ξεκάθαρα rock προσέγγιση των A Victim Of Society πάνω στην ψυχεδέλεια, έδειξε να κάνει περισσότερο γκελ στο κοινό των Moon Duo.

 

Οι οποίοι Moon Duo δεν άργησαν να κάνουν κι αυτοί την εμφάνιση τους κάποια λεπτά μετά τις 10, σε ένα πλέον φουλ από κόσμο Six D.O.G.S. Φαινομενικά, τίποτα δεν πήγαινε λάθος εδώ. Τα πλήκτρα της Sanae Yamada έδεναν άψογα με τα riffs του Ripley Johnson, αυτή τη φορά σε ζωντανό περιβάλλον, αν και ο ήχος τους ακουγόταν ακόμα πιο low fi κι από τη στουντιακή του καταγραφή.

 

Λιγότερο “χορευτικοί” σε σχέση με τους Wooden Shjips, με την Sanae Yamada να μην παραλείπει πάντως να σκορπίζει συχνά πυκνά την κώμη της στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, και τον Ripley Johnson περισσότερο αφοσιωμένο στα κιθαριστικά του καθήκοντα παρά στα σκηνικά, δε θα έλεγε κανείς ότι σκόρπισαν κύμματα ενθουσιασμού στους από κάτω, αλλά σε κάθε περίπτωση προσέφεραν ένα πολύ τίμιο trip, σε ένα κοινό δεκτικό εξάλλου σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις.

 

Psych, kraut, space rock, όπως και να το πεις, οι Moon Duo το κάνουν καλά και με χιόνια και με ζέστες. Το live του Σαββάτου στάθηκε πανηγυρική επιβεβαίωση της παραπάνω άποψης.

Για το rockoverdose.gr,

Δημήτρης Σούρσος

Comments