MOTHER OF MILLIONS στο RockOverdose: “Η ανταλλαγή ενέργειας και συναισθημάτων ενός live είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια.”


Οι Mother Of Millions δικαιολογημένα αποτελούν ένα από τα πιο ποιοτικά συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής (και όχι μόνο), που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους στο χώρο εισέπραξαν τη θερμή αποδοχή του κοινού.

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο πλευρό των RIVERSIDE στην Αθήνα, επικοινωνήσαμε με τον μπασίστα του group, Πάνο Πρίφτη - ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας, προετοιμάζοντας το έδαφος για ό,τι ευχάριστο θα παρακολουθήσουμε το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023, στο Fuzz - αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.


INFO

TICKETS


 

RockOverdose: Καλησπέρα, χαιρόμαστε που σε φιλοξενούμε στη σελίδα μας. Πως είσαι αυτόν τον καιρό, με τι ασχολείσαι;

Mother Of Millions: Καλησπέρα Μιχάλη, χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω. Είμαι αρκετά καλά αυτόν τον καιρό. Την τρέχουσα περίοδο κύρια ενασχόληση μου είναι ο προγραμματισμός της σεζόν που κάνουμε με τα υπόλοιπα παιδιά της μπάντας. Ευελπιστούμε πως θα είναι μια πλούσια περίοδος για τους Mother Of Millions.

 

 

RockOverdose: Οι Mother Of Millions ετοιμάζονται για μια σημαντική εμφάνιση, ανοίγοντας για τους Riverside. Θα παίξετε ξανά μπροστά σε ελληνικό κοινό μετά το φετινό Rockwave, ενώ αν δεν κάνω λάθος δώσατε και μια συναυλία στη Ρουμανία, στο WTF Rock Fest. Πες μας συνοπτικά, τι επικρατεί στο συγκρότημα πριν από τέτοιου μεγέθους συναυλίες;

 

Mother Of Millions:  Οι μεγάλες συναυλίες έχουν την δική τους γοητεία και σίγουρα το κύριο συναίσθημα είναι η προσμονή και η ανυπομονησία να ανέβεις στην σκηνή και να παρουσιάσεις την μουσική σου. Τις ημέρες πριν από τέτοια live δουλεύουμε πολύ στο studio ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου. Την ημέρα του live μας απασχολούν πιο τεχνικής φύσεως θέματα και προσπαθούμε να ελέγξουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην έχουμε οποιοδήποτε απρόοπτο. Ευτυχώς σε αυτόν τον τομέα έχουμε πολύ καλούς συνεργάτες, γεγονός που μας βοηθάει να αποβάλουμε το επιπλέον άγχος.

 

RockOverdose: Σας έχω δει αρκετές φορές, αλλά η τελευταία ήταν στις 13 Μαϊου του 2022, στην παρουσίαση του “Orbit”. Σίγουρα έχεις ακούσει πως κάθε δουλειά της μπάντας είναι εξαιρετική και ξεχωριστή. Εκτιμώ πως ήρθε η ώρα για το διάδοχο του “Artifacts”, μιας και σιγά σιγά αυτό το άλμπουμ ολοκληρώνει τον τετραετή κύκλο του. Ποια η γνώμη σου και τα σχέδια σας;

 

Mother Of Millions:  Από την κυκλοφορία του Artifacts έως σήμερα συνέβησαν πολλά και σε ατομικό επίπεδο αλλά και στον κόσμο μας γενικότερα. Όλα αυτά τα γεγονότα μας επηρέασαν ως μπάντα και μας οδήγησαν στο να θέλουμε να πούμε άλλη μια ιστορία. Μετά το μουσικό παρόν που δηλώσαμε με το Orbit αρχίσαμε να γράφουμε νέο υλικό και οι διαδικασίες για τον νέο album βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. Σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε περισσότερα.

  

RockOverdose: “Sigma” και “Artifacts” δεν είναι μόνο τα αγαπημένα μου από τους Mother Of Millions, αλλά και από τα αγαπημένα ολόκληρης της ελληνικής σκηνής. Λατρεύω τον τρόπο που παρουσιάζεται το progressive metal/rock σας, μιας και γενικά είμαι λάτρης του είδους. Πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την έννοια της προόδου στη μουσική και πως θα ήθελες, σαν ακροατής του σχήματος και όχι σαν μέλος, να ηχεί ο νέος δίσκος;

 

Mother Of Millions:  Να σου πω την αλήθεια με δυσκολεύει ο όρος “progressive”. Αν λάβουμε υπόψη την ετυμολογία του όρου, τότε μπορούμε να πούμε πως οποιοδήποτε άκουσμα προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντες ενός μουσικού ιδιώματος και επιχειρεί να πει κάτι με έναν μη σύνηθες - έως σήμερα - τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί progressive. Σε προσωπικό επίπεδο δεν με απασχολεί εάν ένας δίσκος είναι progressive ή όχι. Αυτό που θα ήθελα σαν ακροατής είναι η δουλειά μιας μπάντας να είναι αληθινή και ειλικρινής, με έναν τρόπο που να κάνει κάτι μέσα στην ψυχή μου. Ίσως μερικές φορές να σκαλίσει και λίγο παραπάνω από ότι και εμείς οι ίδιο θα θέλαμε.

 

RockOverdose:Ποιες είναι οι φετινές αγαπημένες σου κυκλοφορίες στο χώρο του progressive και ποιες γενικά;

Mother Of Millions: Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν progressive αλλά τα τελευταία πράγματα που άκουσα και μου άρεσαν είναι το «Everything Is Going to Be OK» των GoGo Penguin, το «Take Me Back To Eden» των Sleep Token και το «Εnd» των Explosions In The Sky.

  

RockOverdose: Πάμε τώρα και στην πολυ-αναμενόμενη συναυλία σας μαζί με τους Riverside, το “ID.Entity” των οποίων μου άρεσε πάρα πολύ, παρότι διαφορετικό ή εναλλακτικό αν προτιμάς σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους. Είστε ακροατές της μουσικής των Πολωνών κι αν ναι σε τι βαθμό σας έχουν επηρεάσει; Εγώ πάντως το βρήκα εξαιρετική και ταιριαστή επιλογή να είστε εσείς το support, μιας και βρίσκω κοινά σημεία και στους δυο σας.

 

Mother Of Millions: Προσωπικά μου αρέσει η δουλειά των Riverside και είναι μεγάλη μας χαρά που θα παίξουμε μαζί τους. Θυμάμαι ότι τους είχα ανακαλύψει το 2010 με το «Anno Domini High Definition». Ήταν μάλιστα η περίοδος που γράφαμε το «Human» και σε όλους μας είχαν κάνει πολύ θετική εντύπωση.

 

RockOverdose: Tι ευχαριστιέσαι περισσότερο, δουλειά και ηχογράφηση στο στούντιο ή ζωντανές εμφανίσεις σε κάθε πιθανό κι απίθανο μέρος;

 

Mother Of Millions: Και τα δυο έχουν την ομορφιά τους και τα απολαμβάνω το ίδιο. Η δημιουργική διαδικασία στο studio, η στιγμή που γράφουμε κάτι και λέμε «αυτό είναι», είναι κάτι το μοναδικό. Μοναδική και μαγική όμως είναι και η επαφή με τον κόσμο, το μοίρασμα της μουσικής σου με άλλους ανθρώπους. Η ανταλλαγή ενέργειας και συναισθημάτων ενός live είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια.

 

RockOverdose: Έχεις κάποιον αγαπημένο προορισμό όταν σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις ζωντανά; Προτιμάς μεγάλους κι ανοιχτούς χώρους και πολυπληθές κοινό ή μικρά μαγαζιά με λιγότερο, αλλά πολύ πιο αφοσιωμένο κόσμο;

Mother Of Millions: Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος προορισμός που μου έρχεται στο μυαλό. Αν κάνουμε λόγο αποκλειστικά και μόνο για θέματα υποδομών, τότε θα σου έλεγα ότι τα venues στην Ολλανδία είναι από τα καλύτερα που έχουμε παίξει. Τώρα όσον αφορά καθαρά τα lives, σημασία έχει ο κόσμος να συμμετέχει, να σε προσέχει, να αισθάνεται αυτό που θες να πεις και να υπάρχει η ανταλλαγή ενέργειας. Σύνηθες αυτό είναι να συμβαίνει σε πιο μικρές σκηνές, αλλά αν καταφέρεις και το πετύχεις σε πιο μεγάλους χώρους, ακόμη καλύτερα.

  

RockOverdose: Tι κίνητρο θα έδινες σε έναν ακροατή που δεν σας ξέρει, να έρθει να σας δει; Γιατί αξίζει κάποιος να σας στηρίξει με τον οβολό του, πληρώνοντας να έρθει σε μια συναυλία σας και τι να περιμένουν όσοι ήδη έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για τις 2 Οκτωβρίου;

 

Mother Of Millions: Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ταξιδέψουμε μαζί με τον κόσμο που θα είναι παρόν. Με την μουσική μας προσπαθούμε να πούμε ιστορίες, να δημιουργήσαμε συναισθήματα και να ζωγραφίσουμε εικόνες, όσο πιο ειλικρινά και αληθινά μπορούμε. Αν σε κάποιους αρέσει αυτό, τότε θα χαρούμε πολύ να είναι παρόν στην συναυλία.

 

RockOverdose: Tέλος, υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσετε ένα live άλμπουμ κάποτε ή ακόμα κι ένα DVD;

Mother Of Millions: Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας αλλά δεν θα λέγαμε όχι. Σημαντικό σε ένα τέτοιο concept είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει σε επίπεδο παραγωγής ώστε το αποτέλεσμα να είναι στα ποιοτικά standards που θα θέλαμε. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται αρκετή προετοιμασία, οργάνωση και φυσικά χρόνος.

 

 

RockOverdose: Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Θα είμαστε από νωρίς στο Fuzz για να μην χάσουμε ούτε λεπτό από την εμφάνισή σας. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα.

 

Mother Of Millions:  Και εγώ σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.

 

 

Για το RockOverdose,

Μιχάλης Τσολάκος

 

 


 

Comments