Νέα επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών προς την κυβέρνηση

 

 

Με μια νέα επίσημη επιστολή ο Πανελλήνιος Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ζητά διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση από την κυβέρνηση της διεξαγωγής συναυλιών με πάνω από 100 άτομα.

 

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ " καμία συναυλία με πάνω από 100 άτομα καθήμενα σε ανοιχτό χώρο"

Την παρακάτω επιστολή έστειλε σήμερα ο ΠΣΔΠΕ στα αρμόδια υπουργεία

ΥΠ ΌΨΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠ ΟΨΙΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠ ΟΨΙΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κύριοι υπουργοί, κύριε Γενικέ

με την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή μας σας γνωστοποιούμε την καταστροφική επίδραση που είχε η διατύπωση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιά για τον αριθμό των 100 ατόμων στις συναυλίες, στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο σε όλη την Ελλάδα.

Η μοναδική βραχυπρόθεσμη δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης χιλιάδων εργαζομένων στις συναυλίες ( καλλιτέχνες, μουσικοί , λοιποί εργαζόμενοι και επιχειρήσεις) ήταν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η δήλωση για " καμία συναυλία με πάνω από 100 άτομα καθήμενα σε ανοιχτό χώρο" έχει δημιουργήσει πανικό σε όλο τον κύκλο εργασιών των συναυλιών. Καλλιτέχνες, καλλιτεχνικοί διευθυντές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, μουσικοί, τεχνικοί , θεατές, έχουν κατακλύσει με mail και μηνύματα τα social του συνδέσμου μας, περιμένοντας διευκρινίσεις γύρω από αυτή την ανακοίνωση η οποία παραπληροφορεί, αποπροσανατολίζει και δημιουργεί εμπλοκή σε κάθε μας δράση.

Ευθέως διαχωρίζουμε τη θέση μας από κάθε bar, νυχτερινό κέντρο, beach bar, πανηγύρι , γάμους και βαφτίσια με μουσική, χοροεσπερίδες, πάρτι ή οποιαδήποτε άλλη μουσική δράση "βαφτίζεται" συναυλία και μας δημιουργεί το τελευταίο διάστημα όλα αυτά τα προβλήματα, εμποδίζοντας τους επαγγελματίες του χώρου , να παρουσιάσουμε τις πολιτιστικές δράσεις των μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στους θεατρικούς ή στους Open air χώρους που έχουν με υψηλή επιμέλεια διαμορφωθεί, ώστε με θέσεις καθήμενων, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και αυστηρή επιτήρηση να πραγματοποιούνται οι συναυλίες με την maximum χωρητικότητα του 75%.

Σας παρακαλούμε για άμεση διευκρινιστική σας οδηγία δια του τύπου.

Παρακαλούμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κάθε φορά που αναφέρεται σε συναυλίες να λαμβάνει υπ όψιν του ότι οι δηλώσεις του επηρεάζουν τόσο το καταναλωτικό κοινό που μένει μετέωρο και δεν ξέρει τι να κάνει, όσο και τη διοίκηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα ( περιφερειάρχες, δημάρχους, αστυνομικούς διευθυντές, καλλιτεχνικούς και διοικητικούς διευθυντές φεστιβάλ) , που με τις δηλώσεις του Υφυπουργού ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι νομοθετικό πλαίσιο προχωράνε σε ακυρώσεις συναυλιών και ολόκληρων φεστιβάλ.

Κύριοι Υπουργοί , κύριε Γενικέ,

σας ζητάμε με όλο το σεβασμό στη δημόσια υγεία που πρώτοι σπεύσαμε να τηρήσουμε τους κανόνες που μας θέσατε, να μας δώσετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τις συναυλίες με τους όρους που από την αρχή μας γνωστοποιήσατε.

Παρακαλούμε για την άμεση τοποθέτησή σας και την άμεση δημόσια διευκρίνιση πρίν ακυρωθούν τα πάντα και μείνει όλος ο κόσμος χωρίς έστω και με αυτά τα ελάχιστα εισοδήματα βιοπορισμού.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΠΣΔΠΕ

Η πρόεδρος

Κατερίνα Σταματάκη»

Comments