NEARMIND στο Rock Overdose: “Το νέο μας video clip είναι προκλητικό αλλά όλη η δουλειά έγινε μέσα σε καλλιτεχνικά πλαίσια”

Οι NearMind, έπειτα από ένα κενό διάστημα περίπου ενός χρόνου από την τελευταία κυκλοφορία κάποιου single τους, επέστρεψαν με ένα πολύ ιδιαίτερο video clip σε τίτλο και περιεχόμενο, το όνομα αυτού; PornSong!
Με αυτή την αφορμή, το RockOverdose μίλησε μαζί τους σχετικά με τη νέα τους δουλειά και τα προσεχή σχέδια της μπάντας.

 

 

Rock Overdose: Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την κυκλοφορία του ScareCrow, τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα;

 

NearMind: Καλησπέρα, μεσολάβησε πολύ δουλειά, πολλές συνθέσεις, ιδέες και δοκιμές και γενικά ένα πολύ καλό δέσιμο μεταξύ μας. Πράγμα το οποίο είναι το Α και το Ω για μια μπάντα.

 

Rock Overdose: Πείτε μας μερικά λόγια για την νέα σας δουλειά.

 

NearMind: Το νέο μας κομμάτι με τίτλο “Porn Song”, είναι ένα κομμάτι που να είναι πιο γκρουβάτο και πιο χορευτικό. Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με ότι έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Για μας είναι ένας πειραματισμός όσο αναφορά την αισθητική και όχι την παραγωγή.

 

 

Rock Overdose: Θεωρείτε προκλητικό το περιεχόμενο ή είστε της άποψης ότι η μουσική δεν έχει όρια όταν βασίζεται σε συγκροτημένη δουλειά;

 

NearMind: Είναι προκλητικό αλλά όλη η δουλειά έγινε μέσα σε καλλιτεχνικά πλαίσια. Τα όρια τα βάζει ο καθένας σύμφωνα με τα δικά του standards. Για πολλούς ίσως τα ξεπεράσαμε, αλλά και για κάποιους άλλους όχι. Εμείς θα πάρουμε όλο το feedback και τις απόψεις και θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο.

 

Rock Overdose: Πως καταλήξατε στο να ονομάσετε το νέο σας signlePornSong”;

 

NearMind: Με το που γράφτηκε το πρώτο riff, κατευθείαν βγήκε ο τίτλος. Οι στίχοι γράφτηκαν μετά με βάση τον τίτλο, κάτι το όποιο δεν συμβαίνει συχνά στην περίπτωσή μας. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το όλο εγχείρημα είναι κατά κάποιο τρόπο ένας πειραματισμός.


Rock Overdose: Σε σχέση με τα προηγούμενα videoclip που κυκλοφόρησε η μπάντα, διακρίνουμε ένα πιο χαλαρό-κωμικό ύφος, χωρίς όμως να χάνετε την μουσική σας ταυτότητα. Υπάρχει μεγαλύτερη άνεση πλέον στις παραγωγές σας που προορίζονται για videoclip;

 

NearMind: Εντάξει, όπως είπαμε και πριν, θέλαμε να βγάλουμε κάτι πιο 'χορευτικό', το κομμάτι όπως και το κλιπ, ουσιαστικά παρουσιάζουν κάτι το οποίο είναι ακόμα και τώρα ταμπού. Επομένως, ήταν λογικό να “τρολάρουμε” ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς όταν το γυρνούσαμε, και μάλιστα πολλά backstage πλάνα τελικά μπήκαν στο τελικό κλιπ προκειμένου να βγει αυτή η υφή. Η ταυτότητα είναι Near Μιnd, είμαστε μια νέα μπάντα και δεν έχουμε δείξει ακόμα όλες μας τις πλευρές, δεν είμαστε 20 χρόνια μπάντα, που έβγαλε 10 δίσκους με συγκεκριμένο ύφος και ξαφνικά το γυρίσαμε. Υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο για να δείξουμε στο σύνολο του, το τι εστί Near Mind. Όσον αφορά την παραγωγή του κλιπ, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε και κάθε φορά να κάνουμε κάτι καλύτερο από το προηγούμενο.

 

Rock Overdose: Πιστεύετε ότι μια δουλειά με ευαίσθητο περιεχόμενο κρίνεται καθαρά οπτικά χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική;

 

NearMind: Σίγουρα την προσοχή την τραβάει το βίντεο και είναι και λογικό, αλλά αυτό όσον αφορά την πρώτη εντύπωση, από κει και πέρα σίγουρα έχει σημασία το τραγούδι. Εξάλλου εμείς μουσική κάνουμε, απλά προσπαθούμε να οπτικοποιήσουμε την θεματολογία στα πλαίσια που αυτό είναι δυνατό.

 

Rock Overdose: Πόσο ρίσκο πιστεύετε ότι έχει η παραγωγή και η δημοσίευση ενός κλίπ σαν το “PornSong”;

 

NearMind: Η αλήθεια είναι ότι το βλέπουμε και λίγο σαν πείραμα όλο αυτό, το ποιές θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου. Σίγουρα θα πει κόσμος ότι βάλαμε αυτόν τον τίτλο καθαρά και μόνο για να προκαλέσουμε, και εννοείται πως τον βάλαμε για να προκαλέσουμε, δεν είναι κάτι το οποίο κρύβουμε, το θέμα είναι ότι δεν έγινε μόνο για να προκαλέσουμε. Αυτός ο τίτλος ήταν αυτός που έπρεπε να μπει και αυτός που θέλαμε, και δεν θα κάναμε ποτέ έκπτωση σε αυτό για να μην σοκάρουμε ή για να μην φάμε 10 dislike παραπάνω. Δεν προσβάλουμε κανέναν, δεν δείχνουμε κάτι κακό, όλα τα γυμνά είναι censored, και μην ξεχνάμε ότι  είναι ένα τραγούδι, δεν χρειάζεται κανένας να προσπαθεί να δώσει ούτε κάποιο βαθύτερο νόημα στο σκεπτικό, ούτε τίποτα. Είναι απλά ένα κομμάτι.


Rock Overdose: Σε τι φάση είναι πλέον η μπάντα; Σε τι στοχεύει στο άμεσο μέλλον δημιουργικά;

 

NearMind: Είμαστε στην καλύτερη μας φάση, περνάμε τέλεια μεταξύ μας και γράφουμε συνέχεια καινούριο υλικό. Επόμενοι στόχοι είναι πολλά live και πολλές νέες κυκλοφορίες.

 

Rock Overdose: Υπάρχουν εμφανίσεις στο πρόγραμμα σας; Πλησιάζει και το καλοκαίρι.

 

NearMind: Υπάρχουν πολλά πράγματα στα χαρτιά, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε ακόμα κάτι, θα ενημερωθείτε από τα social media μας σύντομα. Στόχος είναι να ακουστούμε όπου θα στηθεί σκηνή αυτό το καλοκαίρι.

 

Rock Overdose: Όσο αναφορά το εξωτερικό, θα το τολμήσετε;

 

NearMind: Ο τολμών νικά λένε, άρα θα το τολμήσουμε και εμείς την σωστή ώρα. Πιθανώς, αυτή η ώρα να είναι και εντός του χρόνου.

 

Rock Overdose: Σας ευχαριστούμε πολύ! Ο τελευταίος λόγος σε εσάς.

 

NearMind: Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την συνέντευξη και για την όλη στήριξη που μας δείχνετε από τα πρώτα μας βήματα. Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο και όπως πάντα “Stay NeaR MinD”.

 

Δείτε το νέο βίντεο κλιπ των NeaR MinD εδώ:

 


Περισσότερα για τους NeaR MinD εδώ:
https://www.facebook.com/nearmind/

Comments