Need / Karma Violens / Full House Brew Crew

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου τρεις από τις πιο δυνατές live μπάντες της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή του Seven Sins (ex-Sin City),
Θεμιστοκλέους κ Γαμβέττα (Αθήνα).

Οι NEED, έχοντας επιστρέψει από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία με τους JON OLIVA’S PAIN και τους NEVERLAND και κλείνοντας 5 χρόνια από την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση, θα δώσουν το τελευταίο τους live για την προώθηση του δεύτερου δίσκου τους “Siamese God”, προτού επιστρέψουν στο studio για τη... σύνθεση νέου υλικού για το τρίτο τους album.
www.myspace.com/needband

Μαζί τους οι KARMA VIOLENS, οι οποίοι έχοντας έτοιμο το ντεμπούτο album τους “Dormancy”, επιστρέφουν για live στην Αθήνα, το πρώτο μετά την εμφάνισή τους ως support στους FEAR FACTORY τον περασμένο Μάρτιο.
www.myspace.com/karmaviolens

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι FULL HOUSE BREW CREW, οι οποίοι αν και σχετικά νεοσύστατη μπάντα έχουν ήδη εμφανιστεί σε πολλές σκηνές της Αθήνας με πιο πρόσφατη την εμφάνισή τους ως support στους SPIRITUAL BEGGARS τον Οκτώβριο. Το ντεμπούτο τους με τίτλο “Bet It All” μόλις κυκλοφόρησε.
www.myspace.com/fullhousebandathens

Βιογραφικά

NEED

Οι NEED ξεκίνησαν την πορεία τους το 2004 όταν το πρώτο line-up της μπάντας ηχογράφησε το promo cd με τίτλο “avoidinme”. Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, το line-up σταθεροποιήθηκε στις αρχές του 2006. Αμέσως μετά οι NEED έγραψαν και ηχογράφησαν το ντεμπούτο album τους “The Wisdom Machine” που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς από την Burning Star records. Το album έλαβε εξαιρετικές κριτικές από περιοδικά και webzines στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Για να προωθήσουν το “The Wisdom Machine”, οι NEED έπαιξαν πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ενώ έκαναν και το πρώτο τους mini ευρωπαϊκό tour με τους Δανούς ZENITH. Στην Ελλάδα μοιράστηκαν τη σκηνή μεταξύ άλλων με τους CANDLEMASS, JON OLIVA’S PAIN, THRESHOLD, DEADSOUL TRIBE. Το φθινόπωρο του 2007 οι NEED ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με το γερμανική εταιρεία management και booking Redlion Music (JON OLIVA’S PAIN, EVERGREY, CIRCLE II CIRCLE, RAVEN κ.ά.)
Η μπάντα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2008 δουλεύοντας πάνω στο δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “Siamese God”. Το album ηχογραφήθηκε στο studio Soundflakes στην Αθήνα ενώ το mastering έγινε στο studio West West Side Music στη Νέα Υόρκη από τον Alan Douches. Το “Siamese God” κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στο τέλος του 2009 από την Venerate Industries σε συνεργασία με το περιοδικό Rock Hard για τη διανομή. Το φθινόπωρο του 2010 οι NEED περιόδευσαν για 3 εβδομάδες σε 6 χώρες στην κεντρική Ευρώπη με τους JON OLIVA’S PAIN (Η.Π.Α.) και NEVERLAND (Τουρκία). Αυτό τον καιρό οι NEED δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό για τον τρίτο τους δίσκο.

Line-up

Jon V. - vocals
Ravaya - guitars, vocals
K.K. - bass, vocals
Pete - drums
Anthony - keyboards, vocals

KARMA VIOLENS

Οι Karma Violens ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2002. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη απο όλο το φάσμα του ακραίου metal(death, thrash, black), συνδυασμένο με hardcore αισθητική και ιδιοσυγκρασία. Η μουσική της μπάντας αποφεύγει να κατηγοριοποιείται και αποποιείται κάθε μουσική ταμπέλα εκτός μόνο μίας η οποία αποκαλείται “Metal”.
Οι πρώτες μουσικές ενδείξεις της μπάντας ήρθαν με την κυκλοφορία του mini-cd με την ονομασία “Katara” το οποίο επιλέχτηκε ως “Demo του Μήνα” τον Μάϊο τού 2007 στο Metal Hammer τής Αγγλίας και απέσπασε πολύ θερμές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όπως είναι γνωστό, κάθε μπάντα κρίνεται και αποδεικνύει την αξία της στα live, έτσι και οι Karma Violens συμμετέχουν όπου είναι αυτό δυνατόν, σε οποιαδήποτε συναυλία έτσι ώστε το όνομα της μπάντας να ακουστεί σε όσο περισσότερο κόσμο είναι αυτό δυνατόν. Οι Karma Violens έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλές μεγάλες και αξιόλογες μπάντες του παγκόσμιου στερεώματος αλλα και της Ελληνικής σκηνης όπως Fear Factory(US), The Black Dahlia Murder(US), Rotting Christ, Septic Flesh, The Ocean(DE), Homo Iratus, Sickening Horror, SIC (DK), Rafferty Rules, Straighthate etc., σε Αθήνα και επαρχία.
Η νέα εποχή των Karma Violens έχει ήδη ξεκινήσει και αποτυπώνεται στο πρώτο album της μπάντας με την ονομασία “Dormancy”. Το album περιέχει 9 τραγούδια ακραίας ομορφιάς, ηχογραφημένο στα Devasoundz studios με τη βοήθεια στη παραγωγή απο Φώτη Benardo(Septic Flesh) και Γιώργο Εμμανουήλ (Valet Parn). Η μίξη και το mastering έγινε αποκλειστικά στα Lambesis Studios(US) του Tim Lambesis (As I Lay Dying) και επιμελήθηκαν απο τον παραγωγό του studio Daniel Castleman (As I Lay Dying, Zao, Winds of Plague, Sworn Enemy). Η μπάντα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με δισκογραφικές εταιρίες ώστε να κυκλοφορήσει το album.

Line-up

Μάριος - Φωνή
Γιώργος - Κιθάρες
Στέφανος - Μπάσο
Νίκος - Τύμπανα

Website : www.karmaviolens.com
Myspace : www.myspace.com/karmaviolens
Email : [email protected]

FULL HOUSE BREW CREW
Η μπάντα ξεκίνησε από τον Van Ace το 2009. Όλα τα μέλη των Full House Brew Crew έχουν μεγάλη εμπειρία από τις προηγούμενες μπάντες τους, με πολλά live στο ενεργητικό τους στην Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι FHBC είναι παιδιά του heavy rock και η μουσική τους περιγράφεται ως "crushing Texas riff style, with classic blues shuffle". Δυνατό σημείο τους είναι τα live performances.Μόλις κυκλοφόρησε ο δίσκος τους με τίτλο "Bet It All", ο οποίος ορίζει και τη διάθεση της μπάντας για το τι είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

Line Up

Van Ace - Lead guitar, Vocals
Sakis - Drums
Spirus - Rhythm guitar
Nick - Bass guitarΔείτε περισσότερα

Comments