Με τη χρήση rapid tests η Νέα Υόρκη θα επαναφέρει τις συναυλίες μέσα στο Φεβρουάριο!

 

 Τα νέα για τους νεοϋρκέζους είναι πολύ ευχάριστα. Σύμφωνα με τον Gothamist, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, στοχεύει να επαναφέρει τις ζωντανές διοργανώσεις από το Φεβρουάριο με τη βοήθεια των rapid tests τα οποία θα γίνονται έξω από την είσοδο του κάθε συναυλιακού χώρου ή θεάτρου.

 

Η πολιτεία δοκίμασε το σχέδιο της με τη διεξαγώγη του αγώνα των Buffalo Bills. Στο στάδιο, χωρητικότητας 72.000 θεατών, μπήκαν μόλις 6.700 άτομα που είχαν ελεγχθεί νωρίτερα με rapid test. Για την προσπάθεια αυτή, ο Cuomo δήλωσε ότι : «Οι αρχικές ενδείξεις μαρτυρούν πως το «μοντέλο» είχε επιτυχία.»

Συγκεκριμένα, ο Gothamist δημοσίευσε:

« Το πρότζεκτ ,New York Arts Revival, θα είναι μια δημόσια και ιδιωτική συνεργασία, με στόχο να επαναφέρει τις τέχνες μέσα από παραστάσεις και εκδηλώσεις, ξεκινώντας από τις αρχές του Φεβρουαρίου με τον Wynton Marsalis, Amy Schumer και τον Chris Rock

 

 

Φυσικά όλοι όσοι θα συμμετέχουν στις ζωντανές διοργανώσεις θα φοράνε μάσκες, θα τηρούν τις αποστάσεις και θα είναι καθιστοί.

 

Αυτά λοιπόν στην Νέα Υόρκη, όπου πιστεύουν ότι ο πολιτισμός και οι διοργάνωση ζωντανών εκδηλώσεων και συναυλιών φυσικά, είναι πολύ σημαντικά για τον κόσμο και κάνουν μια πρώτη προσπάθεια επαναφοράς τους.

 

Στην Ελλάδα πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο μέχρι το Καλοκαίρι; Αν και δύσκολα να είναι όλα ίδια, όπως ήταν στην προ-κορονοϊο εποχη...

 

Για το Rock Overdose,
Σταυρόπουλος Φώτης

Comments