Δυο κουβέντες με τους NIGHTFALL, εν ‘όψει της μεγάλης συναυλίας του Σαββάτου στο Gagarin205,ακούγοντας όλο το album από το player στη σελίδα μας!

Εν' όψει της μεγάλης  επιστροφής των NIGHTFALL on stage - το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στο Gagarin205, ο ιδρυτής και ιθύνων νους της μπάντας Ευθύμης Καραδήμας απαντά στις ερωτήσεις μας και μοιράζεται τις σκέψεις του για όσα έχουν συμβεί μέσα σε αυτή τη χρονιά,  από την κυκλοφορία του πρόσφατου δίσκου τους "At Night We Pray" μέχρι την πολυ-αναμενόμενη επιστροφή στα μουσικά δρώμενα!

 

 

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας, ακούγοντας παράλληλα όλο το άλμπουμ από το player στη σελίδα μας!


 

 

 

RockOverodose: Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου σας “At Night We Prey”, αν ήθελες να κάνεις μια μικρή αποτίμηση, είσαι ευχαριστημένος από το feedback; Πιστεύεις αν η κατάσταση με τα lockdown δεν είχε επηρεάσει τις μουσικές (και όχι μόνο) δραστηριότητες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; (και πως;)

 

 

 

Ευθύμης Καραδήμας (Nightfall): Απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που κυκλοφορήσαμε ένα άλμπουμ μέσα στην πανδημία. Τεράστια κίνηση αυτή για όλες τις μπάντες που την κάνανε. Είμαστε οι επιλογές μας. Και η επιλογή των Nightfall ήταν να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ και ένα σωρό επανεκδόσεις μέσα στη θύελλα δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Γιατί η τέχνη βοηθά, γιατί η τέχνη γιατρεύει και μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε.

 

 

 

RockOverdose: Η πολύ-αναμενόμενη εμφάνισή σας στο Gagarin205 με support τους On Thorns I Lay και τους Project Renegade, σηματοδοτεί ουσιαστικά την δική σας επιστροφή στη σκηνή, αλλά και την επιστροφή στις συναυλίες για πολύ κόσμο (αλλά με περιορισμούς). Πως νιώθεις για αυτή την συγκυρία;

 

 

 

Ευθύμης Καραδήμας (Nightfall): Είναι μια γενναία κίνηση για όλους και όλες. Από τις μπάντες και τους τεχνικούς, μέχρι τον κόσμο. Πάμε να πάρουμε τις ζωές πίσω. Όπως τις ξέραμε και γουστάραμε. Θέλω να τονίσω ότι όλοι/ες είμαστε μαζί σε αυτό το τόλμημα. Πέρα από αυτό, για εμάς είναι και – όπως το λες πολύ σωστά- η επιστροφή στη συναυλιακή δραστηριότητα, μετά από πολλά χρόνια.

 

NIGHTFALL At Night We PLAY! pic by Tasos Anestis

 

RockOverdose: Ποια η άποψή σας για τη «νέα εποχή» στα καλλιτεχνικά δρώμενα, περιορισμοί, μέτρα κλπ ; Πόσο άβολο είναι για τον καλλιτέχνη να εκφραστεί μπροστά στο κοινό υπό αυτές τις συνθήκες;

 

 

 

Ευθύμης Καραδήμας (Nightfall): Η άποψη μας περιττεύει μπροστά στην προσπάθεια του επιστημονικού κόσμου να θωρακιστεί η ανθρωπότητα από αυτή την κατάρα. Θα ήταν εγωιστικό να ζητήσουμε να ανοίξουν τα πάντα σα να μη συμβαίνει τίποτα. Από την άλλη, δεν τη θεωρώ «νέα εποχή». Είναι μια μεταβατική περίοδος. Είναι ένας πόλεμος. Αργά ή γρήγορα θα λήξει. Ας κοιτάξουμε εμείς όλοι και όλες να βγούμε ζωντανοί, αρτιμελείς και με καθαρό το κούτελο.

 

 

 

RockOverdose: 30 χρόνια από το πρώτο σας demo, αν μπορούσατε να κάνετε ένα μικρό απολογισμό της πορείας σας, τι έχει αλλάξει προς το καλύτερο, τι έχει παραμείνει το ίδιο και τι ίσως προς το χειρότερο;

 

 

 

Ευθύμης Καραδήμας (Nightfall): Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παίζουμε τη μουσική μας και να έχουμε τον κόσμο που μας στηρίζει δίπλα μας. Αυτό ήταν το ζητούμενο εξαρχής. Ο, τι άλλο ήρθε, καλώς ήρθε. Θεωρώ το παρών line up και άλμπουμ, ως τη δυνατότερη στιγμή της μπάντας. Ο λόγος είναι η εμπειρία της ομάδας και η θεματολογία του άλμπουμ.

 

 

RockOverdose: Το γυναικείο στοιχείο δε λείπει ποτέ από τη μουσική σας, είτε σε στίχο, είτε σε guest φωνητικά, πλέον έχετε και γυναικεία παρουσία στη μπάντα με την Βασιλική Μπιζά στο μπάσο. Μίλησέ μας λίγο για αυτή την επιλογή σε γυναικεία παρουσία.

 

 

 

Ευθύμης Καραδήμας (Nightfall): Είναι η μικρή μας συμβολή στον πόλεμο κατά της πατριαρχίας. Να τελειώνουμε με αυτό το αστείο ότι «το μέταλ δεν είναι για γυναίκες» και άλλα τέτοια ποταπά και σιχαμένα. Η μπασίστρια μας είναι άρτια μουσικός, και πολύ καλή team player. Είμαι χαρούμενος που παίζουμε μαζί. Θα την ακούσετε και στη σκηνή, και θα μας πείτε.

 

 

 

RockOverdose: Γνωρίζουμε πως θα βγείτε σε κοινή περιοδεία με τους DRACONIAN τον Μάρτιο του 2022. Τι άλλο σχεδιάζετε για το μέλλον;

 

 

 

Ευθύμης Καραδήμας (Nightfall): Την περιμένουμε αυτή την περιοδεία από πέρυσι. Ηταν προγραμματισμένη για το 2021. Η μπάντα είναι έτοιμη. Αυτό που σίγουρα θέλουμε, είναι ακόμα περισσότερες συναυλίες.

 

 

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας!

Ευθύμης Καραδήμας (Nightfall): Να’είσαι καλά Βιβή, εμείς ευχαριστούμε για τον δικό σου και την καλή σου διάθεση.

 

 

 

Για το RockOverdose, 

Βιβή Ζαπαντιώτου

 

Follow Nightfall:

http://www.nightfallofficial.com
https://www.facebook.com/nightfallbandofficial
https://nightfall-cult.bandcamp.com
https://nightfallofficial.bandcamp.com
https://www.instagram.com/nightfallband
https://www.tiktok.com/@nightfall_band_official

Dont Miss!!!

NIGHTFALL Live @Gagarin205, open acts: Project Renegade, On Thorns I Lay

FB event:https://www.facebook.com/events/307314391108930

Comments