Ανταπόκριση: Nightstalker, Revma Live @ Blind Pig, Λαμία (05/03/2023)

 

Είναι κάποιες συναυλίες που σπάνια θα ακούσεις ή θα διαβάσεις για αυτές κι αυτό επειδή γίνονται στην "ξεχασμένη" επαρχία εκεί που οι εμφανίσεις αναγνωρισμένων καλλιτεχνών ή συγκροτημάτων μετριούνται στα δάχτυλα ... Μια από αυτές τις πόλεις είναι και η Λαμία, η οποία μπορεί να είναι "κλαρινοκρατούμενη" ωστόσο υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τα συνηθισμένα μουσικά δρώμενα ή έστω να βάλει στο rock/metal συναυλιακό χάρτη την πρωτεύουσα της Ρούμελης. Πλέον, μετά από 10+ χρόνια προσπαθειών μπορούμε να πούμε πως το κοινό της Λαμίας δείχνει πως είναι έτοιμο να κάνει αυτή τη στροφή ... καθώς αγκάλιασε την προσπάθεια του Savage Crew και κατάφερε να κάνει sold out την εμφάνιση των Nightstalker στον Πολυχώρο του Blind Pig, το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου 2023, σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία καθώς πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά από το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους και αν μη τι άλλο επηρέασε ψυχολογικά όλους.

 

Η μουσική όμως είναι κάθαρση ψυχής και κάπως έτσι φαντάζομαι όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία προσπάθησαν να ξορκίσουν το κακό παίρνοντας μέρος σε μια τύπου τελετή εξαγνισμού.

 


 

Το venue ήταν γεμάτο από νωρίς και γύρω στις 20:45 στη σκηνή ανέβηκαν πρώτοι οι Revma, ένα συγκρότημα από τη Λαμία με εμπειρία στο σανίδι αλλά και δισκογραφική παρουσία. Το στυλ τους μπορεί να μην πλησιάζει αυτό των Nightstalker, ωστόσο κατάφεραν στην σχεδόν μια ώρα που είχαν στη διάθεσή τους να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου σε εγρήγορση με τις εύστοχες hip hop ρίμες τους, την άνετη και τσαμπουκαλεμένη σκηνική τους παρουσία και την ιδιαίτερη ροκιά στο ρυθμό τους -  που για να παραφράσουμε και τους στίχους τους -  μόνο φάλτσος δε μπορεί να χαρακτηριστεί... Εύγε στα δικά μας παιδιά που κάνουν την προσπάθειά τους στο χώρο, κέρδισαν σίγουρα τις εντυπώσεις όσων δε τους είχαν ακούσει ξανά και τους ευχόμαστε τα καλύτερα!

 

 

 


 

Λίγο πριν τις 22:00 οι Nightstalker ξεκινούν το set τους χωρίς πολλά πολλά ... με τις πρώτες μπασογραμμές του "Go Get Some" να δίνουν το σύνθημα της έναρξης! Κεφάλια αρχίζουν να κουνιούνται μεθυστικά πάνω κάτω και κορμιά λικνίζονται υπό τις ψυχεδελικές μελωδίες που ακολούθησαν χωρίς ανάσα σχεδόν η μία μετά την άλλη...

 

"Λαμία είσαι πολύ sexy, απόψε!", είπε απευθυνόμενος στο κοινό ο Argy σε κάποια φάση, καθώς στις μπροστινές σειρές αρκετός φοιτητόκοσμος και όχι μόνο, έδωσαν πόνο ειδικά στα "Just A Burn", "Forever Stoned", "Line", "Baby, God Is Dead"  ...

 

Χωρίς να καταλάβουμε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα, ο Argy μας προετοίμασε για το encore με το "Dead Rock Commandos", όπου και έγινε ένας μικρός χαμός ενώ στο καθιερωμένο για κλείσιμο "Children of the Sun" ... λίγο πριν το τέλος έπεσε το ρεύμα και ο κόσμος μες στην έκσταση του τραγούδησε μαζί του κυριολεκτικά unplugged τον τελευταίο στίχο ... Ούτε σκηνοθετημένο να ήταν!

 

Είτε σε μικρή είτε σε μεγάλη σκηνή οι Nightstalker δίνουν το 100% χωρίς περικοπές - αν και αυτή τη φορά παρατήρησα πως ήταν λιγότερο εκφραστικοί και είναι λογικό και ανθρώπινο αυτό ειδικά μετά τα δυστυχή γεγονότα ...

 

Έχω δει τους Nightstalker πάρα πολλές φορές κυρίως στην Αθήνα σε μεγαλύτερες σκηνές σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτά  φεστιβάλ, αυτή τη βράδυα όμως θα την θυμάμαι ιδιαίτερα για πολλούς λόγους ... όπως πιστεύω και όσοι βρεθήκαμε εκεί μαζί.  Μακάρι να δούμε σύντομα κι άλλες τέτοιες αξιόλογες συναυλίες στην πόλη της Λαμίας, η οποία δείχνει να έχει διάθεση να κάνει ένα βήμα πιο πέρα από τα συνηθισμένα! Εκεί θα είμαστε να στηρίξουμε!

 

"We still have a lot of way to go

Try to remember that in this we're together

We still have a lot of time to do

Just remember, we're born free forever..."

 

 

 

Για το RockOvedose,

 

Βιβή Ζαπαντιώτου 

 

Φωτογραφίες: Elvis Ci

 

Comments