ORDER OF THE EBON HAND στο Rock Overdose: “Το νέο μας άλμπουμ ονομάζεται “VII: The Chariot” & είναι η μεστότερη δουλειά μας”

Μια από τις ιστορικότερες black metal μπάντες της χώρας μας, οι Order Of The Ebon Hand, πρόκειται να εμφανιστούν στις 10 Μαρτίου στο Temple Athens μαζί με τους Thy Darkened Shade και τους Necrovorous. Με αφορμή αυτή την συναυλία, η μπάντα έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη, μιλώντας διεξοδικά για το παρελθόν αλλά και τα επόμενα πλάνα της.

Απολαύστε τους:

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.  Σε τι στάδιο πετυχαίνουμε τους Order Of The Ebon Hand;

 

Order Of The Ebon Hand: Καλήσπερα Κωνσταντίνε. Οι Order of the Ebon Hand, τη δεδομένη στιγμή διανύουν μια δημιουργική περίοδο "ανασυγκρότησης" του Τάγματoς. 'Εχουμε 3 καινούργια Μέλη,  τους/τη Kalma (Keyboards/backing Vocals), Baron Bonisagus (Bass/backing Vocals), και Deimos (Drums @ Percussion) το ταλέντο τους και η διάθεση τους, έχει φέρει πνοή νέου αέρα στην μπάντα. Φυσικά, έργαζομαστε σε μουσικό και προσωπικό επίπεδο, ώστε να πραγματωθεί η ενσωμάτωση στο σχήμα!  Ιδανικό, καθώς αφορμή είναι ακυκλοφόρητες και νέες συνθέσεις τις οποίες παίζουμε. Νέα Κομμάτια.

 

Rock Overdose: Στις 10 Μαρτίου παίζετε στο Temple με τους Necrovorous και τους Thy Darkened Shade. Πώς νιώθετε και τι να περιμένει το κοινό από την μπάντα;

 

Order Of The Ebon Hand: Νιώθουμε κάποια περηφάνια, τόσο για τους συντελεστές όσο και ολή την πραγματοποίηση του Event. Δεν κρύβουμε, πως οι Thy Darkened Shade, είναι απ' τις αγαπημένες μας μπάντες αυτή τη στιγμή, κι οι Necrovorous χαίρουν της ιδιαίτερης εκτίμησης μας. Ο Χώρος είναι καινούργιος, σκοτεινός, κι Ιδάνικός για μια τέτοια Συνάντηση.

Το κοινό μπορεί να περιμένει απ' τους Order of the Εbon Hand, να είναι παρόντες, γειωμένοι σ' αυτό που γίνεται στο εδώ και στο τώρα, ώστε να δώσουν τον εαυτό τους στην συναυλία. Μια δυναμίκη εμφάνιση, που την προσμένουμε πολύ.

 

Rock Overdose: Είναι κοινώς αποδεκτό ότι είστε από τις ιστορικότερες black metal μπάντες της χώρας μας, κυρίως χάρη στην κυκλοφορία του πολύ καλού “The Mystic Path To The Netherworld”, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την τότε εποχή, κάτω από ποιες συνθήκες κυκλοφόρησε το άλμπουμ και τι ανταπόκριση υπήρξε;

 

Order Of The Ebon Hand: Σ' ευχαρίστουμε για αυτά τα λόγια. Θεωρούμε, πως ισχυεί εν μέρει, αλλά ιδίως γι’ αυτους που προλάβαν την σκηνή από νωρις, ή που έχουν ψάξει το Underground ενδελεχώς. Η εποχή ιδίως που προηγήθηκε αυτής της κυκλοφορίας, είχε κατί το μαγικό, με την έννοια πως έβλεπες μέρα με την μέρα, όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Μιλώντας, για μουσικά όνειρα. Συναυλίες που δεν περίμενες πως θα δεις / θα παίξεις κυκλοφορίες που έσκαγαν βόμβες ή μια μετά την άλλη.

Το "Mystic Path..." κυκλοφόρησε πιθανότατα στο ιδανικό Timing, και είχε την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση. Κατί ο δίσκος, κάτι κάποια σπουδαια Live που γίνανε, (κυριάρχο το 1ο headlining  Live των Rotting Christ, με τους Exhumation κι εμας στο Ρόδον το '97) κι ό κόσμος, όσο και τα κυρίαρχα έντυπα της μουσικής, αναφερόντουσαν σε μας με τα κολακευτικότερα λόγια.

 

 

Rock Overdose: Τώρα, έχοντας περάσει 21 χρόνια από την κυκλοφορία του, πώς νιώθετε για αυτό το άλμπουμ; Θα αλλάζατε κάτι;

 

Order Of The Ebon Hand: Χαιρόμαστε που το ντέμπουτο μας, και η πραγμάτωση κατα μιά έννοια όλων των παιδικών μας ονείρων, έχει καταλαβεί μια θέση σημασίας στη συνείδηση της σκηνής. 'Ηταν σίγουρα, ενα κατόρθωμα λόγω του εξαιρετικά νέαρου της ηλικίας μας, ήμασταν 18 όταν αρχίσαμε να το ηχογραφούμε. Το πραγμά που θ' αλλαζαμε είναι να επιδιώξουμε μια πιό ομοιόμορφη παραγωγή. Μου κάνει φυσικά εντύπωση, πως ο κόσμος αναφέρεται συχνά σ' αυτό το album,  καθώς το "XV: The Devil" είναι Αιώνες ανώτερο.

 

Rock Overdose: Από το 1998 μέχρι το 2005 η μπάντα έμεινε δισκογραφικά ανενεργή, μέχρι την κυκλοφορία του “XV: The Devil” μέσω της Season Of Mist. Τι συνέβη στο διάστημα αυτό;

 

Order Of The Ebon Hand: Η συνέχεια του "Mystic Path to the Netherworld" ήταν ένας δίσκος που "συρταριάσαμε" το "The Avatar Trinity", για τον οποίο ένω αρχικά υπάρξε μέγαλο δισκογραφικό ενδιαφέρον, όλο πράγμα χάλασε, μαζί του κι οι σχέσεις στη μπάντα. Σε βάθος χρόνου χαίρομαι που δεν κυκλοφόρησε. Η συνέχεια της πρόθεσης των Merkaal και Lethe, πιο πολύ φάνηκε στο Mournblade "Mournblade" ('00), κι αλλώστε  υπήρχαν αρκέτες υποχρεώσεις, του ενός με τους Nocternity, και του άλλου με τους Septic Flesh (μεταξύ άλλων). H μπαντά ξαναπήρε ζώη με τον 'Ερχομο του Phlaigon to '01, κατι που οδήγησε σε μια σειρα απο κι άλλα σημαντικά live  (Therion '03,  και Rockwave'05 την μέρα των Slayer) και στην δημιουργία του "XV: The Devil"

 

Rock Overdose: Από το 2005 ως τώρα έχετε κυκλοφορήσει 2 split, ένα το 2006 και ένα το 2013. Υπάρχουν κάποια πλάνα για την κυκλοφορία ενός τρίτου full length album; 

 

Order Of The Ebon Hand: Ναι, κι αφου λένε πως το 3ο Album είναι το Make or Break για τις μπάντες, είπαμε να του δώσουμε κάποιο χρόνο για να σιγουρέψουμε πως θα είναι καλό (γέλια). Σοβαρά τώρα, όπως κι ο προκάτοχος του, το νεό μας άλμπουμ είναι μια κάρτα των Ταρώ, επώνυμα η "VII: The Chariot". Είναι η μακραν μεστότερη συνθετικά δουλεια μας, ένας δυναμικός Black Metal, δίσκος, με δουλεμένο ριφφίνγκ και αμεσότητα. Στην παραγώγη, μίξη και mastering o Victor Santura των Woodshed (Triptykon, Dark Fortress).

 

 

Rock Overdose: Ο ήχος της μπάντας, αν και είναι ακραίος, έχει αρκετά μελωδικά στοιχεία. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνδυάζετε αυτά τα δύο και τι σημαίνει για σας το να υπάρχει μελωδία μέσα σε ένα ακραίο τραγούδι;

 

Order Of The Ebon Hand: Σ' ευχαριστουμε για την παρατήρηση, είναι πάντα σκοπός μας να παντρέυουμε το αιχμηρό με το μελώδικό, όπως και το ωμό με το ατμοσφαιρικό. 'Ολα αυτα τα ετερόκλητα στοιχεία ύπαρχουν στο καλοπαιγμένο Black Metal. 'Αλλωστε ακόμη και στις πιο τραχιές και αρχέτυπες μπάντες, όσο θλιμμένες, απεγνώσμένες, οργισμένες η στοιχειωτικές, οι μελωδίες είναι που κυριαρχούν. Πιστεύουμε πολύ στο ριφ, καθεαυτό και στη διαδικασία, που θα μπεί ο Καλλιτέχνης για να γίνει Φορέας του Πνεύματος που θα του δώσει την Πρέπουσα μελωδία. Η έμπνευση είναι το Α και το Ω.

 

Rock Overdose: Τι ξημερώνει για τους Order Of The Ebon Hand μετά το live στο Temple; Υπάρχουν άλλα συναυλιακά πλάνα;

 

Order Of The Ebon Hand: Για την ώρα, έχει ανακοινωθεί, πως με μεγάλη μας χαρά θα είμαστε μέρος της γιορτής στην οποια εξελίσσεται -χρόνια με τη χρόνια- η μεταλλική συναντηση στα όμορφα Τρίκαλα, με το εξαίσιο όνομα Horns UP Festival! Συμμετέχουν πολλά συγκινητικά ονόματα, από βετεράνους, όσο και νεότερες μπάντες! Οι Οrder of the Ebon Hand, πάντα υπήρξαν μια live μπάντα, και θα επιδιώξουμε συναυλίες, ιδιαίτερα όμως, μετα την κυκλοφορία, και προς υποστήριξιν του "VII: The Chariot".

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

Order Of The Ebon Hand: Ευχαριστούμε πολύ από μεριά μας για το ενδιαφέρον και μια ουσιώδη συνέντευξη. Με το μάτι της φαντασίας μας, βλέπουμε συχνά την πρόκληση που είναι μια live έμφανιση, ως μία μεσαιωνική μάχη, ο κόσμος που έρχεται στη συναυλία είναι αυτοι που πολεμάνε μαζί μας. Ο εχθρός αόρατος.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, In the Thick of the Fray - See You in Hell!

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

Comments