Outloud (Mark Cross) interview @ Rock Overdose!

Ο drummer των Outloud, Mark Cross φιλοξενείται σήμερα στο Rock Overdose και μας μιλάει για τα τελευταία νέα τους.

Γεια χαρά και καλώς ήλθες!

Rock Overdose: Νέο άλμπουμ λοιπόν και πες μας δύο λόγια για αυτό. Ανταποκρίνεται το αποτέλεσμα στις προσδοκίες σας? Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα?

Mark Cross: Ναι, παρα πολύ. Για άλλη μια φορα απέδειξε ότι ομαδική δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Επίσης συνεργαστήκαμε ka για δεύτερη φορα με τον Tommy Hansen που έκανε το mix και master. Θέλαμε να κρατήσουμε τον ήχο του πρώτού CD και ξανά ηχογραφήσαμε με τον ιδιό τρόπο στα ίδια studios.
Επίσης νιώθω ότι μουσικά ωριμάσαμε στο “Love Catastrophe” και δέσαμε πιο πολύ σαν band.
Και επίσης να πω την αλήθεια ο Bob με ξαφνιάζει όλο και πιο πολύ στις συνθέσεις και στο παίξιμο του.
Τελευταία μου βγάζει πιο πολύ blues feeling παρα metal, hahaha…. Δεν εννοώ το keyboard αλλα το guitar playing!! Αυτό είναι καλο και πιστεύω ότι ακούγεται στα solo του!!
Ότι καλύτερο για τους Outloud!

Rock Overdose: Μίλησε μας για τις ηχογραφήσεις, τη παραγωγή και γενικά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την προετοιμασία αυτού του δίσκου πέρα από εσάς.
Θες να μας πεις γιατί επιλάξατε να ονομάσετε το άλμπουμ "Love Catastrophe" και δύο λόγια για την εταιρία διανομής που επιλέξατε, τη Rocka Rolla?

Mark Cross: Όπως έλεγα, κρατήσαμε τον ίδιο τρόπο δουλειάς όπως στον πρώτο, Studio και engineer! Ο Bob, Chandler και ο Tony είχανε προετοιμάσει τα rough cuts τον κομματιών και κάποια στιγμή ασχολήθηκα και εγώ με το rhythm section.Είναι και αυτός ένας τρόπος δουλειάς και όταν έχεις αλλάξει, προσθέσει όλα τα beats και fills και κολλας τις κιθάρες πάνω στα drums (και όχι μονο στο click) και πετυχαίνεις το groove και σωστό timing έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις!

“Love catastrophe” καλο eh? Κοίτα, ζούμε πλέον σε μια εποχή μοναξιάς και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Το Love catastrophe μπορεί να φέρνει πολλές αναμνήσεις, αισθήματα, σκέψεις αλλα και ελπίδα!Δεν πρέπει να δούμε μονο τι πλευρά του ότι η αγάπη άφησε κάποιον και τον κατάντησε καταστραμμένο, χάχα….. όχι, αλλα το αντίθετο.

Χρειάστηκε κάποιος καιρός να βρούμε τη σωστή εταιρεία και λόγο "ρεσεσσιον" της οικονομίας, όχι μονο στην Ελλάδα αλλα παντού αποφασίσαμε να φύγουμε από το προηγούμενα μας label και μια από της καλύτερες προσφορες ήταν με την AOR Heaven.Επειδή δεν είχε διανομή στην Ελλάδα τους πρότεινα την Rocka Rolla (a division of Spicy). Είχα προσωπική επαφή μαζί τους για πολύ καιρό και μετά από συζητήσεις με το A&R της εταιρείας φάνηκε και αυτό σωστή κίνηση.

Rock Overdose: Αρκετά κομμάτια δόθηκαν ήδη στο internet προς ακρόαση. Πως έγινε αυτό?

Mark Cross: Ειλικρινά κάθε φορά με αγριεύει αυτό το πράγμα και δεν σύμφωνώ καθόλου. Σήμερα βλέπω πολύ κόσμο να τρέμει το Press, μη τους ζορίσεις και να έχεις καλές σχέσεις για να είναι με το μέρος σου, δηλαδή μη τους σνομπάρεις και μην δώσεις watermarked promos κλπ κλπ.
Εγώ είμαι “old fashioned” και απλά λέω ένα “F…. them!!” Όταν έρθει η ώρα να το ακούσουν το CD, θα το ακούσουν όπως όλη η άλλοι, αλλα δυστυχώς πολύ δεν συμφωνούν με αυτό γιατί πρέπει να υπάρχουν και τα reviews πριν τι κύκλοφορία.
Αλλα να σου πώ και κάτι άλλο? Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ότι ορισμένοι από αυτούς που περνούν τα promos είναι αυτοί που τα ανεβάζουν πρώτη στο internet και όχι εμείς!!!

Rock Overdose: Πες μας δυο λόγια για την επικείμενη εμφάνιση σας με τους θρυλικούς Twisted Sister. Ποια τα συναισθήματα σας και πως προέκυψε η πρόταση?

Mark Cross: Αρχικά είχαμε στόχο το Bon Jovi, αλλα μπήκαμε σε ένα κλοιό ψήφων που δεν ανηκε σε εμάς και δεν ξέρω αν όλο αυτό ήταν στημένο από την αρχή! Έτσι σταματήσαμε πολύ σύντομα να ασχολουμαστε.
Τελικά όταν δώσαμε χερια με τι Rocka Rolla έπεσε και η προτάση να ανοίξουμε για τους Twisted, του οποιους φέρνει η Spicy! Ήταν πολύ καλή κίνηση!! Ταιριάζει απόλυτα και θα είναι μια super βραδια.
Ι love Twisted "fucking Sister", η ενέργεια του Snider onstage είναι απίστευτη! Είχα τη τύχη να είμαι παρόν στο πρώτο reunion gig τους μετά από τόσα χρονια το 2002 στο Bang Your Head! Είχαμε μαζευτεί όλα τα bands από το festival διπλα στο stage για να το δούμε αυτό, ήταν απίστευτη ενέργεια!!!

Rock Overdose: Πως θα περιέγραφες το νέο άλμπουμ σε σύγκριση με το προηγούμενο?

Mark Cross: Σίγουρα πιο ώριμο, συνθετικά αλλα και παιχτικά αλλα “spontaneous” όπως και το πρώτο, αυτή την ενέργεια θέλαμε να τη κρατήσουμε χωρίς πολλά overdubs και effects κτλπ! Μου αρέσει όπως και το πρώτο, η γνώμη για την διαφορα την αφήνω σε σας!

Rock Overdose: Τι πληροφορίες μπορούμε να κλέψουμε όσων αφορά στα σχέδια σας για το μέλλον? Τι να περιμένουμε?

Mark Cross: Πρώτα από όλα να διαφημίσουμε το νέο album και να κάνουμε ένα tour το χειμώνα γιατί τώρα όλες η άλλες υποχρεώσεις μας δεν το επιτρέπουν. Σίγουρα θα γυρίσουμε και άλλο ένα η δυο video clips.
Δυο release parties έχουν ανακοινωθεί στις 14 Ιουλίου στην Αθηνα στο “REVENGE OF ROCK” και στις 15 στη Θεσσαλονίκη στο “EIGHT BALL” στα Λαδάδικα..

Rock Overdose: Αν σου ζητούσα να περιγράψεις τους Outloud με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές?

Mark Cross: Loud, funny, kick ass rock’n roll band! Αν και αυτές ήταν επτά λέξεις!!!

Rock Overdose: Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πόλη η χώρα που θα ήθελες να παίξετε με τους Outloud? Είτε έχετε ήδη εμφανιστεί εκεί είτε όχι.

Mark Cross: Σίγουρα παντού και όπου μας καλέσουν!

Rock Overdose: Από ότι ξέρουμε ασχολείσαι παράλληλα και με άλλα projects, ενώ πριν λίγο καιρό προστέθηκες στο Line - Up των TANK.
Θες να μας πεις δύο λόγια για όλες τις παράλληλες σου δραστηριότητες, αλλά και πως τα προλαβαίνεται όλα μιας και τα υπολοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι αρκετά πολυάσχολα?

Mark Cross: Ζούμε σε εποχές που πρέπει να διασφαλίσουμε όλοι τα οικονομικά μας και αυτό γίνετε μονο αν παίζεις με πάνω από ένα touring band, εκτος βεβαια αν έχεις μια άλλη δουλειά που φέρνει σταθερό εσόδημα.
Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μονο ένα group, παλιότερα όταν πουλάγαμε ακόμα βινύλιο και υπήρχαν πωλήσεις, ήταν αλλιώς τα πράγματα!
Τώρα ένα ανερχόμενο group έχει πολύ λίγες ελπίδες πλέον να φτάσει στη κορυφή, η εταιρείες δεν επενδύουν και σε υποστηρίζουν στην αρχή πια και τα παλιά μεγάλα συγκροτήματα με πλούσιο background "σαρώνουν" για τα τελευταία τους εσοδήματα και από έξω μένουν οι μικροί.
Θέλει πολύ χρήμα για διαφήμιση και tour support να φτάσει και να γίνει μεγάλο ένα συγκρότημα.

Αναγκαζόμαστε να έχουμε όσο πιο πολύ δουλειά ως μουσική όσο μπορούμε. Βεβαια δεν βγαίνουν από αυτό όλοι ευχαριστημένοι και δύσκολα συνδυάζονται, αλλα έχουμε μάθει να ζούμε με τις συνέπειες και για αυτό το λόγο βλέπεις πολλές φορες άλλους μουσικούς σε διαφορες μπάντες και όχι πάντα το steady line up που αναζητά ο fan.
Δεν είναι ότι κυνηγάμε το χρήμα όπως νομίζουν πολύ, είναι σκληρή δουλειά, “it’s business and not only fun” και από αυτό ζούμε.

Κάποιος μου πέταξε πέρυσι ότι δεν του άρεσε οι μουσικοί του (Excuse με, who?) να παίζουν και σε άλλες μπάντες, όμως ο ίδιος έκανε το ίδιο, πέρα από το business υπάρχουν και εγωιστές που τα θέλουν όλα δικά τους!!!
Έχει όχι, δεν παλεύω να σπονσοράρω και τη καριέρα κάποιου αλλου, sorry!
All for one and one for all, έτσι δεν είναι?? I ain’t a fan or schoolboy you can sacrifice!

Τον Αύγουστο ξεκινάω μια περιοδεία στην Ευρώπη με τους Άγγλους βετεράνους Tank, μαζί με τον Doogie White και τη πρώτη κυκλοφορία με άλλο ένα band στην Αγγλία, τους Tainted Nation www.taintednation.co.uk μαζί με τον Pontus Egberg (The Poodles) στο μπάσο, Ian Nash (Grim Reaper) στη κιθάρα και τον Pete Newdeck (πρώην Killers, Grim Reaper και drummer των Edens Curse) στα vocals.

Rock Overdose: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ο επίλογος δικός σου και εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα και σε σένα και στην οικογένεια των Outloud. Be safe!

Mark Cross: Ευχαρισώ πολλύ! Outloud will remain and I hope you enjoy our music as much as we love writing and playing it!!
Cheers…. And see you all on tour soon!

http://www.mcross.com (new site coming in August)

http://www.outloud-rock.com (coming in July)

TICKETS ONLINE for Twisted Sister and Outloud in Greece on July 12th:
http://www.123merch.gr
http://www.ticketarena.gr

Τσεκάρετε και το νέο vido για το "Waiting for Your Love", το πρώτο single των OUTLOUD από το επερχόμενο, δεύτερο άλμπουμ "Love Catastrophe", στο youtube:

Comments