ΠΑΝ: Κυκλοφόρησε το lyric video για το κομμάτι “Δαίμων”

 

Δεύτερο lyric video για το single "Δαίμων" από το νέο των ΠΑΝ "II" το οποίο κυκλοφόρησε από την Ikaros Records την 25η Μαρτίου.

 

 

Το σχήμα των ΠΑΝ δημιουργήθηκε το 2010 στην Πτολεμαΐδα. Το όνομα του group προέρχεται από τον αρχαίο Έλληνα θεό Πάνα ο οποίος έφερε τραγόμορφη όψη, με έντονο ωστόσο το ανθρώπινο στοιχείο. Ο τραγοπόδαρος θεός θεωρούταν πως σαγήνευε με τον αυλό του τον ανθρώπινο νου. Με τον ίδιο τρόπο έρχονται και οι ΠΑΝ να σας ταξιδεύσουν με την ιδιαίτερη μουσική τους. Το σχήμα κινείται σε rock μονοπάτια (με την ευρεία έννοια του όρου) φλερτάροντας με το stoner rock, το progressive και το doom metal καθώς και κάποια στοιχεία ethnic.
Η αρχική ιδέα για την δημιουργία της μπάντας προέρχεται από τους Δώρο Φλαμουρίδη (μπάσο) και τον Βασίλη Καρανικόλα (κιθάρα), οι οποίοι ήταν πρώην μέλη της ελληνόφωνης hard rock μπάντας “Τα Ρόδα της Ερήμου” με τους οποίους ηχογράφησαν τρία albums (“Ταξίδι σαν ψέμα”, “Με την πλάτη στο τοίχο”, “Ή τώρα ή ποτέ”).

Μετά την αποχώρησή τους και έπειτα από 3 χρόνια δημιουργικής διαδικασίας οι ΠΑΝ κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο full length album το 2013. Περιείχε 9 τραγούδια στα οποία η σύνθεση και τα φωνητικά ήταν προσπάθεια όλων των μελών, ενώ οι στίχοι ήταν κομμάτι έμπνευσης του Δώρου και Βασίλη. Το πρώτο τους αυτό άλμπουμ κυκλοφόρησε μόνο σε ψηφιακή μορφή για δωρεάν κυκλοφορία στο internet.
Στην συνέχεια εντάχθηκαν στην μπάντα ο Αλέξης Μάγγος (κιθάρα) και ο Γιώργος Μαρασλίδης (drums), ο οποίος αντικατέστησε τον Γιώτη Πολιτίδη, καθώς και ο Νίκος Δημητριάδης (φωνητικά) ο οποίος επίσης ήταν πρώην μέλος των Ρόδων της Ερήμου.

Στις 6 και 18 Απριλίου του 2013 εμφανίστηκαν ζωντανά σε δυο σημαντικότατα events ως support μπάντα στα shows των Nightstalker και Rotting Christ αντίστοιχα στην Πτολεμαΐδα   όπως και για μια ακόμη φορά ως opening act των Nightstalker τον Ιανουάριο του 2016 στο Old School Bar στην Κοζάνη.

Δουλεύοντας έκτοτε το υλικό της και εξελίσσοντας το style της, η μπάντα κυκλοφόρησε το δεύτερο της full length “ΙΙ” στις 25 Μαρτίου 2020 μέσω της Ikaros Records.
Η μουσική των ΠΑΝ είναι πολύπλοκη, σύνθετη και ατμοσφαιρική. Το συγκρότημα έχει προσωπικό ύφος που δύσκολα βρίσκεις κάτι αντίστοιχο παρομοίωσης. Ανήκει σε έναν ιδιαίτερο χώρο του rock στο οποίο συμπλέκονται stoner και metal επιρροές όπως επίσης και παραδοσιακή ελληνική μουσική. Οι στίχοι – ποιήματα, όλοι γραμμένοι στην ελληνική γλώσσα, έχουν σαν βασική θεματολογία την τοπική μυθολογία και το φυσικά τον ομότιτλο θεό Πάνα.
 παραγωγή, η μίξη και το mastering του II έγιναν από τον μπασίστα της μπάντας Δώρο Φλαμουρίδη στο ιδιόκτητο studio του. H μουσική και οι στίχοι είναι των Δώρου και Νίκου Δημητριάδη.Το artwork και το συνολικό layout του album είναι μια δημιουργία του Λευτέρη Κοκολιού (3ΜΚ Crew).

 

"II" Tracklist:

  1. Άορ (Του Σύμπαντος)
  2. Δαίμων
  3. Ο Χορός του Πάνα
  4. Παντοκράτωρ
  5. Η Πιλη του Δράκου
  6. Τα Πάντα Ρεί
  7. Υπερίων
  8. Χώμα και Νερό

Οι ΠΑΝ είναι:

Νίκος Δημητριάδης – φωνητικά
Δώρος Φλαμουρίδης – μπάσο, back φωνητικά
Βασίλης Καρανικόλας – κιθάρες
Αλέξης Μάγγος – κιθάρες
Γιώργος Μαρασλίδης – drums

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ΠΑΝ και να ακούσετε δείγματα του “II” στα ακόλουθα links:

Facebook: https://www.facebook.com/panthegreekband/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC35lBDQcb9dWy5AfGN9aQjg
Instagram: https://www.instagram.com/pan_theband
Twitter: https://twitter.com/Panbandgreece1
Bandcamp: https://panbandgreece.bandcamp.com/releases
Discogs: https://www.discogs.com/release/14916352

 

Το “II” κυκλοφόρησε στις 19 Φεβρουαρίου του 2020 μέσω της Ikaros Records. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία.

Site: http://www.ikarosrecords.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Ikarosrecord/
Email: [email protected]

Comments