Ανταπόκριση: PASSENGERS IN PANIC, Heavenblack, Still Dusk @ Temple (05/03/2022)

 

Σε παρατεταμένη σιωπή τα συγκροτήματα σε απόλυτη δίψα το κοινό. Live επιτέλους....

Το Σάββατο 5 Μαρτίου στο υπέροχο stage Temple Athens,  οι Passengers In Panic παρουσίασαν το ομολογουμένως εξαιρετικό album τους.


 

Στις 21:30 την βραδιά άνοιξαν οι alternative rockers STILL DUSK που έδειξαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο στη σκηνή με πολύ καλό performance ξεσηκώνοντας το κοινό. Στα σαράντα λεπτά που είχαν στη διάθεση τους κατάφεραν να αποτελέσουν όχι μόνο το ιδανικό ζέσταμα για τη συνέχεια, αλλά να δείξουν έτοιμοι για μεγαλύτερα πράγματα.

 

Στην συνέχεια ανέβηκαν στην σκηνή οι hard n heavy metalers HEAVENBLACK , με περίσσεια άνεση πάνω στη σκηνή δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να «ζεστάνουν» ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι όσοι τους έβλεπαν για πρώτη φορά κράτησαν μία θετική εικόνα για αυτούς. Η μπάντα έμοιαζε με ταύρο σε υαλοπωλείο με μάτι που γυάλιζε, εφηβικό ενθουσιασμό και πολύ κέφι. Hard n metal σεμινάριο από την μπάντα.

 

Η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που έπρεπε για να "στρώσουν"το χαλί για την είσοδο των Passengers In Panic στη σκηνή. Μία μπάντα με ταυτότητα που ξεχωρίζουν αμέσως για τον progressive/folk n metal ήχο τους, την προσέγγιση της παράδοσης με απόλυτο σεβασμό και φυσικά τους εκπληκτικούς στίχους που καθηλώνουν.

 

Το ξεκίνημα της μπάντας σου αφήνει κάτι δυνατό και μεστό, εξίσου εμπνευσμένο και σε σημεία του συγκλονιστικό. Απόλυτη ατμόσφαιρα,φωτισμός εμπνευσμένος, ο ήχος εξαιρετικός. Όσο η μπάντα έπαιζε είδα ένα ζεστό καταφύγιο που η μουσική λάμψη της μπάντας σε καλεί κοντά της, σου ανοίγει τις πόρτες της κι έτσι εισχωρείς στον κόσμο της, έναν κόσμο αληθινό και συγκινητικό...με πολλές δόσεις μυστηρίου αναμεμειγμένες με ατμοσφαιρικά στοιχεία με δυνατά riffs και στίχους καλογραμμένους και πολύ ιδιαίτερους.Μια μπάντα που σίγουρα θα αποτελέσει επιρροή για νεότερους. Εκρηκτικό performance της Ιωάννας, μπασογραμμές από το Λευτέρη για oscar, απόλυτη κιθαριστική μηχανή η Λέλα, φωτιά από τις μπαγκέτες του Φοίβου και μια Kaly Voo στο ακορντεόν και στα φωνητικά συγκλονιστική.

 

 

Το κοινό συμμετείχε ολοκληρωτικά. Σίγουρα θα θέλαμε να έπαιζαν περισσότερη ώρα αφού η περίπου μία ώρα αποδείχτηκε λίγη για τον κόσμο που αποχαιρέτησε τους Passengers In Panic φωνάζοντας ρυθμικά τα ονόματα των μουσικών και βγάζοντας φωτογραφίες. Η ουσία είναι ότι περάσαμε τέλεια βλέποντας μια μπάντα σε πολύ καλή κατάσταση έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Πάντα τέτοια!

https://www.facebook.com/100000236462272/videos/915595809132762/

 

κείμενο: Pantelis Deiktas (Zimbo Radio)

photos: Σταύρος Μαυρίδης, Έφη Μάνου 

 

Comments