Ανταπόκριση: PAUL DIANNO, Noturnall, Election Gypsy @ Gagarin 205, Αθήνα (02/12/2023)


 

Η ανακοίνωση των φετινών εμφανίσεων του Paul DiAnno αιφνιδίασε πιθανόν τους περισσότερους και σίγουρα έκανε πολύ χαρούμενους τον πυρήνα των φανατικών οπαδών του στη χώρα μας αλλά και όσους δεν μπόρεσαν πέρσι να τον δουν.

The Beast is Back! Ο Paul DiAnno μετά από μια πραγματικά μακροσκελή περιοδεία στη Λατινική Αμερική και την τρέχουσα σε Ευρώπη, επέστρεψε ακριβώς ένα χρόνο μετά τις σαρωτικές περσινές του εμφανίσεις στην αγαπημένη του Ελλάδα.

Στο πλευρό του δύο βραζιλιάνικες μπάντες, τις οποίες οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζαμε, αλλά μετά το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου σίγουρα βγάλαμε τα συμπεράσματα μας πως είναι άξιοι εκπρόσωποι της μεταλλομάνας Βραζιλίας.

 

 

Η αρχή έγινε με τους Electric Gypsy. Το στυλ τους hard rock με πολλές επιρροές από Motley Crew, Aerosmith, Bon Jovi ... Οι πιτσιρικάδες απ' το Belo Orizonte - περήφανοι για την καταγωγή τους απ' την γενέτειρα πόλη των Sepultura - ήταν γεμάτοι ενέργεια και κατάφεραν αβίαστα να κερδίσουν την προσοχή μας με τη συχνή επικοινωνία που είχαν με το κοινό, το οποίο δεν έμεινε καθόλου αμέτοχο στις προτροπές του χαρισματικού frontman τους για sing along. Οι Electric Gypsy, στην πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα έκαναν μια αξιοπρεπή εμφάνιση και υποσχέθηκαν να ξανάρθουν.

  

Σειρά είχαν οι metallers Noturnall. Με πιο σκληρό ήχο οι Βραζιλιάνοι από το Sao Paolo ανέβασαν την ένταση ακόμα πιο ψηλά, ενώ η σκηνική τους παρουσία ήταν προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

 

Οι Noturnall μας παρουσίασαν τις πολύ ενδιαφέρουσες δικές τους συνθέσεις, δείγμα το ποσό καλοί μουσικοί είναι στο σύνολό τους, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αυτή την στιγμή αποτελούν το νέο αίμα των metal acts στη χώρα τους, με διαπιστευτήρια πολλές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ.

 

Highlights της πολύ δυναμικής εμφάνισης τους όταν ο τραγουδιστής δε δίστασε να κανει stage dive από σκηνής, ενώ έπαιξαν μεταξύ άλλων και μια εξαιρετική διασκευή στο Thunderstruck των AC/DC, προκαλώντας πανικό.

  

Η προσμονή είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, λίγα λεπτά μετά τις 22:00 ο Paul DiAnno εμφανίστηκε στο stage του Gagarin με τον κόσμο να τον αποθεώνει και εκείνον με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του να τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη τους στο πρόσωπό του, που αγγίζει τα όρια της λατρείας.

 

 

Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή, και ο Paul DiAnno το γνωρίζει πολύ καλά. Η επιβαρυμένη υγεία του, τού έχει στοιχίσει πολλές χαρές της ζωής που στους περισσότερους περνάνε απαρατήρητες και δεν τις εκτιμούν όσο της έχουν. Αυτός ήταν και ένας ακόμη λόγος να βρεθούμε και φέτος αλλά και κάθε φορά που τα μουσικά μας "είδωλα" επισκέπτονται τα μέρη μας, για να τιμήσουμε τις προσωπικές μας στιγμές και αναμνήσεις που έχουν σημαδευτεί με τη μουσική ή τη φωνή τους.

  

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε με λεπτομέρεια το τι συνέβη, στη 1 μισή ώρα που ο ακούραστος DiAnno βρέθηκε στο stage. Από την αρχή ως το τέλος ο κόσμος δε σταμάτησε να τραγουδά μαζί με τον Paul και να συνοδεύει ως χορωδία με sing along, ακόμη και στις μελωδίες... Αυτό είναι κάτι που λίγα τραγούδια καταφέρνουν να το προκαλέσουν και κομμάτια όπως τα Killers, Prowler, Running Free και τόσα ακόμη είναι μερικά απ' αυτά που η μελωδία τους κυλά σαν αίμα στις φλέβες!

 

Δε θα ήταν καθόλου υπερβολή να αναφέρουμε πως ο Paul Dianno έχει πλέον περάσει στη σφαίρα του ΜΥΘΟΥ. Έστω κι αν δεν έχει ακόμη ξεπεράσει πλήρως τα σοβαρά θέματα υγείας του, έστω κι αν έχει πολύ δύσκολο ακόμη δρόμο μπροστά του για να αναρρώσει πλήρως ... δε το βάζει κάτω και συνεχίζει να παίζει για την σωτηρία της ψυχής του και από αγάπη για τους οπαδούς τους! 

Χθες βράδυ ο Paul μας χάρισε μια αξιοπρεπέστατη από πολλές απόψεις συναυλία, μαζί με τους μουσικούς που τον συνόδευαν, από μέλη και των Electric Gypsy αλλά και των Noturnall, οι οποίοι εκτέλεσαν άψογα τους διαχρονικούς ύμνους των πρώιμων ετών των Iron Maiden. Δύο album που γαλούχησαν γενιές και γενιές γνήσιων μεταλλάδων, όσο κι αν ορισμένοι στην πορεία έγιναν rock stars... Ο Paul DiAnno ομως δε ξέχνα πότε από πού ξεκίνησε, και κυρίως σιχαίνεται το rockstarιλίκι, ο Paul είναι ένας από εμάς και γι'αυτό τον γουστάρουμε!

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς!

 

 

Φωτογραφίες: Μανώλης Βαρούχας

 

 

 

 

 

 

Comments