Phase Reverse – Heritage – Stoned Spirit – Bloodpact “Boxx Live Stage Ioannina” @ Live Report

 

        Μα τι LiveΑΡΑ ήταν αυτή!! Είχα καιρό να πάω σε ένα live τόσο καλό από την αρχή του μέχρι και το τέλος και με τόσες μπάντες. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
 
        Μετα από σχεδόν ένα χρόνο οι Phase Reverse επιστρέφουν στα Γιάννενα για μια εμφάνιση που σίγουρα μας άφησε ικανοποιημένους όλους όσους βρεθήκαμε εκεί. 
 
       Το live άνοιξαν οι δικοί μας Bloodpact των οποίων το είδος διέφερε σε σχέση με τις υπόλοιπες μπάντες αλλά αυτό είναι κάτι που εμένα δε με ενοχλεί καθόλου. Οι Bloodpact είναι μια μελωδική death metal μπάντα και αν και οι λίγο αδικημένοι της βραδιάς τα πήγαν μια χαρά ως συνήθως. Αδικημένοι εννοώντας ότι ενώ η συναυλία ξεκίνησε την ώρα που έπρεπε ο κόσμος μόλις είχε αρχίσει να μαζεύεται με αποτέλεσμα να μην έχουν αρκετό κοινό από κάτω. Παρόλα αυτά τα παιδιά τα πήγανε μια χαρά και για μισή ώρα μας παρουσίασαν δικά τους κομμάτια και από όσο γνωρίζω ετοιμάζουν και κάποιο demo για αρχή όποτε σύντομα θα έχουμε ξανά νέα τους.
 
         
 
     Δέκα παρά είκοσι και στη σκηνή ανεβαίνουν οι Αρτινοί (η οποία Άρτα μας τίμησε δεόντως εχθές το βράδυ) Stoned Spirit. Αυτούς τους τυπάδες τους είχα ξανά ακούσει αν δεν κάνω λάθος και απορώ πως δεν το θυμάμαι. Είναι μια stoner μπάντα με υπέροχα δικά τους κομμάτια και με μια φωνή που με εξέπληξε ευχάριστα (και που πολύ θα ήθελα να ακούσω και σε blues, γιατί το'χει!). Πέρα από τη φωνή o frontman έχει μια υπέροχη σκηνική παρουσία που σε σκαλώνει. Μερικές φορές και η εκφραστικότητα του προσώπου απλά αρκεί. Παρουσίασαν δικά τους κομμάτια παλιά και καινούρια κυρίως καθώς και μια διασκευή. Πρέπει να τους τσεκάρετε!!
 
        
 
      Δέκα και είκοσι και σειρά παίρνουν οι "ευγενικότατοι" Heritage επίσης από την Άρτα. Τους Heritage τους γνώριζα εδώ και αρκετά χρόνια, ήξερα ότι είναι καλοί αλλά δεν είχε τύχει να τους ακούσω ποτέ ζωντανά. Αρκετά ορεξάτοι "μπούκαραν" στη σκηνή και ΑΠΛΑ κάνανε φασαρία. Παίζουν heavy rock και τα κομμάτια τους δεν είναι καθόλου μα καθόλου αδιάφορα. Υπέροχοι πάνω στη σκηνή και με πολλούς οπαδούς. Καθόλου άδικα βεβαίως. Μέσα στα δικά τους κομμάτια ακούσαμε και μια αξιοπρεπέστατη διασκευή από Metallica, το Sad But True.
 
               
       
        Δώδεκα παρά είκοσι και ήρθε η ώρα για Phase Reverse. Εδώ τι να πω? Τα ίδια? Θα πω τα ίδια...! Heavy Rock Μπαντάρα με μπόλικη δόση από stoneria και είναι υπεύθυνοι για την σημερινή μου κατάσταση γιατί είχε καιρό να με πονέσει έτσι ο σβέρκος μου σε συναυλία. Ανοίξανε με τη κομματάρα "Cross To Bear", παίξανε και το αγαπημένο μου "I Got Your Back" και αυτή τη φορά περιορίσανε αρκετά τα δικά τους κομμάτια παίζοντας κυρίως διασκευές. Για αυτό το τρίο δεν υπάρχει διασκευή που να μη την έχει αποδώσει στο μέγιστο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Ακούσαμε Ozzy, System Of A Down, Slipknot, Manowar, Motorhead, Pantera, Metallica και πολλά πολλά άλλα. Ένα τρίωρο γεμάτο μουσική και μπόλικο headbanging! Υπήρχε κόσμος που τους άκουγε για πρώτη φορά και άκουσα πολύ θετικά σχόλια και να φανταστείτε ότι ανεβήκανε παίξανε και ρίξανε σαγόνια χωρίς καν να κάνουν soundcheck! Λίγο πριν το τέλος φωνάξανε στη σκηνή τις προηγούμενες μπάντες και έτσι με μέλη από Heritage και Stoned Spirit παίξανε κάποιες ακόμη διασκευές όπου και έκλεισε αυτή η συναυλία.
 
           
 
        120 άτομα περίπου βρέθηκαν στο Boxx Live Stage και το αποτέλεσμα δεν απογοήτευσε κανέναν. Φάνηκε άλλωστε. Είμαι περήφανη για τη πόλη μου που αγκαλιάζει μπάντες που το αξίζουν και επίσης χάρηκα για την Άρτα που βγάζει τέτοια μουσική. Το πάρτι συνεχίστηκε στο Indian με τις μπάντες και όσους βρέθηκαν στη συναυλία και από κει και πέρα τελειώνει και μένα η αποστολή μου και το' ρίξα στο αλκοόλ! 
Μέχρι την επόμενη φορά? Να προσέχετε και να περνάτε καλά!
 
 
 
 
 
 
Για το Rockoverdose.gr
Vivi Jd

Comments