PLANET OF ZEUS στο RockOverdose: “Η μουσική είναι μια και επιτέλους αυτό γίνεται και στην Ελλάδα αντιληπτό!”

 

Με αφορμή κυρίως την προσεχή εμφάνισή των PLANET OF ZEUS στο φεστιβάλ Fiesta Voio στη Σιάτιστα (το Σάββατο 30 Ιουλίου), αλλά και τις δεκάδες εμφανίσεις του group φέτος το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, βρήκαμε μία ακόμη ευκαιρία να μιλήσουμε με ένα από τα πιο καλά παιδιά της πιάτσας, τον frontman και κιθαρίστα του group Μπάμπη Παπανικολάου!

 

Η συζήτησή μας περιλαμβάνει πληροφορίες για τις επερχόμενες εμφανίσεις του group, την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύμπραξή τους επί σκηνής με τους ΣΤΙΧΟΙΜΑ και φυσικά τα μελλοντικά σχέδιά τους! 

 

 


 

 

RockOverdose: Καλωσήρθατε στο RockOverdose! Τι καιρό κάνει αυτή την εποχή στον...Πλανήτη Δία; (Εποχή touring, πότε θα έχουμε νέο album)

 

 

PLANET OF ZEUS: Αυτη την εποχή έχουμε αρκετά live με την "Bulls in a China shop" tour παρέα με τους ΣΤΙΧΟΙΜΑ. Εμβόλιμα υπήρξαν και κάποιες εμφανίσεις μας σε μεγάλα Ευρωπαικά festivals. Παράλληλα γράφουμε υλικό για το νέο δίσκο μας και φυσικά έχουμε και τις κανονικές μας δουλειές ώστε να βιοποριζόμαστε. Πιθανολογώ πως θα μπορούμε να μιλάμε για κυκλοφορία μέσα στην επόμενη χρονιά.

 

 

 

RockOverdose:  Συνήθως ασχολείστε με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα στους στίχους σας. Η καραντίνα και η όλη φάση σας επηρέασε στο να ετοιμάσετε νέο υλικό; Αν ναι, που θα κινηθεί μουσικά και θεματικά;

 

 

PLANET OF ZEUS: Οι στίχοι μας είναι κατά τεράστιο ποσοστό επηρεασμένοι από καθημερινά θέματα που απασχολούν τους περισσότερους από εμάς. Άρα προφανώς και το τι συμβαίνει γύρω μας, μας δίνει τροφή για σκέψη και κατ επέκτασιν έμπνευση. Δεν θα έλεγα πως είναι κοινωνικοπολιτικοί στίχοι. Αν είσαι ευαίσθητος, το τι βλέπεις γύρω σου σε επηρεάζει. Προφανώς οι Planet of Zeus είναι μπάντα που την ενδιαφέρει τη συμβαίνει παραδίπλα. Αν όχι μιλάς για άλλα πράγματα. Όλα στο παιχνίδι είναι. Κάπως έτσι θα κινηθεί στιχουργικά και το νέο άλμπουμ. Μουσικά δεν θα ήθελα να πω γιατί θα ήθελα να είναι έκπληξη όπως κάθε φορά. Το έχουμε κερδίσει με πολύ κόπο αυτό, δηλαδή κάθε άλμπουμ να αποτελεί έκπληξη, οπότε δεν θα ήθελα να το χαλάσω τώρα.

 

 

 

 

 

RockOverdose:  Οι φετινές σας εμφανίσεις είναι πάρα πολλές, μετά την καραντίνα φαίνεται πως η μηχανή πάτησε γκάζι! Πώς τα προλαβαίνετε όλα;

 

 

PLANET OF ZEUS: Το είχαμε πραγματικά πολύ πολύ ανάγκη. Προφανώς γονατίζουμε από κούραση στην προσπάθεια μας να τα καταφέρουμε όλα μαζί, αλλά η αγάπη μας για τους Planet και οι αγάπη που παίρνουμε από τον κόσμο μας, μας γεμίζει δύναμη, πείσμα και ενέργεια.

 

 

 

 

 

 

RockOverdose:  Φέτος εμφανίζεστε παρέα με τους ΣΤΙΧΟΙΜΑ και θα σας δούμε και σε διάφορα προσεχή φεστιβαλ στη χώρα μας μεταξύ των οποίων το FiestaVoio στη Σιάτιστα Κοζάνης κ.ά.. Πως είναι αυτή η σύμπραξη επί σκηνής; Είστε δύο ετερόκλητα είδη, αλλά πώς καταφέρνετε να συνδυάσετε το στυλ σας;

 

 

PLANET OF ZEUS: Εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον στα lives μας καλούμε συγκροτήματα από άλλα είδη με μεγάλες διαφορές σε σχέση με εμάς, π.χ. οι Wish Upon Α star, οι Whereswilder, οι Κροταλίας είναι κάποιες από τις μπάντες που έχουμε καλέσει στο παρελθόν. Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουν να πουν κάτι μουσικά και να είναι ok τύποι. Η μουσική είναι μια και επιτέλους αυτό γίνεται και στην Ελλάδα αντιληπτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην χώρα μας όσον αφορά τα μουσικά.

Τους ΣΤΙΧΟΙΜΑ τους προσεγγίσαμε γιατί θεωρούμε πως όντως έχουν κάτι να πούνε λοιπόν και είναι ωραίοι τύποι. Επιπροσθέτως η Μαρίνα έχει μεγάλη αγάπη για το σκληρό ήχο και ο Βαλάντης πολύ rock n roll attitude στον τρόπο που τραγουδάει αλλά και γράφει.
Το ότι αυτό έδεσε τρομερά θα το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια σε λίγες μέρες!

 

 

 

RockOverdose: Έχετε διανύσει πολλά χιλιόμετρα εντός και εκτός Ελλάδος, σίγουρα έχετε πολλές ιστορίες από το tour να διηθηθείτε. Θα θέλατε να μας πείτε μία από αυτές (αστεία ή όχι) που σας έχει μείνει αξέχαστη;

 

 

PLANET OF ZEUS: Είναι τόσες πολλές που κάθε φορά μου έρχεται κάποια άλλη. Τώρα ας πούμε μου ήρθε στο μυαλό η μέρα που γνώρισα τον Slash. Ευτυχώς ήταν ακριβώς ο,τι φανταζόμουν πως θα είναι.

 

 

RockOverdose: Είστε πλέον αρκετά έμπειροι όσο λίγες ελληνικές μπάντες. Τι συμβουλή θα δίνατε σε όσους ακόμη είναι στα ξεκινήματα τους;

 

 

PLANET OF ZEUS: Άπειρο practice και κάτι που συνειδητοποίησα μετά από χρόνια....οργανώστε πολύ καλά τα γύρω γύρω....αλλά στη μουσική και στις μεγάλες αποφάσεις αφήστε το ένστικτο να σας οδηγήσει. Μπορεί να αποτύχετε ή να πετύχετε. Σίγουρα όμως θα είστε αληθινοί και ο κόσμος μπορεί να καταλάβει τον αληθινό από τον ψεύτικο. Μπορεί όχι αμέσως αλλά όταν πέσουν τα φώτα σίγουρα.

 

 

 

RockOverdose: Στείλτε ένα μήνυμα σε όσους επιλέξουν να σας δουν φέτος σε κάποιες από τις εμφανίσεις τους! Τι να περιμένουν;

PLANET OF ZEUS: Θα δείτε την ίδια ενέργεια και το ίδιο ειλικρινές πάθος όπως πάντα με αρκετές εκπλήξεις μαζί με τους Στιχοιμα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη σας.
Εσείς είστε οι Planet of Zeus!

 

 

 

Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τους Planet Of Zeus, ένα από τα καλύτερα ελληνικά groups εκεί έξω, που τα σπάνε εντός και εκτός έδρας! 

 

Fiesta Voio FB event

 

 

Επιμέλεια ερωτήσεων: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

 

 

 

 

Comments