BURNING SHADOWS – ”Truth In Legend”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουλίου 2017

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: Ιουλίου 2017Αρκετά είναι τα συγκροτήματα που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη πορεία, μακριά από κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο. Πολλές είναι οι φορές που έτυχε να έρθουμε σε επαφή με δίσκους και μπάντες που έχουν ακολουθήσει αυτόν το δύσκολο δρόμο στην ανάδειξης της δουλειάς τους και ακόμα πιο πολλές είναι οι φορές που αναρωτηθήκαμε μέσα μας γιατί να μην έχουν υπογράψει με κάποια δισκογραφική εταιρία. Αυτό το ζήτημα γίνεται πολύ πιο περίπλοκο εάν εξετάσουμε τις λεπτομέρειες και όλες τις παραμέτρους που φέρει, οπότε για την ώρα θα περιοριστούμε στον λόγο για τον οποίο έχει γραφτεί η παρούσα κριτική.

 

 

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με ένα τέτοιο συγκρότημα, το οποίο ακούει στο όνομα Burning Shadows και έρχεται να μας παρουσιάσει την τρίτη ολοκληρωμένη του δουλειά, με τίτλο ‘’Truth In Legend’’. Με έδρα την Αμερική, η μπάντα δραστηριοποιείται στον χώρο από το μακρινό πλέον 2000. Σ’ όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν παραδώσει μονάχα 2 δίσκους και τώρα κυκλοφορούν τον τρίτο. Αν το σκεφτεί κανείς αναλογικά, είναι μικρός ο αριθμός αυτός, ωστόσο έχει να κάνει με το θέμα που τέθηκε στην παραπάνω παράγραφο. Έτσι, μπορεί η διαδικασία δημιουργίας ενός δίσκου να εκτείνεται στα 4-5 χρόνια, στα οποία όμως η μπάντα έχει τον έλεγχο και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι Burning Shadows επιστρέφουν με ένα True/Epic/Heavy/Power Metal αριστούργημα στις αποσκευές τους.

 

 

Ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια που συγκεντρώνει διάφορους μύθους της ιστορίας, της φαντασίας, ακόμα και της μυθολογίας. Το θέμα του κάθε κομματιού αναφέρεται σε κάποια διαφορετική ιστορία, υπό τον ήχο του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού Metal, στα είδη που προαναφέρθηκαν. Έχουμε να κάνουμε με μια μίξη ήχου όπου οι λάτρεις των πρώτων δουλειών των Blind Guardian, Iced Earth, Jag Panzer, Primal Fear κτλ. θα βιώσουν εκρηκτικές επικές στιγμές. To ‘’Truth In Legend’’ από την πρώτη στιγμή μαρτυρά πως είναι ένας προσεγμένος δίσκος με τις διάφορες μουσικές πινελιές εδώ και εκεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον καθ’ όλη την διάρκεια της ακρόασής του.

 

 

Η μουσική ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τον δίσκο, οι αρκετά πολύπλοκες και απαιτητικές στιγμές αλλά και μερικά sing-along σημεία αναδεικνύονται μέσω της παραγωγής, η οποία θα σας κάνει να υμνείτε τα ηχεία σας για πολύ καιρό. Μάλιστα, και εγώ από μεριάς μου δεν μπορώ παρά να κάνω το ίδιο και να υμνήσω τον συγκεκριμένο δίσκο, αφού το τελικό αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να βάλει το εξώφυλλο, το οποίο δένει απόλυτα με το μουσικό περιεχόμενο και αποτελεί δουλειά του J. P. Fournier (Avantasia, Elvenking, Immortal, Dragonforce).

 

 

Οι νοσταλγοί του παλιού ήχου αλλά και τα άτομα που μεγάλωσαν με τον ήχο της δεκαετίας του 80’ θα νιώσουν σαν να ξανασμίγουν με έναν φίλο από τα παλιά, προσωποποιώντας το ‘’Truth In Legend’’. Οι εκπληκτικές συνθέσεις και η τρομερή παραγωγή, η οποία αναβιώνει και εξισορροπεί τον παλιό ήχο στα τωρινά δεδομένα ποιοτικά, μακριά από τις μοντέρνες επικαθίσεις, έρχεται να προσφέρει ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι. Ετοιμαστείτε  να προσθέσετε ένα ιδιαίτερο διαμάντι στη μουσική σας συλλογή και θα τολμήσω να αναφέρω μάλιστα πως όσοι εντρυφήσουν στον συγκεκριμένο δίσκο, είναι πολύ πιθανό να τον συμπεριλάβουν στις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που διανύουμε.


Βαθμολογία: 86/100

 

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments