MAJESTY – “Rebels”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Απριλίου 2017

 

Καμιά φορά απορώ γιατί κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δημιουργείται μία τάση, ή μία μόδα, ένα κίνημα τέλος πάντων, δίνοντας την εντύπωση του ξαφνιάσματος και της έκπληξης!

 

Όπως είναι φυσικό τρώω μια ξαφνική φρίκη και τσαντίλα, αφού τουλάχιστον στην Ελλάδα προκαλούμε τη χιονοστιβάδα οι ίδιοι και μετά το παίζουμε απορημένες Κινεζούλες!

 

Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα θέματα στη χώρα μας.. και ας μη προχωρήσω γιατί θα καταλήξουμε να κάνουμε μέχρι και πολιτικοκοινωνική συζήτηση και θα ξεχάσουμε πως αυτή τη στιγμή με "διαβάζετε" απλά και μόνο για πληροφορηθείτε για τη νέα δουλειά των Γερμανών Majesty με τίτλο αυτής "Rebels".

 

Το θέμα με το true metal όμως, είναι πως έχει ξεκινήσει τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια τώρα, με αρκετές μπάντες να προσπαθούν στη πραγματικότητα να ξανά ανακαλύψουν τον τροχό και λογικό, αφού σε κάποια φάση το τελευταίο πράγμα που ακούγαμε ήταν heavy metal, δίχως να είμαι ή να θέλω να γίνω οπισθοδρομικός!

 

Έτσι, όταν το 2002 αντίκρισα σε κάποιο δισκοπωλείο (τότε υπήρχαν αρκετά ακόμη...) το "Swords And Sorcery" των Majesty κόλλησα και αγόρασα άμεσα το cd της άγνωστης τότε μπάντας για μένα!

 

Και παρ' ότι τώρα οι πιο πολλοί από εσάς που είχατε το κουράγιο να διαβάσετε ως εδώ αυτή τη δισκοπαρουσίαση, πιστεύετε προκαταβολικά ότι λόγω των άνωθεν απόψεων μου και της "αρχαίας" πλέον Manowarιάς μου πως εκστασιάστηκα και πως τώρα θα εκθειάσω πανηγυρικά τους Majesty, λανθάνετε μεγαλοπρεπώς!

 

Όχι επειδή εκείνο το άλμπουμ τότε δε μου άρεσε, ούτε πως το τωρινό μου περνά αδιάφορο, αλλά πρώτων δε πιστεύω στα κλισέ και δεύτερων η "απόλυτη μίμηση" ενός άλλου καλλιτέχνη, όσο και αν μας αρέσει τη χαρακτηρίζω επιεικώς παιδική..!

 

Το "Rebels" λοιπόν αποτελείται από έντεκα καλοπαιγμένα κομμάτια, που δε παρεκκλίνουν από το μουσικό παρελθόν της μπάντας και ναι είναι ικανά να κάνουν το κάθε ένα από εμάς να πιεί αρκετές μπύρες ακούγοντας το δίσκο αυτό, αλλά μέχρι εκεί.

 

Τα "Die Like Kings", "Rebels Of Our Time", "The Final War", "Yolo Heavy Metal".... καλά είναι, αλλά μάλλον θα σας κάνουν να προσπεράσετε εύκολα το "Rebels", αντί να κολλήσετε ξανά με το είδος ή αν τώρα είστε στη διαδικασία να το ανακαλύψετε ας πούμε..!!

 

Κλισέ, χιλιοπαιγμένες συνθέσεις δίχως ίχνος νέας πνοής ή δημιουργικότητας, συνταγή με σταθερά υλικά που δε δίνουν καμία νέα γεύση και ούτε τιμούν το epic/power heavy metal όσο οι δημιουργοί θα ήθελαν!

 

Και ναι, πιστεύω πως ότι σε πολλές περιπτώσεις ως ακροατές ξεφύγαμε και σταματήσαμε ν' ακούμε αυτό το οποίο γεννηθήκαμε ν' ακούμε, αλλά και από την άλλη όταν υπάρχουν χιλιάδες πια κυκλοφορίες όχι μόνο σε συγγενικά είδη αλλά και μέσα στο metal, κλασικό, true ονομάστε το όπως θέλετε, ε ρε φίλε σίγουρά θα προσπεράσεις στην επόμενη μπάντα!

 

Δίχως να έχω "προηγούμενα" με τους Majesty και απολύτως σεβόμενος την ίδια τη μπάντα μα και πολλές από τις δημιουργίες της, θα περιμένω στο μέλλον κάτι πιο ατόφιο και προσωπικό με πολύ περισσότερη δημιουργικότητα και φαντασία!

 

Ως τότε..


Βαθμολογία: 40/100

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης "The Lone Werewolf" Κανακουσάκης

 

 

 

 

 


Comments