MALEVOLENT CREATION – “The 13th Beast”

Ημερομηνία δημοσίευσης:  3 Ιανουαρίου  2019

 

 

 

Καμιά φορά η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Για τους Malevolent Creation ήταν ο θάνατος του Brett Hoffmann στις 7 Ιουλίου του τρέχοντος έτος. Ο συνιδρυτής της μπάντας, Phil Fasciana, σαν ξεροκέφαλος από το Buffalo, δεν το έβαλε κάτω. Έστησε το νέο line-up με τους P.M. Cancilla (drums), Josh Gibbs (μπάσο) και τον Lee Wollenschlaeger (Throne Of Nails, Imperial Empire) σε κιθάρα και φωνητικά, έστρωσε κώλο κάτω και σε πείσμα όλων ηχογράφησε το “The 13th Beast”. Σκοπός του είναι ένας και είναι ιερός: να αφιερώσει τον νέο δίσκο της μπάντας στον αδικοχαμένο και (κακά τα ψέματα) αναντικατάστατο Brett, καθώς και να αποδείξει σε όλους (μα πρώτα στον εαυτό του) ότι η έννοια της μπάντας είναι πάνω από όλα ιδέα και όχι πρόσωπα, όσο κι αν ο θάνατος πονάει πολύ.

 

Οι Malevolent Creation, για τους γνώστες, δεν χρειάζονται συστάσεις. Ξεκινώντας σταδιακά από το underground στα τελειώματα των 80’ s, ήταν αυτοί που εδραίωσαν το brutal death metal μαζί με τους Cannibal Corpse, Immolation, Suffocation, Morbid Angel, Obituary, Monstrosity, Autopsy και γενικά όλο το αμερικάνικο αληταριό. Έχουν κυκλοφορήσει ορισμένα μνημεία κτηνωδίας, η ατυχία τους χτύπησε την πόρτα, άλλαξαν line-up πολλές φορές, αλλά είναι ακόμα εδώ και επέστρεψαν μετά το “Dead Man's Path” τoυ 2015. Και τι επιστροφή, εκκωφαντική. Το “The 13th Beast” είναι ο 13ος δίσκος της μπάντας από τη Νέα Υόρκη και αυτό που ακούει κάποιος είναι το ταλέντο και το μεράκι της τετράδας για να δημιουργήσει ξανά ασυμβίβαστο και τραχύ brutal metal.

 

Χαρακτηριστικό του νέου άλμπουμ είναι ότι ενσωματώνει τη βιαιότητα δίσκων όπως τα “The Will To Kill” και “Eternal”, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στην παρουσία του Wollenschlaeger πίσω από το μικρόφωνο, διότι τα φωνητικά του είναι πιο βαριά, καθώς και στη συνεισφορά του στο γράψιμο τραγουδιών. Κατά κύριο λόγο έχουμε έναν δίσκο ταχύτατο, με τον Cancilla να το τερματίζει πολλές φορές και κιθαριστικές γραμμές από τους Lee και Phil που μοιάζουν σιδηρόδρομοι. Γενικότερα, ό,τι ακούει κάποιος στο “The 13th Beast” είναι έντονο και άρτια δουλεμένο, με παραγωγή-ογκόλιθο και μίξη από τον Dan Swanö, που θα έλεγε κανείς ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες των Malevolent Creation, λειτουργώντας και σαν ένα άτυπο πέμπτο μέλος.

 

Στη ροή του το άλμπουμ μοιάζει ασταμάτητο, με τα “End The Torture”, “Agony For The Chosen”, “Canvas Of Flesh” και “Born Of Pain” να αποδεικνύουν το γιατί η μπάντα έχει ακόμα αστείρευτο πάθος για ακραία μουσική. Το εξώφυλλο του German Latorres (σχεδιαστής και στο “Dead Man’s Path”) το περίμενα καλύτερο είναι η αλήθεια, αλλά μη στεκόμαστε σε επουσιώδεις λεπτομέρειες. Το θέμα είναι ένα: οι Αμερικάνοι ξεπέρασαν σε χρόνο ρεκόρ την απώλεια του Bret και ηχογράφησαν ένα δίσκο που μόνο χαρούμενο θα τον έκανε. Αφιερωμένο στη μνήμη του λοιπόν, το “The 13th Beast” είναι η τέλεια απόδειξη πως το θηρίο που ακούει στο όνομα Malevolent Creation βγήκε άφθαρτο και ατσαλάκωτο από τις κακουχίες, δημιούργησε 11 συνθέσεις αντάξιες της ιστορίας και της κληρονομιάς του και είναι έτοιμο για νέες βίαιες περιπέτειες.

 


Βαθμολογία: 80/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Μιχάλης Τσολάκος

Comments