MYSTIC PROPHECY – ”War Brigade”

Mystic Prophecy

Η ιστορία των Mystic Prophecy ξεκινά πίσω στο μακρινό πλέον 2000, όπου η παρουσία του Gus G. συντρόφευε την μπάντα στους 3 πρώτους της δίσκους, έως και το 2005. Μέχρι σήμερα, η σύνθεση της μπάντας έχει αλλάξει πολλές φορές, την στιγμή που ο καινούριος δίσκος θα είναι ο δεύτερος κατά σειρά με σταθερό line-up μετά το ‘’Killhammer’’ του 2013. Η ένατη δισκογραφική δουλειά των Mystic Prophecy φέρει τον τίτλο ‘’War Brigade’’ και τα κανόνια της μπάντας δηλώνουν έτοιμα για το ‘’πυρ!’’.

 

Ο Roberto Dimitri Liapakis αποτελεί το μόνο ιδρυτικό μέλος κρατώντας το μικρόφωνο πίσω από τα φωνητικά. Η νέα τους κυκλοφορία συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία με τα οποία η μπάντα κατάφερε να αναδειχθεί στον χώρο και ως εκ τούτου ο κλειστός κύκλος των οπαδών μπορεί να χαμογελά από τις πρώτες κιόλας νότες του ‘’War Brigade’’.

 

Οι Mystic Prophecy κινούνται σε Power μονοπάτια, με πολλές επιρροές από Thrash συγκροτήματα της Αμερικάνικης σκηνής, ενώ οι ταχύτητες βρίσκονται σε υψηλά, συνήθως, επίπεδα. Το εξώφυλλο του νέου δίσκου δίνει μια πρώτη εικονική γεύση για το περιεχόμενο και αποτυπώνει την ένταση που επρόκειτο να συνοδεύσει τον ακροατή από το πρώτο λεπτό.

 

Κι όντως, η έναρξη γίνεται με το ‘’Follow The Blind’’ και όλα μοιάζουν ιδανικά στο ξεκίνημα. Οι εμπνευσμένες συνθέσεις, τα κιθαριστικά σόλο, το ρεφρέν και η απόδοση φωνητικών κερδίζουν τον ακροατή, ο οποίος αναμένει με αγωνία την συνέχεια. Το ομώνυμο κομμάτι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο και ίσως να αποτελέσει τον ύμνο της συγκεκριμένης κυκλοφορίας. Μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιλογή του τίτλου αυτής της δισκογραφικής δουλειάς των Γερμανών.

 

Και εκεί που άρχισαν να ξεδιπλώνονται όλα με μια ανοδική πορεία, έρχεται το ‘’Burning Out’’ να προσγειώσει την κατάσταση. Γρήγορα, όμως, τα πράγματα ισορροπούν και πάλι με τα ‘’The Crucifix’’ και ‘’Pray For Hell’’, τα οποία μαζί με τα δύο πρώτα αποτελούν τα πιο εθιστικά κομμάτια του ‘’War Brigade’’. Το πρώτο μισό του δίσκου προσφέρει τις καλύτερες μέχρι τώρα εντυπώσεις.

 

Αν γινόταν να χωρίσουμε τον δίσκο σε δύο μέρη με βάση την αριθμητική διάταξη των κομματιών, το δεύτερο μέρος σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ισάξιο του πρώτου. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, όπως το ‘’A Good Day To Die’’, που εξυμνεί τον ηρωικό χαρατήρα των Σπαρτιατών, τα υπόλοιπα κομμάτια φαντάζουν ανέμπνευστα στο αφτί του ακροατή, με αποτέλεσμα να γίνεται νωχελική η συνέχεια της ακρόασης.

 

Μετά από πολλές ακροάσεις αυτό είναι το συμπέρασμα που απομένει και μπορεί να υπάρχουν κάποιες στιγμές με κιθαριστικά solo που γεμίζουν το αφτί, ωστόσο αυτά δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος όλων των κομματιών του δεύτερου μέρους του δίσκου, την στιγμή που το μυαλό του ακροατή βρίσκεται στο πολύ δυναμικό πρώτο μέρος, σιγοτραγουδώντας τις φωνητικές μελωδίες και τα ρεφρέν.

 

Οι Mystic Prophecy με το ‘’War Brigade’’, παραδίδουν μια κυκλοφορία που θα κερδίσει τον ακροατή σε πολλά σημεία, γεγονός που θα φέρει συνεχείς ακροάσεις. Ωστόσο, κρίνουμε έναν δίσκο από το τι έχει να προσφέρει συνολικά και σ’ αυτόν υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που απλά θα πατήσεις το skip για να αποφύγεις κάποια κομμάτια που η παρουσία τους μεταφράζεται απλά στο να προσδώσουν έκταση στη συνολική διάρκεια του δίσκου.


 

Βαθμολογία: 69/100

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

Comments